s4mo Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Witam nie znalazłem na forum odpowiedzi więc może ktoś z Was mi doradzi.Do mojej Daiwy Exceler 4000 dostalem drugą szpulę. W pudełku dodatkowo są trzy plastikowe podkładki.I teraz pytanie : montuje je na szpulę czy pod szpulę? Montuje jedną, dwie czy trzy ?Może to i banalne pytanie ale naprawdę nie wiem :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Pierwsze sprawdź jak nawija kolowrotek jeżeli nawija poprawnie nie montujesz wcale .... zresztą skoro na starej szpuli jest ok to i na tej powinno być dobrze bo podkładki są juz zamontowane na osi szpulki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 jak zamontowałem 2 szpulę bez to hamulec nie działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 O jakich ty podkładka piszesz ?? Pod szpule czy o tarczach hamulca ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 No są 3 podkładki plastikowe więc pytam gdzie je zamontować ... bo jak zmienię szpulę to nie mam hamulca ... więc drogą dedukcji doszliśmy do tego że są to tarcze hamulca .. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Raczej mało realne abyś dostał bez tarcz .... wstaw zdjęcie jak możesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Najlepiej wpisz w Google grafikę podkładka pod szpule daiwa I jako 2 hasło tarcza hamulca daiwa I będziesz miał jasność co dostałeś ze szpulka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 To nie prom kosmiczny. Albo masz hamulec w częściach albo podkładki do regulacji nawoju linki. Jednych nie da się pomylić z drugimi. Masz szpule która działa wiec porownaj z tą co nie działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Dwie szpule, kreciolek i podkładki... jak założę ta szpule z lewej to hamulec nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 To są podkładki pod szpule aby wyregulować układanie linki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Jak widzisz masz na osi założona juz jedna w kolorze czerwonym . Nie ma hamulca czy terkotki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Hamulca i terkotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Terkotka powinna być bo jest i gwiazdka i blaszka w szpuli. Dziwne to trochę. Możesz zrobić foto od góry szpul? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Czarna to ta ''nie działająca " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) "Nie działa" czyli szpula obraca się bez oporu na osi, pomimo dokręcenia pokrętła hamulca?Prawdopodobnie w tych okolicznościach brakuje weglowych tarczy hamulca lub podkładek metalowych. Na schemacie elementy: 2,3,4,5 schemat daiwa exceler3500/4000 Na zamieszczonej fotce nie widać by czegoś tam brakowało...Wyciągnij druciane zabezpieczenie i sprawdź wg schematu czy jest wszystko na miejscu. Edytowane 14 Listopada 2015 przez marek0l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Wyciągnąłem ten drucik i włożyłem jeszcze raz i teraz wszystko git. dziwne ale działa ... hymmm korzystają z okazji mogę zapytać jakim smarem i które miejsca smarować ? schemat podrzucił kolega Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Któraś z podkładek blokowała docisk pokrętła, może jakiś paproch jej w tym pomagał. Na temat smarów to w tym dziale znajdziesz info, ja nie jestem "koszerny" i tym co mam smaruję delikatnie powierzchnie podkładek i komory, w której pracują i nie mam problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Orientuje się ktoś z jakiego materiału są robione te podkładki pod szpulę?Ktoś sprzedaje jakieś standardowe czy trzeba pod każdy młynek osobno dobierać? Potrzebuję pod starą Daiwę Regal Z 1500. Średnica max 9-9.5mm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Spróbuj zrobić z materiału na stery do wobków, z tych cieńszych powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Klisza rentgenowska, taka od pełnoobrazkowego rtg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Klisza rentgenowska, taka od pełnoobrazkowego rtg.Jeszcze dobre nożyczki albo wybijak i wszystko w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Aaaaaajjjjjjj. Chłopaki.Nie mam wogole podkładek, "zębatki" ani oryginalnej podkładki metalowej dlatego pytam z czego można dorobić. Nie chodzi mi o regulację wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Tam idzie tylko "gwiazdka" i taka grubsza czewona. Rentgen to trochę za cienki. Gdzieś miałem taka gwiazdke. Poszukam jak nie zapomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Witam, kupiłem daiwe BG3000 i widzę, że dołożone są do niej 3 podkładki celem wyregulowania poprawnego nawijania plecionki, tzn. żeby się poprawnie ułożyła na szpuli. Pokazuje to rysunek ze zdjęcia. Macie już doświadczenie czy trzeba dołożyć jedną, dwie, może trzy a może bez podkładki? Plecionkę chcę nawinąć PP 0,15mm a na podkład to samo bo daiwa ma tą gumkę że niby nie potrzeba żyłki. Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi