Morinio Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Witam. Mam zamiar kupić nowy spinning. Zastanawiam się nad tymi dwoma. Łowię z łódki szczupaki na 10-15cm gumy (zastanawiam się czy bm nie będzie zbyt miękki aby podbić gumę), woblery 10-12cm i wirówki nr 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mirek* Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Witam Posiadam shimano beast mastera więc parę spraw koledze mogę naświetlić. Jest to wersja 240cm/50gr do połowu z łodzi. Pierwsze moje wrażenia już w sklepie bardzo pozytywne, kijek idealnie leży w ręku, ma dość szybką akcję, dobrze ładuje podczas wyrzutu; bardzo pozytywnie się o tym kiju wypowiadają moi koledzy, którzy biorą porzucać tym kijem... Z tym, że jest jedno ale ja tym kijem wędkuję cały dzień lub parę godzin, koledzy rzucą parę razy i jest ok a nawet bardzo. Ja natomiast potrzebuję w tej wędce mocniejszego chwytu przy kołowrotku, to ma być wędka szczupakowa a nie kleniowo-jaźiowa{choć ten, który jest też jest dobry, jednym odpowiada drugim mniej ale jest ok}Proponuję wziąć to pod uwagę i poprosić sprzedawcę czy pozwoli zamontować kołowrotek ... dopiero wtedy sam stwierdzisz, który wolisz. A zachwyt lub rozpacz oby nie dopiero przyjdzie nad wodą. Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Morinio Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Mam też pytanie. Czy beastmaster nie jest tzn. kluchą bo słyszałem też takie opinie o nim. A że zdarza mi się łowić z opadu nie wiem czy będzie spokojnie dało się podbić gumę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Morinio
Witam. Mam zamiar kupić nowy spinning. Zastanawiam się nad tymi dwoma. Łowię z łódki szczupaki na 10-15cm gumy (zastanawiam się czy bm nie będzie zbyt miękki aby podbić gumę), woblery 10-12cm i wirówki nr 5.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi