Skocz do zawartości

Dragon big bait jerk 30-90

Arwanii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie :)

Czy miał ktoś styczność z tym kijem ?

Szukam kija pod jerki w 2 składzie do obsługi jerków w zakresie 40-70 g i sporadycznie większy wobler typu salmo pike 16 w cenie max 500 zł

więc ten kij pasuje do wymagań

Wiem że to dopiero nowość ale może już ktoś miał okazje pomacać czy kupić.

Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.

dokładnie jak piszesz,,,,,,,mam go od 3miesięcy(miałem już z 10kijów),ten jest najlepszy,,,,ogarnia spokojnie od 40gr do100gr ,,,sam robię  jerki takie ok 30-90gr i je ogarnia ,,,dla mnie mega kij ten do 120gr ,,testowałem także przenęty 20gr i też można nim spokojnie łapać(lecz trzeba wolniej podszarpywać) ,ja bym ci proponował ten model do 120gr  miałem już na niego szczupaki od 60-94cm  i okonie  30-45cm i jest spoko,,stosuję go także do trolinngu i w następnym roku pojedzie na sumka i myślę że spoko da radę,,,,,,kij w mojej ocenie na razie to 9/10możliwych  ,dla mnie prawdziwy test przejdzie dopieru  w maju ,,,,,pozdrawiam

Edytowane przez karas1380

Witam panowie :)

Czy miał ktoś styczność z tym kijem ?

Szukam kija pod jerki w 2 składzie do obsługi jerków w zakresie 40-70 g i sporadycznie większy wobler typu salmo pike 16 w cenie max 500 zł

więc ten kij pasuje do wymagań

Wiem że to dopiero nowość ale może już ktoś miał okazje pomacać czy kupić.

Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.

Machałem tym kijem, nawet fajny i bez problemu poradzi sobie z ww zakresem przynęt. Do tego jest stworzony

Dziś przyjechała do mnie wersja 30-90 i faktycznie całkiem ładnie zrobiony kijek  :) Aczkolwiek firma Dragon mogła by jednak dać zaczep na przynęty w kijku za 500 zł ale cóż  -_-

Dodatkowe informacje na temat kijka których producent nie podaje w katalogu :

-Długość od pazura do końca dolnika 32 cm

-Długość całkowita od dolnika do końca fore grip'a 46 cm

-zalecana moc linki 20-40 lbs

Zastanawia mnie tylko kod na kiju który idzie tak : C2-663-HF na moje oko to model blanku ale może niech wypowie się ktoś kto ma pojęcie w tym temacie :D

ciekawe, bo @karas1380 na priv podał mi że od pazura do końca dolnika w wersji 120 gr jest 30 cm........a dragon podaje że 90 gr ma o 10 cm krótszy dolnik od 120 gr....zapewne błędów ze strony producenta w katalogach ciąg dalszy :/

btw. tu miałeś za 410 zł...... http://www.wedkarski.com/wedki/10448-wedka-big-bait-jerk-dragon.html:/

Edytowane przez raven

ok, czyli można przyjąć, że 30-32 cm i wychodzi na to że w obu wersjach identyko, a tutaj http://www.firmadragon.pl/oferta/wdziska/wdziska-dragon/big-bait-jerk i w niektórych sklepach, które zapewne stamtąd kopiują stoi wyraźnie, że dolnik w 90 gr to 20 cm, a w 120 gr 30 cm, co jest bzdurą i wprowadzaniem klienta w błąd...

Edytowane przez raven

• 7 miesięcy temu...

Witam,

przeglądałem katalog Dragona pod kątem kija na sumka, takiego uniwersału co to w trollingu i w rzutach da radę i wpadł mi w oko ten model. Z opinii wynika że od trolla ok, a co sądzicie w przypadku zastosowania do rzutów? Ktoś może używa na suma? Będę wdzięczny za info.

Mam mocny 320 gramowy cast Abu Toro Winch i pod niego szukam kija na Wisłę, głównie na woblery - troll i cast.

Piszcie co używacie, mam głowę otwartą na wszelkie opcje ;)

Witam,

przeglądałem katalog Dragona pod kątem kija na sumka, takiego uniwersału co to w trollingu i w rzutach da radę i wpadł mi w oko ten model. Z opinii wynika że od trolla ok, a co sądzicie w przypadku zastosowania do rzutów? Ktoś może używa na suma? Będę wdzięczny za info.

Mam mocny 320 gramowy cast Abu Toro Winch i pod niego szukam kija na Wisłę, głównie na woblery - troll i cast.

Piszcie co używacie, mam głowę otwartą na wszelkie opcje ;)

Sakura sportsim neo 225cm 28-150gr do 40lb tego szukaj ostatnio sprzedałem bo sumów nie łowię a do moich jerków za mocny ale mam 225cm do 70gr i 213cm do 40gr mega fajne kije

• 1 miesiąc temu...

Zainteresuj się serią Dragona X-Force do 140g. Ogarnia większe jerki. W katalogu  Dragona spozycjonowany jako kij do morskich połowów. Szymon ( syn Marka Szymańskiego) dziabie nim na Żarnowcu. Może, jak przyjedzie z tatą na Żarnowiec, to pogadam z nim za jakieś 10 dni co i jak.

Szukaj używki na blanku Taka G 60 8 kg (150 gr) - imho jedyna szansa na coś lżejszego w tym budżecie (oczywiście w zależności od zbrojenia). Seryjne kije w tym budżecie będą ważyć 180-210 gram. Big bait jerk 120 gr to fajny kijek - waży 175 gr, nieźle się gnie pod większą rybą jak na jerkówkę, ale na komfort z jerkami 110-120 gr będzie moim zdaniem za słaby.

Edytowane przez raven

Czytałem o nim ale rozmawiałem z kolega pracującym w sklepie wędkarskim i powiedział, ze kij jest ciężki i mega słabo wyważony i tej serii nie poleca do jerkowania. Pod łowienie w pionie czy troling ok ale do kilku godzin rzutów ciężkimi jerkami jest podobno słaby.

Kuba to kolega chyba pomylił kije ... X-Force waży coś w okolicy 180 gram ....co na tak mocny patyk jest przyzwoitym wynikiem , w kwestii wyważenia nie mam również uwag , jest dobrze zbalansowany - mam podpięty RevoToro 61

Co do zastosowania to faktycznie do jerków i dużych gum ponad 100 gram już nie bardzo ...trzeba rzucać z wyczuciem...

Szczytówka dość czuła , z tym że lekko spolegliwa

ja łowię na big baita 120  1,5 sezonu,,,,,realny ciężar co można dobrze rzucać to 40-100gr,,,,,mocno się ładuje ponad 70gr przynętami ,,,super kijek do trolingu na duże przynęty ,bardzo czuły ,,,,,złapałem w tamtym sezonie na niego okonie ok 30szt od 40 do 46cm i spoko ,,,pozdr