Skocz do zawartości

Który ABU Revo do jerków??

proraf

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję zmianę multiplikatora do jerkowania ( do 90 gr). Do tej pory używałem poczciwej Daiwy Procaster.

Wybór padł na ABU Revo, tylko jest ich tyle ze nie wiem który najbardziej nadaje się do jerkowania. 

Posiadam młynki Daiwy i Shimano, z ABU mam tylko Revo LT ( ale to do lekkiego łowienia).

Proszę  użytkowników tych multiplikatorów o sugestie którego z nich wybrać.

Najlepiej jak by był to model z hamulcem magnetycznym.

Record? który model i rocznik polecasz?

Ja generalnie na zasadach savuar vivre nie zagłebiam się w metrykę ;)

Taki o udało mi się wyrwać i konstrukcje z wyższej półki poszły w odstawkę:

http://jerkbait.pl/page/index.php/multiplikatory.html/_/abu-record-rcn41-r123

Ja generalnie na zasadach savuar vivre nie zagłebiam się w metrykę ;)

Taki o udało mi się wyrwać i konstrukcje z wyższej półki poszły w odstawkę:

http://jerkbait.pl/page/index.php/multiplikatory.html/_/abu-record-rcn41-r123

Fajna mocna i pewna maszynka. Zapytałem o Recorda tak na wszelki wypadek bo mam i takie z lat 1943-1950 ;)  :D

• Like 1

W niedzielę, na lekko za okoniem, trafia się sandacz.Zresztą wezmę wszystkie zestawy. To była żwirownia , bardzo dobrze zarybiona. Przenieśmy rozmowę na PW. Bo to nie na temat :)

Edytowane przez proraf
  • Like 1

• 9 miesięcy temu...

Witam, 

Chciałbym zacząć zabawę z Castem. Myślałem o sprzęcie w miarę uniwersalnym i przynętach w 25-60g. Szukając multika, natrafiłem na dużo pozytywnych opinii na temat modeli Revo S Revo SX i Revo STX. Różnice w cenach poszczególnych modeli to około 100-130 PLN. Bardzo bym prosił o wyjaśnienie czym one się różnią i odpowiedź na pytanie czy dla kogoś kto nigdy wcześniej nie stosował tej metody różnica między modelem S a STX będzie na tyle znacząca żeby płacić ponad 200 pln więcej.

Jeżeli to nie będzie przesadą to prosiłbym również o radę jaki kij dobrać do tego tak aby całość zamknęła się w 1000 PLN.

Z góry dziękuję za pomoc.