Arwanii Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Witam panowie Czy miał ktoś styczność z tym kijem ?Szukam kija pod jerki w 2 składzie do obsługi jerków w zakresie 40-70 g i sporadycznie większy wobler typu salmo pike 16 w cenie max 500 złwięc ten kij pasuje do wymagańWiem że to dopiero nowość ale może już ktoś miał okazje pomacać czy kupić. Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karas1380 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 ja mam do 120gr i polecam świetny kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Karas1380 producent podaje może moc tego wędziska ? Edytowane 12 Listopada 2015 przez Arwanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Do 70g to i Millenium fatso jerk cast 25-60 da radę, używane chodzą nawet poniżej 150zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Do kolegi karas1380: Do jakich przynęt używasz wersję 120 gr? Rzuci i pociągnie górny cw. tzn np. Hard Eel 109 gr czyli Line Thru Trout 98 gr? Dragon podaje, że akcja szybka przy progresywnym ugięciu pod rybą, prawda to? Thx z góry za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karas1380 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) dokładnie jak piszesz,,,,,,,mam go od 3miesięcy(miałem już z 10kijów),ten jest najlepszy,,,,ogarnia spokojnie od 40gr do100gr ,,,sam robię jerki takie ok 30-90gr i je ogarnia ,,,dla mnie mega kij ten do 120gr ,,testowałem także przenęty 20gr i też można nim spokojnie łapać(lecz trzeba wolniej podszarpywać) ,ja bym ci proponował ten model do 120gr miałem już na niego szczupaki od 60-94cm i okonie 30-45cm i jest spoko,,stosuję go także do trolinngu i w następnym roku pojedzie na sumka i myślę że spoko da radę,,,,,,kij w mojej ocenie na razie to 9/10możliwych ,dla mnie prawdziwy test przejdzie dopieru w maju ,,,,,pozdrawiam Edytowane 12 Listopada 2015 przez karas1380 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 A te 100 gr to już Twoim zdaniem max czy da radę poprowadzić cięższe przynęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karas1380 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 myślę że da ,ale optymalnie to 40-100gr po mojemu,,machałem główkami 120gr z gumą 15cm i też można tylko spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Witam panowie Czy miał ktoś styczność z tym kijem ?Szukam kija pod jerki w 2 składzie do obsługi jerków w zakresie 40-70 g i sporadycznie większy wobler typu salmo pike 16 w cenie max 500 złwięc ten kij pasuje do wymagańWiem że to dopiero nowość ale może już ktoś miał okazje pomacać czy kupić. Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.Machałem tym kijem, nawet fajny i bez problemu poradzi sobie z ww zakresem przynęt. Do tego jest stworzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 @karas1380 możesz podać długość od pazura do końca dolnika w wersji 120 gr? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Dziś przyjechała do mnie wersja 30-90 i faktycznie całkiem ładnie zrobiony kijek Aczkolwiek firma Dragon mogła by jednak dać zaczep na przynęty w kijku za 500 zł ale cóż Dodatkowe informacje na temat kijka których producent nie podaje w katalogu :-Długość od pazura do końca dolnika 32 cm-Długość całkowita od dolnika do końca fore grip'a 46 cm-zalecana moc linki 20-40 lbsZastanawia mnie tylko kod na kiju który idzie tak : C2-663-HF na moje oko to model blanku ale może niech wypowie się ktoś kto ma pojęcie w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) ciekawe, bo @karas1380 na priv podał mi że od pazura do końca dolnika w wersji 120 gr jest 30 cm........a dragon podaje że 90 gr ma o 10 cm krótszy dolnik od 120 gr....zapewne błędów ze strony producenta w katalogach ciąg dalszy :/ btw. tu miałeś za 410 zł...... http://www.wedkarski.com/wedki/10448-wedka-big-bait-jerk-dragon.html:/ Edytowane 19 Listopada 2015 przez raven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karas1380 Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) u mnie od pazura jest 30cm+ 2cm pazur ,można i tak 32cm,,,,,,,kij do 120gr ps, mega kij do jerka jak i trolingu,,, Edytowane 19 Listopada 2015 przez karas1380 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 (edytowane) ok, czyli można przyjąć, że 30-32 cm i wychodzi na to że w obu wersjach identyko, a tutaj http://www.firmadragon.pl/oferta/wdziska/wdziska-dragon/big-bait-jerk i w niektórych sklepach, które zapewne stamtąd kopiują stoi wyraźnie, że