Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Poszedłem dziś do Wojtka Żbikowskiego wiedziony nieprzepartą potrzebą kontemplacji topów St. Croix , tudzież irracjonalnym , ale też dobrze znanym niepokojem duszy , który który zazwyczaj źle rokuje moim kieszeniom . Zastałem go nad zadumanego nad rekwizytami z ostatniego , hiszpańskiego Efttexu . Z tej sterty wygrzebałem zupełne dla mnie novum , czyli multiplikator SuperCaster 1000 . Pierwszy raz miałem , w ogóle widziałem , takie rozwiązanie jakie w tym kołowrotku użyto . Zamiast tradycyjnego wodzika z oczkiem jest krzywka ze spieku , która obracając sie od dołu , układa wchodzącą na szpulkę linkę . I to zupełnie poprawnie układa , choć pokracznie i kuriozalnie na pierwszy rzut oka wygląda , spróbowałem - nawijałem ..Korekta palcem też łatwa . Rzuca się z użyciem tej osobliwości podobno łatwiej i dalej , ale nie było jak sprawdzić , bo parking był pełen , a Uniwersytecka ruchliwa . Pokrętło i otwieranie pukla też ma odmienne , ale pomysłowe . Zgrabna centryfuga o pojemności 12/130y żyłki , albo plecionki 10 lb/220y . Wygodny , zwarty , full metal . PRC Podobne są też leworęczne .. Mam firmowy film , tylko zaraz z mozołem go gdzieś zawieszę , to więcej i lepiej wyjaśni i zademonstruje niuanse .. O innych kołowrotkach tej firmy , choć są ciekawe , nie napiszę tutaj ze zwykłego szacunku dla Thymallusa , który co prawda tutaj nie bywa , ale miałby mi słusznie za złe .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Ten wodzik musi być z bardzo dobrych materiałów zrobiony bo jak dostanie jakąś zadrę to będzie po lince.Ale rozwiązanie arcy ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Może Kolega zamieści kilka fotek tego cudeńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Znalazłem http://www.usreel.com/news/Default.aspx?newsID=21 chyba to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Tu jest link http://www.usreel.com/products/BaitCasterSeries.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Nie da się niestety skopiować prezentacji , ale widzę że obrazki już są i oddają detale kołowrotka ..Przy okazji porzucam i się tutaj połamię szerszą wiedzą . Frapujące jest , że ten parawodzik zupełnie nie oporuje przy rzucie . Nie bierze w nim udziału .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Wiem ze tu glownie o castingu jest ale ja od chyba dwoch lat przygladam sie ich kolowrotkom spiningowym , bardzo ciekawie wygladaja znaczy szpula duza , szeroka a krotka ...tak jak kiedys w po staremu robili kolowrotki . Niestety nie skusilem sie na zakup do dzis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogalson Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 multik opisywany na sasiednim portalu. były proby rzutowe i biorac pod uwage wykonanie i ciezar szpulki, wodzik ma tu naprawde minimalne znaczenie. osobiscie uwazam, ze owy sprzecior jest calkiem niezly, ale za takie pieniazki jest ostatni w kolejce do nabycia edit http://www.cabelas.com/p-0066944124523a.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Oczywiście lauru pierwszeństwa naszym kolegom nie odmawiam , Rogalsonie , ani też namawiam do zakupu , tylko ekscytuję się rzeczywistym dla mnie newsem Byś zalinkował wzmiankowane , z łaski swojej , bo przegapiłem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 fotki fotkami, dają co prawda jakiś pogląd, ale moim zdaniem dużo więcej wyjaśnia film... np. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Chyba też będę musiał zawitać do Wojtka i obejrzeć to cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Multikowo dopiero raczkuję, ale aż się uśmiechnąłem jak to zobaczyłem. Wygląda na genialne, bo takie to proste.Chętnie od Was usłyszę po oględzinach lub nabyciu, czy takie rozwiązanie jest/może być lepsze w jakichś wypadkach. Może trwalsze? Może to pomysł na dobry sumowy wodzik? PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Multikowo dopiero raczkuję, ale aż się uśmiechnąłem jak to zobaczyłem. Wygląda na genialne, bo takie to proste.Chętnie od Was usłyszę po oględzinach lub nabyciu, czy takie rozwiązanie jest/może być lepsze w jakichś wypadkach. Może trwalsze? Może to pomysł na dobry sumowy wodzik?PozdrawiamGrzesiek Dobry pomysł na sumowy wodzik to... brak wodzika - spytaj GuZu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zdecydowanie to dobry pomysl. Ale zastrzegam - nie wykonuje rzutow przy uzyciu multika Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Sławku podrzucisz mi tą prezentację na maila? Chętnie ją umieszczę bo ja mam chyba coraz gorszy wzrok i słabo widzę?jak to jest skonstruowane. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Jest chyba jakiś defekt w tej płycie demonstracyjnej którą dostałem , bo otwiera się tylko opis techniczny , jak widzę - ułamek pojemności . Spróbuję z inną płytą , ale wpierw muszę zajść do Wojtka , bo miał tych materiałów dużo więcej .. No i wypożyczę sam kołowrotek .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Super! Czekam zatem. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Multikowo dopiero raczkuję, ale aż się uśmiechnąłem jak to zobaczyłem. Wygląda na genialne, bo takie to proste.Chętnie od Was usłyszę po oględzinach lub nabyciu, czy takie rozwiązanie jest/może być lepsze w jakichś wypadkach. Może trwalsze? Może to pomysł na dobry sumowy wodzik?PozdrawiamGrzesiek Dobry pomysł na sumowy wodzik to... brak wodzika - spytaj GuZu Mifek, no właśnie, jak pisze Guzu.. z AVETa rzuca się chyba słabo, a i zwija bez wodzika nie najprzyjemniej Ja myślę o czymś 'fajnym' do rzucania w odmęty Warty i niekoniecznie żeby to były 100g cegły no i żeby sprzęt wytrzymywał wycieczkę ryby w Twoje strony na mocarnej lince. A o ile wiem wodzik jest newralgicznym punktem, kabłąk tym bardziej Ciekawe jak tam nowe rozwiązanie w praktyce. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 ...a żebyś się nie zdziwił Grzesiu ... żebyś się nie zdziwił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Mifku Wartę wystarczy mi przerzucić wszerz, nie mam ambicji przerzucać jej wzdłuż! Wiadomo o jakie przynęty i o jakie rzucanie chodzi, kilka godzin machania, czasem po ciemku jakby nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 No i w końcu SuperCaster po próbach w polu ..Sam kołowrotek jest zupełnie prosty , skromny materiałowo , ale jednak solidnego standardu wykonania , choć rodem z PRC . Oceniam , że z założenia jest to chyba bardziej ekspozycja jego konstrukcyjnej odmienności , i propozycja nowego looku , niż studium technologicznego wyrafinowania i exclusivu . Krzywka w miejsce wodzika , oraz suwak regulujący jej nastawy są dość ekscentryczne w wyglądzie , ale dzałają naprawde dobrze i skutecznością konwencjonalnym rozwiązaniom wcale nie ustepują . Może przy wielu podobnych rzutach nawój jest mniej elegancki , ale wodzikowce też tak miewają ..Obudowa suwaka psuje zwyczajową u multiplikatorów przyjemność uchwytu , jest dośc niewygodna . Gwiazda klika , dekiel otwiera się łatwo i szybko , centryfuga jest dość głośna w pracy , szpulka wiruje w odwrotną stronę i nie jest jednak full metal Ale jak on panowie rzuca Z jednym bloczkiem ciężarek 12-15 gram leci na te sześćdziesiąt - siedemdziesiąt metrów , a bez bloczków wprost fantastycznie daleko . Lepiej jak 1001 albo 101 ..I żyłka mu nie szkodzi . Próbowałem SuperCastera z 14 mono i braidem , na 5/8 Tournamencie St Croix . Myślałem że jednak krzywka powtórzy , choć w innej zupełnie płaszczyżnie , zjawisko przeginania i oporowania przez oczko wodzika wylatującej linki . Jednak wychodzi to lepiej i wyraźnie mniej ją tłumi . Choć jest lekkie wrażenie chaotycznej obfitości kiedy linka się odwija ..Nie wiem jednak czy to rozwiązanie znajdzie uznanie pomiędzy zwyczajowo konserwatywnym i tradycyjnym castingowym ludem . Tym niemniej kolejna próba za nami ..Kiepskiej jakości fotografie oraz waga szpulki dla badaczy już jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Nie wiem jednak czy to rozwiązanie znajdzie uznanie pomiędzy zwyczajowo konserwatywnym i tradycyjnym castingowym ludem . No pierwszym poważnym problemem jest brak korbki po właściwej stronie... co już większość potencjalnych 'testerów' zniechęci do zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Nie zachęcam do zakupu , ani od niego nie odstręczam . Ortodoksyjna , zajadła ideowo lewostronność jest jednym z głównych problemów naszych czasów , no może z wyjątkiem serca ... i czasami też korbki , Kamilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Sławku, Dzięki za informację. Ciekawie to opisałeś. Czekam na zdjęcia. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Szpulka podług aptekarskiej wagi waży 20.604 .. http://img831.imageshack.us/gal.php?g=1001231b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi