adam 13 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Piekna szafa, piekne widoki,gdyby jeszcze mogly mowic.Moze poczekamy do wigili ,Chcialbym wiedziec co maja do powiedzenia,co zlowily, co przezyly. Mysle, ze gruba ksiazka by byla." Abulon",to jest nazwa dla twojej szafy, moja propozycja,czekam na inne, Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 "Abulon" mówisz? brzmi ładnie. Pasowało by na Królestwo Abulon np. z Władcy Pierścieni Ale jednak nie było by sprawiedliwie. W części z kołowrotkami faktycznie jest półka ABU (wzmocniona Arjonem ...to jeden z cenniejszych obiektów ) ale są i półki: "amerykńska", japońska, angielsko-francuska (tu ich pogodziłem ) oraz "demoludy-Polska, ZSRR, NRD,Czechosłowacja, Węgry Kije i przynęty tak samo ... wiec jak to nazwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 ABUlon wziol sie z jakiejs ksiazki , ABUland brzmi konkretniej. A moze i nie Proponuje konkurs na nazwe "Szafy" Roberta Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Pewnie pozostanie zwykłą szafą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Z Tolkienem tego nie kojarzylem, bardziej z" Ania z awilon,"czy cos takiego,Ale masz racje, tez pasuje do Tolkiena. Mimo to, i tak , chcialbym, a bysmy twoja "Szafe " I tu mi brak slow ,Nazwali,uczcili, docenili, polubili??? No niech kazdy sam wybierze. Robert,dzieki ze sa tacy jak TY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Szafa o nazwie "Szafa" jest ok.Mam kota o imieniu Kot a kiedyś miałem świnkę morską o imieniu Świnka.Proste i sprawdza się. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 ...i SZAFA gra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 I w Tym ustepie,macie cala kupe racji, . Wycofuje sie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 A gdzie można podziwiać tyle eksponatów???Tylko u BOBa w Warszafie;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Nowe graty... Między innymi: ruski fals Abulona, Zebco z 1955 (rewelacyjnie sprawny...będzie na przyszły sezon dla wnuczki Natalki), ale najbardziej się cieszę ze złotego Consula (a głównie z oryginalnego pudełka) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Piękne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Szafa, a raczej pokój, w którym stoi (nocowałem w nim), winna nosić nazwę Bobulon.Parafraza słów od Boba i salonu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Super nazwa, jestem caly za! Bobulon brzmi wspaniale;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Dzięki Marcinku, czekam na opinię Bobaszefa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Coś pięknego ! Robert wielki szacun .Pozdrawiam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Dzięki Marcinku, czekam na opinię BobaszefaPowiem tak: niech każdy nazywa sobie jak mu "w duszy gra" Wszystkie Wasze opinie w temacie mojej zabawy są tak zajebiście miło/zaskakujące, że niech pozostaje pełna "demokratyzacja terminologiczna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dino9 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Multigabinet Boba-każdy pewnie chciałby mieć taki wybór otwierając drzwi od szafy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Jest łowić czym , teraz pora ... na co 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Ja tam bym ich nie odpakowywał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Takie wabiki to powinny w gablocie leżeć i cieszyć oko. Ich wartość z każdym dniem wzrasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) ...i ja oczywiście też tak zrobię to był by "grzech" Otwieram tylko te pudełka lub opakowania, które można otworzyć do fotki.Nie będzie im dane zobaczyć wodę Edytowane 4 Grudnia 2015 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Nieraz można trafić coś ze starych rzeczy w dobrym stanie.Dzis wyskoczył taki młynek, może zainteresuje. Nie jest to moja aukcja czy kogos znajomego, ale może warto jakby tanio poszedł do kolekcji. http://allegro.pl/stary-sprawny-kolowrotek-abumatic-220-jak-nowy-i5841397283.html Sprzedajacy pisze, że stan ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pursuit Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 BOB1 pełen szacun za twoje antyki ja mam tylko trochę prexerów w tym jednego 1101 z pudełkiem i tym co dała fabryka (nówka sztuka nie śmigany) ale ty to masz dopiero arsenał tylko do muzeum i otworzyć jakąś fajną wystawę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 To całkiem fajne "tylko". Może na tym poprzestaniesz? a może to sensowny początek kolekcji? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi