PolMart Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Hej. Ktoś coś słyszał na temat kijków tak się zwących ? Można je dostać w Europie już ? Czy dostępne są już w tym momencie gdziekolwiek ? Z góry dzięki. Pozdrawiam Edytowane 12 Listopada 2015 przez PolMart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 google "Daiwa Luvias rods"m.in. http://www.pecheur.com/en/gb/buy-spinning-rod-daiwa-luvias-97082.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Nie wiem czy Daiwa nie szykuje ich jako nowość na 2016 ale pewności nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 http://www.daiwaitaly.it/prodotti/475/luvias.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Miałem okazji na sucho nimi pomachać na pokazach Daiwy. Brak porównania obok do innych marek.Fajne, cięte i szybki kijki. Dobrze wyważone. Niestety ciężko coś więcej powiedzieć po takim krótkim machaniu. Nowość na EU na 2016. Nie wiem kiedy się oficjalnie pojawią. Cena w granicach 800 - 1000zł zapewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 https://youtu.be/YbnxaAJMV-Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makszet Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Ofświeżam wątek. Może ktoś łowił Luviasami? Interesuje mnie szczególnie 3.05 m do 40 g ale każda informacja będzie dla mnie cenna. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Posiadam 2.40 5-15 , kupilem w ciemno . Cw mozna wlozyc miedzy bajki rzucalem do 28g glowka plus 10cm guma. Co powiem o kiju? Swietnie wywazony, lekki, lowiac z opadu czuc od 7gr , na sucho sztywna pala, pod obciazeniem pieknie sie gnie, wrecz wzorowo, jedyne do czego mam zastrzezenia to odleglosci rzutowe, w porownaniu z daiwa ballistic 2.70 10-40 wypada przecietnie. Ogolnie lubie lowic tym kijem. Wyglad spodobal mi sie do tego stopnia, ze zakupilem SG custom ul, sa blizniacze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro1569 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Witam posiadam wędkę DAIWA LUVIAS dł.2,6 CW.5-28 i tak jak kolega wcześniej napisał kijek jest dość sztywny ale pod obciążeniem np. dwu ,trzy kilowymi szczupakami niezle się gnie powiedziałbym że nawet do pozycji pół paraboli ,jest czuły każde puknięcie w przynętę jest od razu wyłapywane ( podskubywanie okoni ) z reguły łapie na gumy z główką do 12-15 gram. zamiast żyłki używam plecionki ,ogólnie kij jest całkiem fajny również kupiłem w ciemno i nie żałuję ,zastanawiam się nad zakupem lżejszej wersji 2,45 cw 5-15 .tylko ta cena... za kijek trzeba dać przynajmniej 900 zł i na koniec rzeczywiście jeśli chodzi o te CW to troszkę zaniżone jest , można spoko machać cięższymi przynętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 (edytowane) czy na tym kiju widać ugiecie szczytówki przy opadzie główki.? Edytowane 18 Listopada 2020 przez delux64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 (edytowane) Posiadam 2.40 5-15 , kupilem w ciemno . Cw mozna wlozyc miedzy bajki rzucalem do 28g glowka plus 10cm guma. Co powiem o kiju? Swietnie wywazony, lekki, lowiac z opadu czuc od 7gr , na sucho sztywna pala, pod obciazeniem pieknie sie gnie, wrecz wzorowo, jedyne do czego mam zastrzezenia to odleglosci rzutowe, w porownaniu z daiwa ballistic 2.70 10-40 wypada przecietnie. Ogolnie lubie lowic tym kijem. Wyglad spodobal mi sie do tego stopnia, ze zakupilem SG custom ul, sa blizniacze Ciekawe skad moga wynikac te rozbierznosci w zakresie rzutu? Te dwa modele roznia sie materialem uzytym do produkcji blanku oraz tym ze Luvias ma przelotki sic a Ballistic alconite. Jesli chodzi o wlasciwosci blankow sa jakies roznice? Ps Czy Ballistic ma wlasciwie opisany CW? Edytowane 15 Września 2023 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi