dziamber Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Witam. Zastanawiam się nad pierwszym multiplikatorem, a nie znam się na nich kompletnie dlatego nie chce wtopić.Chciałbym żeby szło rzucać srednimi gumami (7-12cm) na główkach od 6g< oraz jerkami (max Fatso 10S) Mam juz kijek Cormoran K-Don Jerk 20-60g 1.95m.Mógłby ktoś doradzić jakiś konkretny model? Może komuś coś zalega? Budżet 250zł (patrząc też na używki)w tej cenie na oku mam już DAM Quick Sinistar BC LH ale to kupowanie przysłowiowego kota w worku.. Edytowane 12 Listopada 2015 przez dziamber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Bez zbędnego gadania bierz revo s z giełdy a nawet na moją odpowiedzialność Jeśli jednak chcesz pełen komfort w niższych gramaturach przez Ciebie podanych to musisz conajmniej potroić budżet, aby coś wytrzymałości tego revo kupić. Edytowane 12 Listopada 2015 przez Tomek88 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Jeśli zakres musuowo od 10gr to czasami zdarza się Shimano Citica 201E. Źle nie jest, bo budżet na Citicę to ok 350-380zł, a 10gr to dla niej pikuś, a 60 też wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziamber Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) No fajnie by było gdyby dał rade 10g rzucić bo kijek już się bardzo ładnie ładuje od tego ciężaru a i czasem zdarza się ze trzeba cos mniejszego posłać do wody tyle że właśnie zważyłem najmniejszą gumę i ma 9g do tego najmniejsza główka główka 6/0 6g co daje w sumie 15g jeśli to znacząca różnica Edytowane 12 Listopada 2015 przez dziamber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 15gr to śmiało bierz Revo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziamber Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 kolega Tomek88 chcial kupić ale zrezygnował, dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Bo ma kilka multików i pewnie się dublował z innym.U mnie w szafie też kilka leży....dokładniej 9 Edytowane 12 Listopada 2015 przez minecjusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Kolega Tomek chciał kupić dla kolegi Bogdana, ale kolega Bogdan niestety od naszego ostatniego spotkania nie stał się praworęczny i niepowodzenie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Bo ma kilka multików i pewnie się dublował z innym.U mnie w szafie też kilka leży....dokładniej 9 Tylko 9 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Tak wyszło Pewnie byłoby więcej, ale nie mam takiej fajnej szafy jak Ty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Obstaw, ile multików mam w szafie? (pytam o te "nieużytkowe" ) Edytowane 12 Listopada 2015 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziamber Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 no wlasnie chcialbym uniknac kupowania 9 zeby dojsc do wlasciwego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Pewnie ok 40 okazów w kolekcji masz, ale nazwanie ich "nieużytkowymi".....to grzech, "emerytowane" brzmi dostojniej Dziamber, revo jest bardzo dobrą i sprawdzoną konstrukcją, Pancerna i ergonomiczna, więc nie ma się czego obawiać.....a jak coś padnie, to niemal każda część jest do kupienia. Poczytaj sobie artykuły o Revo...tutaj i na m.pl powinno być sporo info na temat uniwersalności tej maszyny. http://jerkbait.pl/topic/17617-artykuł-w-głąb-abu-revo-s/ Edytowane 12 Listopada 2015 przez minecjusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 ...dorzuć coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Okazy kolekcjonerskie nie są nieużytkowe, one są po prostu...one są jak casanova w podeszłym wieku, jeszcze mogą wiele, ale już nie wiadomo po co... Edytowane 12 Listopada 2015 przez Tomek88 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Pięknie to ująłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 A moze jak wino, im starsze , tym lepsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Jestem pewien, że tylko nieliczne, współczesne multiki wykazały taka trwałość jak ich starsi bracia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Jestem pewien, że tylko nieliczne, współczesne multiki wykazały taka trwałość jak ich starsi bracia Wiadome 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 (edytowane) Widzę, że kolega dziamber podjął słuszną decyzję i dokonał zakupu Może kiedyś się spotkamy nad wodą bo mieszkam jakieś 50km od Poznania, ale po tej ekologicznej katastrofie, to może być kiepsko z rybami. Pozdrawiam Przemek PS: Gdybyś zachorował na casting i chciał kiedyś spróbować połowić sprzętem ML, L lub UL to zawsze można się zgadać Edytowane 13 Listopada 2015 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Jestem pewien, że tylko nieliczne, współczesne multiki wykazały taka trwałość jak ich starsi bracia Pożyjemy, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Dzisiejsze "młokosy " zapewne to w przyszłości sprawdzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Ale co to kolega Dziamber opowiada o kruciaku do jerkowania w zakresie 20-60g który się świetnie ładuje od 10g.Może szanowni Panowie raczą zweryfikować koledze te rewelacyjne osiągi, bo się nam jeszcze, po pierwszych próbach kolega zniechęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziamber Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Kolega BOB1 może coś w kwestii tego kija się wypowiedzieć, ponieważ miał okazję łowić takowym. Mialem w wersji pod zwykly kolowrotek i na cienkiej żyłce szło rzucać Salmo friskim 5 spokojnie na połowę Warty i była wyraźnie odczuwalna jego praca, także sądze, że nieźle, a dodam że ta prztnęta ma nieco ponad 5g. ale do takiego łowienia to już mam inną wędkę... Nie wiem jak będzie w przypadku multiplikatora ale patrząc po artykule podesłanym przez Minecjusza Abu Revo S stworzony jest wlasnie do tych obciążeń o które mi chodzi czyli w sumie 15-60g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 jeśli mowa o K-don do 60g to potwierdzam 10-15 obsługuje spokojnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi