steelcreation Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 ja mam 190cm wzrostu. Proszę o sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Ja wolę dłuższe. Z 1,95 nie będziesz miał problemu przy tym wzroście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steelcreation Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Ja wolę dłuższe. Z 1,95 nie będziesz miał problemu przy tym wzroście. Dziekuje kolego bo właśnie jade do sklepu po Dragona Fatso jerk 25-60, to biore ten dłuższy 1.95m, Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Jak zwykle to zależy Mam podobny wzrost, do jerkowania wolę krótszą wędkę.Swoją 190cm chętnie bym o kilka cm skrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steelcreation Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Jak zwykle to zależy Mam podobny wzrost, do jerkowania wolę krótszą wędkę. I łowisz na 1.8m ? no te teraz mam dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Wiele osób to podnosiło:Przy dłuższej wędce możesz szczytówką uderzać o burtę lub taflę wody.Jeszcze raz napiszę- są różne preferencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steelcreation Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 To fakt, spinningi też wolę krótesze, chyba przy prowadzeniu przynety nie ma różnicy te 15cm ( dłuższym kij nie ma znaczenia) tak mi sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mebone Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 mam kij 180 i 195 powiem szczerze ze wygodniej lowi mi sie na 195cm , a mam 183cm wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Zależy czy lowisz z pontonu gdzie stoisz w lini wody czy z lodzi gdzie stoisz trochę wyżej. Ja mam 177cm i sześć stop czasami za dlugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 panowie nie popadajmy w skrajnosci. to tylko 15cm roznicy. i tak najlepszym roziwazaniem by bylo by nasz kolega po prostu wzial sobie do reki dwa kije i sam zdecydowal. z punktu widzenia praktycznego (mam na mysli same walory uzytkowe) roznice beda niewielkie. oczywiscie mozna dyskutowac, że stoja na dnie lodzi bedzie wygodniej jerkowac z kijem opuszczony ku lustru wody. za to dlugi moze (ale nie musi0 miec wiekszy zasieg, lepsza amortyzacje.... sam mam 175cm. lowilem kijami zarowno 180 jak i 195. trafialy sie nawet 210cm. wszystko to kwestia wlasnych upodoban i nawykow... wiec szable w dlon i nad wode!!! yyyyy tzn kije w dlon PS. warto jeszcze dodac ze dlugosc kija to nie tylko wynik tego kto ile ma wzrostu, ale i warunki, lajba, brzeg, wlasne mozliwosci... jakby na to nie patrzec najcenniejsze sa doswiadczenia zdobyte samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 warto jeszcze dodac ze dlugosc kija to nie tylko wynik tego kto ile ma wzrostu, ale i warunki, lajba, brzeg, wlasne mozliwosci... jakby na to nie patrzec najcenniejsze sa doswiadczenia zdobyte samemuzapomniales o technice, jak sie nie umie prowadzic wabika, to dlugosc kija nie ma zadnego znaczenia, dopiero laczac te wszystkie elementy w calosc, mozna sie zdecydowac, jaka dlugosc kija odpowiada mi i jest dla mnie najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 warto jeszcze dodac ze dlugosc kija to nie tylko wynik tego kto ile ma wzrostu, ale i warunki, lajba, brzeg, wlasne mozliwosci... jakby na to nie patrzec najcenniejsze sa doswiadczenia zdobyte samemuzapomniales o technice, jak sie nie umie prowadzic wabika, to dlugosc kija nie ma zadnego znaczenia, dopiero laczac te wszystkie elementy w calosc, mozna sie zdecydowac, jaka dlugosc kija odpowiada mi i jest dla mnie najlepsza piciu może się trochę źle wyraziłem, może nie do końca się zrozumieliśmy, ale chodziło mi właśnie o preferencje. to czy ktoś łowi dlugim czy krótkim badylem zalezeć (moim zdaniem) powinno od tego czy mu tak jest wygodnie czy nie... ot cala filozofia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 zgadza się ja przerobiłem kije o 6 stóp poprzez 6'4' 6'6' 6'11' 7' a skończyłem na kiju 7'3''. jest to najlepsza jerkówka na jaką łowiłem, korci mnie coś dłuższego, ale obawiam się że obecnego kija już niczym innym nie zastąpię - dla mnie jest wędka doskonała/skończonapozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 zgadza się ja przerobiłem kije o 6 stóp poprzez 6'4' 6'6' 6'11' 7' a skończyłem na kiju 7'3''. jest to najlepsza jerkówka na jaką łowiłem, korci mnie coś dłuższego, ale obawiam się że obecnego kija już niczym innym nie zastąpię - dla mnie jest wędka doskonała/skończonapozdrówka St Croix SC IV ? Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 jasna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steelcreation Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Koledzy,Bardzo dziękuję za zaangażowanie w pomoc dla mnie, ostatecznie kupiłem 1.95m dragona Millenium ( doiść tani ) więc jak się okaże że coś jest nie tak to niewielka strata. Życze powodzonka i do zobaczenia nad wodą 3 majcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Koledzy,Bardzo dziękuję za zaangażowanie w pomoc dla mnie, ostatecznie kupiłem 1.95m dragona Millenium ( doiść tani ) więc jak się okaże że coś jest nie tak to niewielka strata. Życze powodzonka i do zobaczenia nad wodą 3 majcie się do kompletu brakuje nam jeszcze tylko twoich WŁASNYCH odczuc po przelowieniu kilku / kilkunastu wypadow... mogą być nieco pomocne dla innych początkujących. nie wykluczone jest też, że Twoje preferencje co do dlugosci moga ewoluowac wraz ze zdobywanym doświadczeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steelcreation Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Napewno opiszę swoje odczucia podczas nauki castingu, ale to może troche potrwać ( notoryczny brak czasu ). Obecnie szukam Curado lub Revo do tego kija i zaczynam. Może ktoś ma używkę do sprzdania ????Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi