DelTor0 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Niezla choinka Z tego to szczuply ma marne szanse zeby spasc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Ciekawe, że to przynęta dedykowana na ryby łososiowate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 To jest tylko część przynęty, do uzupełnienia potrzebna była martwa rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 To oczywiste. Z resztą wyraźnie pokazali i opisali to w katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Może sto lat temu systemik ów był kojarzony z martwą rybką. Obecnie nowoczesny wędkarz, posiadający doświadczenie i dostęp do zdobyczy XXI wieku dokonałby pewnych modyfikacji. Ponieważ jest wrażliwy na widok krwi, a i obiło mu się o uszy słowo "etyka" skorzystałby z przynęty sztucznej w postaci trzycentymetrowego twisterka. Tak uzbrojony mógłby zasadzić się w ulubionym miejscu i podhaczyć z opadu kilka niewymiarowych sandałków. Mam nadzieję, że "koledzy" z Pigalaka na ZZ nie zaglądają do Robertowej szafy... Edytowane 23 Czerwca 2016 przez Maciej W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Do mojego egzemplarza pasował by rozmiarowo, twisterek 15cm. Więc nasi "koledzy", specjaliści od sumków mieli by pożytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Wczoraj wróciłem z urlopu rodzinnego a w tym czasie trochę przybyło do szafy. Przede wszystkim chcę podziękować kolejnemu darczyńcy. Mietek (na forum @mentos), ofiarował mi nie byle jaki multiczek: Record 1300 (lata 50-te). Stanie między kolegami z rodziny ... oraz niby zwykły "kręciołek" a jednak pokazuje jak trzeba było być kiedyś pomysłowym i kreatywnym. Przerabiany, modernizowany, naprawiany ... pewnie swoje złowił Dzięki Mietku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) Kolejne obiekty pozyskane już drogą kupna.Amerykański Pflueger Skilkast w pięknym stanie Kilka, tym razem Kanadyjskich przynęt Jest również co nawinąć na te kołowrotki Piękny, w pełni oryginalny bambus DAM (brak tylko jednej skuwki. Będę szukał. Może pomożecie? Ten kijek jak i przynęty kupiłem dzięki sygnałowi od innego forumowicza j.pl. Dzięki Dzięki katalogowi DAM z 1961 (prezent od @andrzej1) można go wstępnie datować Edytowane 17 Lipca 2016 przez BOB1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Wczoraj była nowa dostawa z Niemiec (przygody i napięcie z tym związane nie do podrobienia )Kolega Adam (@adam13) nie dość, że namierzył i pojechał kupić wędkę dla mnie to jeszcze zniósł to Polsko-Niemieckie wariactwo wysyłkowe a jeszcze do tego dorzucił, od tak ... kołowrotek i przynęty Dzięki Adam Ciekawy cast , produkowany w Szwedzkim Malung (tam produkowano Arjony ) Najprawdopodobniej, kontynuacja produkcji po upadku Arjona Najprawdopodobniej Japończyk Radzieckie "Agua" Fińskie Kuusamo. Złocona wersja limitowana na 2000r (dołączy do posiadanej już na 2005r.) 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 piękne to wahadełkoa wobki to ja na ruskich świetna konkurencja rapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 A u mnie takie oto kwiatki czekają na wysłanie. Tylko adresu nie mogę znaleźć w gąszczu pw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson2 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Myślę, że to dobry temat żeby zapytać... Skąd ta koza na sprzęcie DAM? Widać ją choćby na tej bambusowej wędce. Zauważyłem, że firma wróciła do tego loga nawet we współczesnym sprzęcie i niedawno widziałem tą rogaciznę na jakiejś torbie.Może ktoś wie jaka jest historia zamieszczania takiego symbolu na sprzęcie wędkarskim?Innymi słowy: co ma koza do sprzętu wędkarskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Nie wiem czy mogę ... a zaryzykuję,może akurat.W końcu vintage https://www.youtube.com/watch?v=guT63Y2Nx-Y 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 pozostaje jeszcze, bardzo dużo do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Myślę, że to dobry temat żeby zapytać... Skąd ta koza na sprzęcie DAM? Widać ją choćby na tej bambusowej wędce. Zauważyłem, że firma wróciła do tego loga nawet we współczesnym sprzęcie i niedawno widziałem tą rogaciznę na jakiejś torbie.Może ktoś wie jaka jest historia zamieszczania takiego symbolu na sprzęcie wędkarskim?Innymi słowy: co ma koza do sprzętu wędkarskiego? Witam, chetnie sprobuje odpowiedziec na Twoje pytanie. W Berlinie w 1875 zalozyli bracia Oskar i Fritz Ziegenspeck sklep z wyrobami metalowymi i artykulami sportowymi. Juz w 1902 r. nadali swej firmie, ktora produkowala juz wlasny sprzet wedkarski, nazwe D.A.M. (Deutsche Angel Manufaktur - pol. Niemiecka Wedkarska Manufaktura).I to wlasnie od ich nazwiska Ziegenspeck - pol. Koziasłonina wywodzi sie symbol kozy, poniewaz w niem. Ziege to w polskim koza.I to wlasnie dlatego przedwojenne wyroby D.A.M. nisily sygnature kozy.Takze ich najbardziej znana wahadlowka EffZett - otrzymala swoja nazwe od inicjalow Fritza Zigenspecka - FZ. Wiecej o historii DAM tutaj: http://www.altes-angelgeraet.de/index.php/wissenswertes/10-mit-einem-ziegenbock-zum-weltruhm-die-d-a-m-firmengeschichte Pozdrawiam serdecznieMartin Myślę, że to dobry temat żeby zapytać... Skąd ta koza na sprzęcie DAM? Widać ją choćby na tej bambusowej wędce. Zauważyłem, że firma wróciła do tego loga nawet we współczesnym sprzęcie i niedawno widziałem tą rogaciznę na jakiejś torbie.Może ktoś wie jaka jest historia zamieszczania takiego symbolu na sprzęcie wędkarskim?Innymi słowy: co ma koza do sprzętu wędkarskiego? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Interesujace jest takze strona http://www.saschas-sammler-homepage.de/jezeli sie o DAM rozchodzi. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Dzięki, że wrzuciłeś tutaj te materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Piękna kolekcja i tyle zabawy, emocji przy poszukiwaniach:)Super! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Dzięki. Jest i skromny przykład Twojej twórczości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson2 Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Dziękuję za informację dotyczące DAM.Kolekcja arcyciekawa. Kiedyś odziedziczyłem po dziadku jego sprzęt wędkarski. Całkiem sporo tego było i niektóre rzeczy dało się jeszcze użytkować. Część sprzętu zużyłem, część straciłem, inny wręcz wyrzuciłem. Z perspektywy tego wątku brzmi to niczym jawna profanacja ale tak właśnie było Wiele elementów z tego zbioru dało się całkiem skutecznie użytkować. Szczególnie przynęty i kołowrotki, które nawet te 25 lat temu nie grzeszyły finezją ale trzymały klasę swojej epoki. Jedyną rzeczą na jakiej się zawiodłem był klejony tonkinowy kij spinningowy. Niestety mimo solidnego wyglądu nie wytrzymał konfrontacji z pierwszym zaczepem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 ...kiedyś trafi do szafy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Nie sądzę. Wahadłówki są ponadczasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Odleżą w szufladzie jakieś 30 lat ...i do szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Idziesz do sklepu, i mowisz, nazywam sie BOB! , Pani przestraszona mowi ze nie ma wszystkiego. Tlumaczysz kim jestes,i !! Prosze przyjsc pozniej, dla Pana , panie BOB wszystko, Komuno wroc!!!!!! :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Przepraszam tych co nie zrozumieli .BOB 1 uzyl swoj urok osoisty,zeby mu sprzedali 2 zestawy. czemu ja nie mam takiego uroku???? Proste, nie nazywam sie BOB1. nieststy na to trzeba zapracowac , odnosze sie do odpowiedzi BOBA na multi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi