BOB1 Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 No nie do końca tak było. Ty Adamie znasz historię z m.pl więc opowiem ja tutaj:Muszę dodać jeszcze jedno. Pojechałem do Polspingu na ulicę Goździków w Warszawie aby kupić bezpośrednio u producenta dwa komplety (drugi dla zbieracza "czapli" z jerbait.pl ...@ Torpio, wysyłka w poniedziałek ). Niestety panowie nie mieli wszystkich blach i do tego konfekcjonują po 5 szt. każdego modelu w danym rozmiarze. Ale jak wytłumaczyłem o co chodzi (nie na handel, kolekcja, szafa itd) obiecali, że zrobią zamówienie pode mnie. Wyczułem, że raczej są pod wrażeniem tym bardziej, że pokazałem im kilka zdjęć, co by nie pomyśleli, że tylko ściemniam )I wyobraźcie sobie, że bez żadnych dodatkowych kosztów, ich zaopatrzeniowiec przywiózł mi wszystko do centrum, gdzie pracuję...wielki szacun dla firmy ( i nie mówiłem , że ja to BOB !!! ) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 ...ale zapewne do szafy , trafią już teraz: a jak w 1982r było już bardzo biednie, sprzedawali blachy bez kotwic. Tylko blacha, metka, gumka recepturka i torebka foliowa 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Myślę, że to odpowiednie miejsce dla tego filmu; i ten też warty obejrzenia; 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Pozyskane na drodze wymiany z kolegą z naszego forum @MALIN w tym przepiękna "czapelka" Kupiłem również DAM "SENIOR" z 1961r w datowaniu oddaje nieocenione usługi po raz kolejny, katalog DAM 61 od Andrzeja 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) To ten, Robciu? Dla mnie kawał zło(mu)żonego przykładu zbieractwa z zeszłego wieku. No dobra, przegiąłem. Edytowane 1 Września 2016 przez Novis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Tak to Ten , Piotrusiu. Ten, który dla mnie odebrałeś a co najważniejsze czule się opiekowałaś Któryś z chłopaków coś mi wspominał, że w Nadolu zanim mi go oddałeś to nawet spałeś z nim coby mu smutno nie było Dobry z Ciebie kolega, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Mniej dobry będę dla Tego, który mnie zdradził 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Wirus postępuje jak ty w korby i muchowe wchodzisz ???? Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Kolejna "czapelka" i Polska błystka "Szwedzka" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 (edytowane) "szalony" Tadek @Inter napisał do mnie: coś ci kupiłem, jak nie potrzebujesz to wywalisz! A ten multik to tak dodatkowo Wywalisz?! Jedyne co mnie niepokoi to to, że wraz z tą maszyną, wkraczam w nowy , niebezpieczny kolekcjonersko obszar Angielska echosonda z lat 70-tych (niektórzy używają do dzisiaj co widać na filmiku) https://www.youtube.com/watch?v=ls8Oa02038Q Edytowane 25 Września 2016 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 (edytowane) I "drobiazgi"(po raz pierwszy w katalogu ABU w 1978) coś dla spławikowców I jeszcze mój "konik" w tym wariactwie. Bez kabłąkowy ARJON już nie Szwedzki ale produkowany w Japonii. Taki los po przejęciu firmy przez ABU jak i inne produkty przez pewien czas były produkowane w Kraju Kwitnącej Wiśni (JDM? ) Edytowane 25 Września 2016 przez BOB1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 I "drobiazgi"(po raz pierwszy w katalogu ABU w 1978) Chyba wkradła Ci się mała literówka i powinno być 1979r 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Dzięki, faktycznie Brawo, dobry, czujny i szybki jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Kontynuując temat ABU FACETTE. Znalazłem właśnie ciekawe opracowanie, w którym pojawia się informacja, że ta blach pojawia się po raz pierwszy na rynku w roku 1957 i jest produkowana do 1962. Następnie jest przerwa do 1979 i wtedy pojawia się w katalogu wraz z modelami oklejanymi folią. Zamieszczone fotografie mogą dawać mi nadzieję, że moja blacha jest z tej pierwszej edycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Mam nadzieje, że dobrze widzę i na Twoim zdjęciu Abu Facette jest koloru złotego, gdyż jak widać na załączonym zdjęciu w katalogach Abu z 1957-62 wahadłówka ta była produkowana tylko w jednym kolorze. Więc jeśli kolor się zgadza i nie ma żadnych śladów po naklejce (przebarwień lub mechanicznych śladów jej usuwania) to osobiście dawałbym jakieś 80%, że jest z pierwszej serii.Zaznaczam, że znawcą nie jestem a jedynie spojrzałem w katalogi i do takich wniosków doszedłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 To ciekawa informacja, dzięki Mówisz , że są to foty katalogów ABU z lat 57-62? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Tak a na dowód zdjęcia okładek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 OD tego co na fotkach można zobaczyć to w głowie się kręci! Zbiór robi wrażenie! Gratulacje! BOB1 Jeśli jesteś zainteresowany oddam te dwa maluchy pod twoją opiekę. Daj info na priv.Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 będzie mi miło. Dzięki Szczególnie, że jednego z nich nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Mam tego dolnego ,odkupiłem za grosze (ore) od pewnego Szweda ,razem z paroma innymi i Abumatikiem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 (edytowane) Doprecyzuj (najlepiej poprzez "cytuję") co to znaczy "tego dolnego"?Chyba że chodzi ci o "bezbarwnego bezsterowca" To radziecka produkcja. Ciekawe czy Szwed coś na to złowił? Edytowane 26 Października 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Tak chodzi o tego bezprawnego ,dostałem go w pakiecie z kołowrotkiem. Całkiem ciekawą pracę ma .Nie zapytałem ,czy coś złowił ,byłem zajęty targowaniem się ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 A jaki multik był dodatkiem do tej przynęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Niestety ,nie był to multiplikator ale zwykły "kapsalak" i jeszcze dwa inne woblery . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Proszę z szacunkiem do tego "kapslaka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi