Skocz do zawartości

Moja szafa

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

OD tego co na fotkach można zobaczyć to w głowie się kręci! Zbiór robi wrażenie! Gratulacje!  ;)

BOB1 Jeśli jesteś zainteresowany oddam te dwa maluchy pod twoją opiekę. Daj info na priv.Pozdrawiam.

attachicon.gif2016-10-25 23.15.19.jpg

To nie były słowa rzucone na wiatr. Właśnie dzisiaj odebrałem w dodatku z radziecką blaszką i ciekawą książkę do poczytania (1990)

Dziękuję imienniku :)

post-52107-0-42557100-1477667109_thumb.jpg

post-52107-0-40653500-1477667118_thumb.jpg

• Like 1

http://jerkbait.pl/uploads/monthly_11_2015/post-52107-0-13544900-1447624165_thumb.jpg

Robert jest mi bardzo ciężko to pisać lecz złamałeś mi serce i regulamin tego zacnego forum "Zamieściłeś zdjęcie martwej ryby(okazu) i do tego fotka została spreparowana w domu" ; )

Ps.Gratuluję to jak Perły z Lamusa-zawsze miło się do nich wraca (nostalgia)

• Like 1

Jak zacząłem czytać Twój wpis to nawet się wystraszyłem, że wywinąłem jakiś numer :D  :D  :D

Więc dodam nowy nabytek, myślę , że bardzo istotny w tej szafie :)

post-52107-0-61735100-1477912564_thumb.jpg

Nareszcie mam komplet z wydaniem z 1950

Edytowane przez BOB1
  • Like 3

Dołączyłem do Waszego grona, żeby się czegoś nauczyć, a nie was pouczać. Tym bardziej Ciebie Robercie.   

Co do tego tematu, to większość z nas goni za nowinkami, a tu w  "starej" szafie są same skarby ( w starym piecu diabeł pali, a Ty pewnie z nie jednego chleb Jadłeś) ;)

Ps. Ogłaszam konkurs na nadanie mi nowego nicku. Proponuję "Wazeliniarz".

Taki leniwy nie jestem (choć jestem ;) ) i znalazłem chwilę aby zrobić trochę porządków na "Polskiej półce"

Hmmmm ...tylko gdzie ja mam zmieścić Polskie woblery?! :huh:  :D

Cudne skarby! ...I jaka czystość i porządek! ;) (to drugie zdanie, to dla małżonki, gdyby tu przypadkiem zajrzała!... ;) ;) ;) )

ps.

Robert, jak przyślesz do mnie te "ruskie" woblery AQUA, to zrobi się miejsce na polskie... :)

• Like 2

Taki leniwy nie jestem (choć jestem ;) ) i znalazłem chwilę aby zrobić trochę porządków na "Polskiej półce"

attachicon.gifP1080118a.jpg

attachicon.gifP1080119a.jpg

attachicon.gifP1080121a.jpg

Hmmmm ...tylko gdzie ja mam zmieścić Polskie woblery?! :huh:  :D

Jak trafi Ci się drugi Pirat z Suma to się pomieniamy. Mam jakieś dublety których nie widzę u Ciebie. 

• Like 1

Na ostatniej fotce są dwa "Piraty" (wybite na rewersie). Jeden w wersji wahadło , drugi obrotówka.

No tak, ale pomimo nazwy dla mnie to dwie różne blachy. Ja takich nie mieniam.

Edytowane przez tarpio

Ten największy Heintz jaką ma długość?

Największa "typ rybki" ma 12cm (taki pojawia się w katalogu z 1954) Logo czapla w podwójnym kółku bez napisu na części ogonowej rewersu.

Mniejsza ma 11cm. Logo czapla  w podwójnym kółku z napisem "Sprzęt Rybacki ..." w przedniej części rewersu

Dzięki. Też mam tą największą, a nawet dwie. Jedna z czaplą w podwójnym kółku. Są wykonane z różnych grubości blachy. Słyszałem od pewnego kolekcjonera że były 15 centymetrowe, ale w katalogu nie ma o tym wzmianki. 

Faktycznie, największa w katalogu ma 130mm ale myślę, że wytwarzali nie tylko to co pokazuje katalog. Kto ma kołowrotek Czapla z ruchomą szpulką, który pomiędzy korbkami ma wycięte 5 otworów? (taki jest obrazek w katalogach ;) )

Mam jakis, moge foto wstawic jak bede w domu ;)

• Like 1