dolnik w 90 gr to 20 cm, a w 120 gr 30 cm, co jest bzdurą i wprowadzaniem klienta w błąd... Edytowane 19 Listopada 2015 przez raven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 30-32 cm to różnica wynikajaca ze sposobu pomiaru. Podstawa czy też "czubek" pazura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Mierzyłem od końca dolnika do "czubka" pazura więc dlatego wyszło mi 32 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1741 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Witam,przeglądałem katalog Dragona pod kątem kija na sumka, takiego uniwersału co to w trollingu i w rzutach da radę i wpadł mi w oko ten model. Z opinii wynika że od trolla ok, a co sądzicie w przypadku zastosowania do rzutów? Ktoś może używa na suma? Będę wdzięczny za info.Mam mocny 320 gramowy cast Abu Toro Winch i pod niego szukam kija na Wisłę, głównie na woblery - troll i cast.Piszcie co używacie, mam głowę otwartą na wszelkie opcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Witam,przeglądałem katalog Dragona pod kątem kija na sumka, takiego uniwersału co to w trollingu i w rzutach da radę i wpadł mi w oko ten model. Z opinii wynika że od trolla ok, a co sądzicie w przypadku zastosowania do rzutów? Ktoś może używa na suma? Będę wdzięczny za info.Mam mocny 320 gramowy cast Abu Toro Winch i pod niego szukam kija na Wisłę, głównie na woblery - troll i cast.Piszcie co używacie, mam głowę otwartą na wszelkie opcje Sakura sportsim neo 225cm 28-150gr do 40lb tego szukaj ostatnio sprzedałem bo sumów nie łowię a do moich jerków za mocny ale mam 225cm do 70gr i 213cm do 40gr mega fajne kije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Mam Savage Gear butch Light do 100 gram ,realnie do 80 myślę (główka 15 gr + 70-cio gramowy Pig Shad junior) ,to raczej górna granica .Teraz jest nowsza seria Buchwalker .Ale rynek jest duży ,zwłaszcza że Tu na giełdzie też bywają super kije . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Odświeżę lekko temat. Potrzebuję rzetelnych informacji o górnym c.w. modelu Big Bandit 198cm 50-120g? Dół mnie nie interesuje, pytanie, czy da radę tym kijem komfortowo rzucać i łowić jerkami 110-120g? Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zainteresuj się serią Dragona X-Force do 140g. Ogarnia większe jerki. W katalogu Dragona spozycjonowany jako kij do morskich połowów. Szymon ( syn Marka Szymańskiego) dziabie nim na Żarnowcu. Może, jak przyjedzie z tatą na Żarnowiec, to pogadam z nim za jakieś 10 dni co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Czytałem o nim ale rozmawiałem z kolega pracującym w sklepie wędkarskim i powiedział, ze kij jest ciężki i mega słabo wyważony i tej serii nie poleca do jerkowania. Pod łowienie w pionie czy troling ok ale do kilku godzin rzutów ciężkimi jerkami jest podobno słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Szukaj używki na blanku Taka G 60 8 kg (150 gr) - imho jedyna szansa na coś lżejszego w tym budżecie (oczywiście w zależności od zbrojenia). Seryjne kije w tym budżecie będą ważyć 180-210 gram. Big bait jerk 120 gr to fajny kijek - waży 175 gr, nieźle się gnie pod większą rybą jak na jerkówkę, ale na komfort z jerkami 110-120 gr będzie moim zdaniem za słaby. Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez raven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Czytałem o nim ale rozmawiałem z kolega pracującym w sklepie wędkarskim i powiedział, ze kij jest ciężki i mega słabo wyważony i tej serii nie poleca do jerkowania. Pod łowienie w pionie czy troling ok ale do kilku godzin rzutów ciężkimi jerkami jest podobno słaby.Kuba to kolega chyba pomylił kije ... X-Force waży coś w okolicy 180 gram ....co na tak mocny patyk jest przyzwoitym wynikiem , w kwestii wyważenia nie mam również uwag , jest dobrze zbalansowany - mam podpięty RevoToro 61Co do zastosowania to faktycznie do jerków i dużych gum ponad 100 gram już nie bardzo ...trzeba rzucać z wyczuciem...Szczytówka dość czuła , z tym że lekko spolegliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karas1380 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 ja łowię na big baita 120 1,5 sezonu,,,,,realny ciężar co można dobrze rzucać to 40-100gr,,,,,mocno się ładuje ponad 70gr przynętami ,,,super kijek do trolingu na duże przynęty ,bardzo czuły ,,,,,złapałem w tamtym sezonie na niego okonie ok 30szt od 40 do 46cm i spoko ,,,pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi