Skocz do zawartości

Moja szafa

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

Dla tych , którzy czytają ten watek, przeklinam z "historii polskiego spiningu" ;)

Co jakiś czas mam wątpliwość: gdzie wrzucać wpis??? Tutaj ? czy do "polskiego spiningu"? 

A co tam, dam i tu i tu (będzie to woda na młyn dla tych, którzy twierdzą , że o zbieranie "punktów" tylko mi się rozchodzi  :P )

Ostatnio w mediach, pojawiają się ostre wypowiedzi, czy to nie za wcześnie na reklamy Świąteczne, lampki na ulicach i takie tam?!

A mnie się wydaje, że coś musi w tym być bo sam zaczynam odbierać jednoznaczne sygnały, że Mikołaje zaczynają coś kombinować!!!  :rolleyes:

W zeszłym tygodniu-prezenty od Marcina @wuran i od Daniela @Qcyk.

A dzisiaj wpadł do mnie Marek @mare7 (z sympatyczną małżonką) i sypnął:

Jego dawne, trochę zapomniane kołowrotki. Znamy je wszyscy, wszak to najpopularniejsze kręcioły peerelowskiego wędkarstwa  :)

post-52107-0-88199800-1478451886_thumb.j

Wtedy to takie zimy były, że nawet "katuszki" się ocieplało

post-52107-0-63264800-1478451951_thumb.j

A to przynęty kupione przez Marka w Niemczech od Niemca. Marek był przekonany, że to kolejne woblery francuskie (kiedyś już dostałem od niego jednego) i stara Rapalka

post-52107-0-24510400-1478452086_thumb.j

Ale nic z tego. "Francuziki" to moim zdaniem kolejna ruska podróba (bardzo mnie ucieszyły bo sensownie zasilą półkę ZSRR) a Rapalka? nie ma możliwości aby ta firma ne oznakowała swojeg wyrobu

post-52107-0-46232900-1478452281_thumb.j

(ten z lewej to autentyczny Francuz)

Do tego jeszcze dwa piękne "szwedy"

Szwedzka nówka w opakowaniu dołączy to innej, która niedawno zdobyłem

post-52107-0-10788600-1478452431_thumb.j

Oraz ABU-MATIC 160. Stan igła!!! (produkcja Szwedzka!)

post-52107-0-93034200-1478452541_thumb.j

post-52107-0-81079300-1478452565_thumb.j

• Like 4

Rileh Nr1, 1a,1b,2,2a,2b ale najcenniejszy/najstarszy jest po prostu "Rile" :)

Przypomniało mi się, że należy pamiętać jeszcze o ruskiej podróbie ... wygląda identiko jak DDR tylko nie ma żadnych opisów, punc, znaków (to tak jak zwykle w radzieckim stylu :D ) ... mam takiego jednego ;)

Edytowane przez BOB1

A to dlatego ,że kilka lat temu dostałem około 569,7 gram ;-) starych wahadłówek od kolegi ,któremu zalegały w  garażu . Większość z nich były to tanie blachy z czasów Rosjan ,panujących na rynkach ale kilka całkiem ciekawych ,starych konstrukcji .

• Like 1

Nie, to nie ten. Uparłem się, że kupię taniej i kupiłem ... od innego kolekcjonera, mojego znajomego. W tej zabawie czasem trzeba być cierpliwym ;) Tak było również w przypadku Katalogu Spółdzielni Sprzęty Rybackiego ... Szukałem wszędzie a kupiłem od znajomego :D