Skocz do zawartości

Zakupy ze sklepów w Rosji, Ukrainie, Białorusi

dekosz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś zamawiał rzeczy wędkarskie z Rosji? Chciałbym zamówić sprzęt na nadchodzącą zimę z tamtego rynku. Jak wygląda sprawa z clem, vatem, innymi dodatkowymi opłatami? Czy znalazłby się ktoś kto pomoże w zakupach? Niestety nie znam rosyjskego :(

• 2 lata później...

Czy ktoś z Was ma może kogoś znajomego/członka rodziny w Rosji? Znalazłem sobie nowy kołowrotek w sklepie internetowym w Rosji ale wysyłkę świadczą tylko na terenie Rosji i nie chcą wysłać do Polski, nawet na Białoruś czy Ukrainę nie wyślą (bo stamtad mam możliwość zorganizowania dalszej przesyłki do Polski).

Chodzi o to, ze ktoś z Rosji musiałby go kupic, ja wcześniej przeleje kwotę na wskazane konto (muszę tylko dowiedzieć się jak to zrobić w walucie) i po otrzymaniu paczki prześle ją dalej do mnie do Polski.

Edytowane przez Żbiku

• 9 miesięcy temu...

Hej,

znalazłem sprzęt, który dostępny jest  w Rosji.

i dlatego poszukuje osoby , która pomogła by mi w tym zakupie.

Mamy użytkowników z Ukrainy, może z Rosji też ktoś jest, ewentualnie zna kogoś, jakakolwiek pomoc jest mile widziana.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Cześć koledzy, sprawa dość błaha, ale trudna do ogarnięcia. Rok temu w niewyjaśnionych okolicznościach gdzieś zgubiłem ukochany termoaktywny golf, który nie jest już dostępny w żadnym innym kraju niż Rosja. Dałbym wiele, żeby kupić taki sam. Decathlon.ru niestety wysyła tylko do Rosji.

Może ktoś z Was bywa w Rosji lub ma znajomych, rodzinę? Chętnie się odwdzięczę jeśli ktoś byłby skłonny pomóc.

Pozdrowienia

• 1 rok później...
  • 2 lata później...