Skocz do zawartości
  • 0

Przedstawiam się

MGOR

Pytanie

Witam,

Jednym wiadomością chciałbym się przedstawic. Witam wszystkich, od dłuższego czasu z mniejszymi lub większymi wypiekami czytam Wasze relacje z wypraw. Wędkarstwem interesuję się od dawna, ale do hobby wróciłem dopiero w ubiegłym roku.

Wędkuje niewiele, choć, może w Waszą pomocą chciałbym to zmienić. Sezon rozpocząłem kilka dni temu na bałtyckich dorszach. Udanie, polecam piękny, drweniany kuter Passat z Jastarni (wyśmienita atmosfera, kuchnia...).

W tym roku chciałbym odkryć Wisłę w Warszawie i okolicach oraz Zalew Zegrzyński. Jest taki jeden, niezwykle interesujacy wątek w Wieściach znad wody :D

ps. Chciałem pospinningować w porcie we Władysławowie (okonie). Przed długi weekend nie można było jednak kupić pozwolenia, zamknięte. W bosmanacie poinfomorwano mnie jednak, że w długi weekend kontroli na pewno nie będzie, bo generalnei w ogole ich nie ma :D bez sensu

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

WItaj MGOR

Zapraszam do aktywnego udziału i współtworzenia forum. A co do wedkowania w okolicy 100licy (ale mi sie zrymowało) to chyba ni ebędziesz miał większych problemow. Na naszym forum jest troche chlopa - i nie tylko - z wawy wiec zgadanie sie na wspolne wedkowanie to pewnie tylko kwestia czasu :mellow:

• 0

@MGOR a ja myślę, że wędkujace towarzystwo warszawskie słuzy grillem, humorami, doświadczeniem (to niestety nie ja). Co do łódek się nie wypowiadam, bo sama korzystam grzecznościowo z łódki Huntera. Absolutnie nie narzekam, jestem bardzo zadowolona, bo poza łódką, mam za przewodnika naprawde doświadczonego i fantastycznego wędkarza.

W weekend pewnie wpadne nad Bug, bo Hunter znajdzie dla mnie tylko pare godzin w niedziele. I powiem Ci, ze można znaleźć nad ta rzeką fantastyczne miejscówki juz 30 - 40 km od Warszawy. Ja łowię w okolicy Somianki i Popowa. Tylko by znależć tam dobre miejsca trzeba wybrac się naprawdę wcześnie. Więc to okolice dla tych którzy potrafia przekonac się do podniesienia z łożka np o 4 rano. Taka perwesrsja :D