ramzes102 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Po dwóch sezonach ciężkiej orki przekładnia zajechana. Nowa do tego modelu nie do zdobycia. Orientuje się ktoś czy można by zamontować przekładnie od innego modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 A u Mefisto pytałeś, gdyż wydaje mi się, że może sprowadzić. Czy możesz wstawić zdjęcie tej przekładni ? Ps. Każdy młynek da się zajechać przy niewłaściwym użytkowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes102 Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Faktycznie zapytam u Mefisto chociaż on nie miał tego kołowrotka w ofercie. Jeżeli chodzi o użytkowanie to miałem go do średniego opadu (max 24gr ). Przyznam szczerze że nie robiłem rozeznania zanim go kupiłem, po czasie sporo użytkowników narzeka na ten model (ponoć najsłabszy z Twin Power-ów tylko na rynek EU). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Posiadam nówkę sztukę już przesmarowaną i praca maślana A opinie słyszałem całkiem odmienne na plus dla tego modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes102 Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Tu na forum raczej słabo oceniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 zerknij z biomasterem fb czy numery części nie sa aby te same, ale ręki uciąć nie dam, kołowrotki praktycznie bliźniacze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Biomek zastąpił twinka na Europę w tamtym czasie także może pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 wstaw zdjęcia jeśli możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Tu na forum raczej słabo oceniany. Nie jest Stellą , od biedy twinkiem JDM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Nie jest Stellą , od biedy twinkiem JDM.FC jest Twinkiem EU...i chyba najsłabszym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 FC jest Twinkiem EU...i chyba najsłabszym modelem No nie jest JDM , właśnie o tym pisałem - to taka aluzja dlaczego nie jest tutaj zachwalany W mojej skromnej ocenie wszystko zależy od pieniędzy za jakie został kupiony ... i na tej podstawie osądzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 FC jest Twinkiem EU...i chyba najsłabszym modelem fb był chyba większym kasztanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Dziwnie sie czyta takie tematy...ale jak mozna dostac nowa przekladnie za powiedzmy okolo 150zl, a reszta ok to wsumie bez tragedii. Serwis wyniosl by drozej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 fb był chyba większym kasztanem ...szczegolnie te z Malaysia na stopce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 ...szczegolnie te z Malaysia na stopce... dla mnie szczególnie te po 1.5k zł na olxie czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes102 Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 No nie jest JDM , właśnie o tym pisałem - to taka aluzja dlaczego nie jest tutaj zachwalany W mojej skromnej ocenie wszystko zależy od pieniędzy za jakie został kupiony ... i na tej podstawie osądzać.Był kupiony nowy. Made in Japan. Po roku oddałem do serwisu na przesmarowanie bo było czuć przekładnie. Serwis Shimano masakra 4 m-ce czekania. Po serwisie pół roku dość intensywnego używania i przekładnia zajechana, a gwarancja się skończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebus Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Mam TP 4000FC, zakupiłem go w 2010 albo w 2011roku używałem go dość ciężkiej orki przeważnie około 20-25g +guma zdażało się i 30g + guma 6'' i ostatnio oddałem go koledze żeby wyczyścił i przesmarował powiedział że wszystko jest w środku ok, praca przed serwisem i po serwisie była idealna. Może zależy jak się komu trafi bo różne opinie słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 ramzes102 wstaw może fotki elementów, które zostały dojechane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Mam TP 4000FC, zakupiłem go w 2010 albo w 2011roku używałem go dość ciężkiej orki przeważnie około 20-25g +guma zdażało się i 30g + guma 6'' i ostatnio oddałem go koledze żeby wyczyścił i przesmarował powiedział że wszystko jest w środku ok, praca przed serwisem i po serwisie była idealna. Może zależy jak się komu trafi bo różne opinie słyszałem jak w życiu ;> to że fc ubogo wygląda na tle innych tp nie oznacza ,że to zły kołowrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) fb był chyba większym kasztanem Zależy, kto ocenia. Ja byłem zadowolony z fb 2500 przez jakieś 5 sezonów Edytowane 15 Listopada 2015 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 FC jest Twinkiem EU...i chyba najsłabszym modelem 100 % racji. TP FC to totalna porażka. Jakaś zupełna pomyłka producenta. Mam bardzo negatywny stosunek do tego kołowrotka podobnie jak do modelu TP FB.Z TP FA bywa nieco lepiej,jest mocny i to się daje wyczuć.Ale jest jeden minus i partacka robota w stajni Shimano. W tych kołowrotkach,szczególni w wersji 4000,5000 ( nie we wszystkich,w zależności od tego jak się uda to w fabryce ) często występuje poluzowanie gwintowanej stalowej osi koła zębatego która jest fabrycznie zaprasowana na wieloklin w duralowym kole zębatym. W wyniku wielokrotnego dokręcania i odkręcania korby połączenie to potrafi się rozwarstwić,co da się wyczuć inną pracą przekładni z ząbkowaniem i charakterystycznym kliknięciem podczas zakręcania i odkręcania korby.W czasie pracy pod obciążeniem kołowrotek ten potrafi być bardzo upierdliwy gdy już taka przypadłość zaistnieje.Kończy się to tym,że w pewnym momencie nie ma już czym kręcić, bo oś kręci się dookoła koła zębatego. Niejednego ta przyjemność spotkała.Generalnym wyznacznikiem trwałości są koła zębate ze skręcaną na śruby osią. Przykłady ? - Stella '08,TP '09, Daiwa Force,Daiwa Saltiga itd.cofając się wstecz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Zależy, kto ocenia. Ja byłem zadowolony z fb 2500 przez jakieś 5 sezonów..ale chyba miał inne zastosowanie Waldku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Miałem 4000 fb .Kręciłem tym z 4 sezony na Odrze koło Szczecina i złego słowa nie powiem na temat tego kołowrotka.Sprzedałem tylko z powodu chęci wypróbowania czegoś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 ..ale chyba miał inne zastosowanie Waldku...Brałem pod uwagę wyłącznie to stwierdzenie ogólne http://jerkbait.pl/topic/65565-twin-power-4000-fc-przekładnia/?p=1773022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramzes102 Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Jestem po wymianie bebechów tj. przekładnia główna, pinion, koło posuwu szpuli kupionych od kolegi"esox1972" z forum, dobry samar i wreszcie praca "masło". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi