Tomaszek Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Panowie,z powodzeniem zakończyłem serwisowanie swojego multika TEK 700 + wymianę washerów na smoothdrag. Niby wszystko się powiodło, ale... przy operowaniu gwiazdą hamulca zniknęło kliknięcie. Upewniłem sie dwa razy że niczego nie zapomniałem i wszystkie części złożone są jak na schemacie. Oczywiście jednak coś jest nie tak z powodu braku kliku gwiazdy. Wszelkie sugestie mile widziane. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 OK - problem rozwiązany. http://www.fishing.net.nz/asp_forums/forum_posts.asp?TID=403 05&PID=565899&title=shimano-tekota-700-rebuild see the hole in the drive shaft (key #571)? there is a click pin (key #295) that will shoot out in that direction. let's try to not let it shoot out into never never land. I to się właśnie stało, szczęśliwie udało mi się odnaleźć klik-pin i zainstalować jak należy. Klik hamulca jest już na swoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi