Skocz do zawartości

Rybomania 28-29.11.2015 -Lublin - ZAPROSZENIE

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Krótkie podsumowanie. Czy "opłacało" się pojechać na Rybomanię?

Hmmmm i tutaj jest problem :) bo ... portfel chudszy :) Więc z punktu widzenia budżetowego ha ha ha ... nie :) Natomiast imprezę oceniam bardzo dobrze. Poznałem nowych ludzi, w realu zobaczyłem wiele osób, odświeżyłem znajomości (to były bardzo miłe spotkania). Dla mnie najważniejszy był aspekt ludzki i tutaj jestem bardzo zadowolony choć czuję niestety niedosyt - w Poznaniu jakoś się zgrupujemy bo mam wrażenie, że było więcej osób z j.pl ale albo nie potrafiliśmy się rozpoznać albo się rozmijaliśmy.

Sprzętowo? Przeszedłem wszystkie stoiska. Jak zwykle od nudy i tego samego (zwykle niestety na stoiskach tych wielkich co mogliby zrobić coś lepszego bo mają $$$ - choć były wyjątki i to bardzo fajne) do perełek. Kilka firm pokazałem na zdjęciach i to były ciekawostki moim zdaniem. Jednak kiedy ktoś chciał zaopatrzyć się w sprzęt to Rybomania jest idealnym miejscem np. wyjechałem z pełnym plecakiem materiałów muchowych :) zamiast biegania po sklepach, czy wirtualne zakupy niewiadomo czego (na zdjęciu pięknie a w paczce niekoniecznie).

Na pewno będziemy w Poznaniu i w sumie już czekam kiedy przekroczę progi MTP.

• Like 4

Byłem wczoraj i dziś też nie odpuściłem. Bardzo mi się podobało. Nie mogłem tylko wypatrzeć ekipy "Jerkbaita", szkoda. Może dlatego, że testy rzutowe muchówkami Orvisa zabrały mi za dużo czasu. Z forumowiczów spotkałem Ola (@OloPe) - pozdro Olo i do zobaczenia nad wodą. Nie było jak dłużej pogadać, bo domowe obowiązki goniły. Dziś było więcej czasu na pogaduchy z kolegami od muszki. Co do zakupów..... Rybomania rujnuje mnie już drugi raz, .....ponownie świetna, ale koszmarnie droga wędka.

• Like 1

Nie wiem czy mi umknęło ale chyba nikt nie wspomniał o bardzo zacnej imprezie odbywającej się "po sąsiedzku" (wejście 100-150m dalej) a pewnie nie jeden będzie żałował że nie zajrzał....

LUBELSKIE TARGI PIW !

więcej nie trzeba pisać  %%%%%%%%%%%%%%%%%%55  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:

• Like 6

Nie wiem czy mi umknęło ale chyba nikt nie wspomniał o bardzo zacnej imprezie odbywającej się "po sąsiedzku" (wejście 100-150m dalej) a pewnie nie jeden będzie żałował że nie zajrzał....

LUBELSKIE TARGI PIW !

więcej nie trzeba pisać  %%%%%%%%%%%%%%%%%%55  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:

Czasami uda mi się kupić na Śląsku piwo PERŁA, zacne.  :)

• Like 1

Warto też było zajrzeć na stanowisko firmy CADDIS. Chłopaki mieli całkiem spory wybór produktów Simmsa w tym nawet najnowsze modele kurtek, koszul, spodnie. Co prawda sami nie wiedzieli jeszcze co ile kosztuje :-) bo dopiero ruszają z tematem ale można było pooglądać i poprzymierzać. Bardzo fajne są najnowsze modele i kolory koszul GT oraz TriComp ale są bardzo drogie i nie są to modele na każdą sylwetkę ponieważ są bardzo dopasowane do ciała. Mieli też sporo nowych modeli kurtek - Pro Dry, Contender, Bulkley, Guide, G3. Warto było zajrzeć-)

A swoją drogą ktoś wcześniej napisał, że szkoda, że nie udało się skupić forumowiczów JB odwiedzających targi wokół jednego stanowiska pod szyldem JB - no trochę szkoda bo widząc chodziażby po wpisach było sporo ludzi :-) no cóż, może na następnych...:-)

• Like 1

Witam Panowie

Mogę?

Dla mnie świetna impreza. Bo:

Spotkałem zacnych Towarzyszy: Remek, Friko, Milupa, Barteksiedlce.

Panowie, ukłon niski i serdeczne podziękowania za szczerą rozmowę. Nawet nie wiecie jak bardzo mi pomogliście.

Remek, szacunek za relację live. I za widok torby pełnej skarbów muszkarskich - zainspirowałeś nie tylko mnie.

Panowie, zwróciliście już uwagę na ciekawych wystawców, nie będę się powtarzał więc powiem tylko: popieram w pełni.

Rozdrażniły mnie:

-Stoisko DAM-a, do licha zbliża się rok 2016, na cholerę mi katalogi z 2015r? Ściana z przynętami, no proszę Was, dla kogo to było? Jako zwiastun upadku firmy, czy co?

- Cormoran, skromnie. Oczekiwałem po tak prężnej firmie znacznie większego zaangażowania w prezentację swoich ofert. Ładne długonogie modelki to nie wszystko.

- Stoisko WW....hm....na moje ciche zapytanie: Panowie, kiedy zaprosicie Wojtka Charewicza? Dla tego Mistrza przyjechał bym z daleka, usłyszałem w odpowiedzi od Pana zapatrzonego w monitor laptopa i opracowującego zdjęcia: aaaa... musiałby pan sam zapytać Wojtka, dlaczego...

Po takim dictum...pomyślałem sobie: Panie Wojtku, oj panie Wojtku....

Brakowało mi ofert w kwestii np:

Kamizelek pneumatycznych-jakby nie patrzeć, ważnych w naszym hobby.

Podbieraków, przede wszystkim składanych, szczupakowych (patrz ocenę Cormorana).

Zapytania o niektóre nowe przynęty wprawiały prezenterów w lekkie zakłopotanie...

No dobra, nie jestem za bardzo czepilwy.

Pozdrawiam

Alek

ps: Remku, podaj proszę nazwę i wielkość owych haków, co je nabyłeś na okoliczność przyszłych OGROMNYCH much i nie tylko.

• Like 2

Lublin odpiscilem swiadomie a widze ze jest czego zalowac. Poznania juz sie doczekac nie moge.

O tych nowych seriach od Mikado tez od znajomego slyszalem wiele dobrego.

Jezeli bedzie stoisko Jerkbait to super. W poprzednich latach tego brakowalo a tez czuje że ze spora grupa forumowiczow sie nieswiadomie mijalem.

• Like 1

Olo, szkoda, że nie odezwałeś się.

No szkoda :( Przyznam, że Cie wypatrywałem ale nie wypatrzyłem. Z Krzyśkiem Zielińskim się spotkałem, sądziłem że będziecie razem chodzić na targach. Nie było Cię to załozyłem że coś wypadło i nie przyjechałeś. Friko też mi gdzieś mignął i się zawieruszył później :)

Warto też było zajrzeć na stanowisko firmy CADDIS. Chłopaki mieli całkiem spory wybór produktów Simmsa w tym nawet najnowsze modele kurtek, koszul, spodnie.

Fakt, też rzuciła mi się w oczy duża jak na nasze warunki oferta Simmsa. Na stoisku Salara też sporo tego było.

Panowie ok ... dostaliśmy taką możliwość by w Poznaniu zrobić stoisko. Natomiast po targach i po ich charakterze głównie sprzedażowym mam pewne wątpliwości co miałbym tam prezentować. Może podpowiecie co byście tam widzieli?

jak to co idee C&R oraz SF.

• Like 2

Cześć Remku

Jak to co?

1) 2-3 stoliczki, mały barek a na nim kawa, herbata. Gadżety JB.

2) Podium, co by odwiedzający mogli sobie zrobić zdjęcia z naszymi Mistrzami.

3) Mamy czas-przeprowadzić sondaż jakie przynęty, kije, kręcioły będą hitem w nowym sezonie i dalej to już można temat rozwijać.

4) Wielu naszych Kolegów to świetni, doświadczeni i pełni pomysłów rod- i lurebuilderzy. Zróbmy coś na wzór Jerkbaitowego mini Mrzeżyna (przepraszam Daniela, że używam jego pomysłu jako wzorca). Wielu z nich jest nieznanych szerszemu ogółowi wędkarzy, niech Chłopaki wypłyną na szersze wody.

5) Paru z nas chętnie by opowiedziało o swoich łowiskach, w PL i zagranicą i zaprosiło innych Kolegów na wspólne wyprawy. Np jako guidowie.

6) Prezentacje sprzętu foto-video, który sprawdza się w różnych warunkach wodno-pogodowych.

A w ogóle, to fajnie by było, gdybyśmy po prostu mieli swój punkt kontaktowy.

Pozdrawiam

Alek

• Like 5

Co do tych fajnych wędeczek mikado na 2016 rok to w sklepach mają być od lutego przyszłego roku, taką informację uzyskałem na stoisku Mikado w sobotę a spiny naprawdę fajne. Na mnie duże wrażenie zrobiły również kije Gunki oraz Graphiteleader i oczywiście sprzęt Sakury (jedna wróciła ze mną do domu, fajna okoniowa szpada) :D . Impreza świetna, w przyszłym roku znów mam zamiar odwiedzić. :)