Przemsol Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Bob jakbyś potrzebował akwa...to wiesz.....projekt ze stałą podmianą wody stałym pomiarem pH itp mogę ci pomóc ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Wystarczą mi "złote rybki" i "piękne Syreny" koło szafy ...ale dzięki za propozycję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 jestem pod wrażeniem ilości i jakości zgromadzonego sprzętu.Muzeum można otworzyć tylko po zazdrościć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 I pierwszy nabytek w 2017 (zakup klepnięty 01.01.2017 ) więc się zaczęło i to całkiem fajnie ABU ABIMATIC 220. Premiera w katalogu ABU w 1971 a stan techniczny i wizualny ... rewelacja 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Robert to ma fajnie piękne kobiety wokół i ta sławna szafa(podsłuchałem jak moje korniki opowiadały o niej że taka dobra jest) Bob, widze ze nie zwalniasz tempa i jeszcze nabiera rozpędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Nowości z przesyłki z Niemiec, dzięki pomocy @Adam13 Kijek mi wylicytował, resztę podarował dzięki Adamie Śliczny, nie używany model, rocznik 1975 W rewelacyjnym stanie, właściwie bez rysek I taki zestaw w tym dwie "czapelki", których nie miałem 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 O! Nowe fanty znów cieszą! Widzę, że dewon do pary będzie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 No właśnie, przy okazji okazało się, że wiele osób ma takie dewony ... nie słyszałem tylko. żeby połowiły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Dawno temu kiedy byłem małym chłopcem dostałem od wujka wędkę spiningową rosyjską taką aluminiową chyba do tego był kołowrotek delfin,żyłka gorzowska 0.40 i w pudle kilka dewonów i wydr. Ehhh. Moje pierwsze szczupaki na to złowiłem w wieku 10 lat. Pamiętam jak znajomy mi je trochę podginał żeby lepiej się kolebały i palnikiem gazowym palił i miały wtedy taki fajny kolorek.Dziś wujka już nie ma ale wspomnienia pozostaną do końca moich dni. Edytowane 12 Stycznia 2017 przez szczupak1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Takie niebieskie "kiełbie" miał mój ojciec ,może jeszcze gdzieś tam w pudełku trzyma - tajna broń ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Nie było łatwo ale jest mój. MEISSELBACH CATUCCI ... egzemplarz z lat 20-tych. Niby maluszek a waga 296g. Nie żałowali dobrego materiału a wykonanie, spasowanie nienaganne do dzisiaj. Jeszcze tylko muszę wymienić tą ohydną nakrętkę mocującą korbę na coś bliskiego oryginałowi ... bo aż boli na to patrzeć Nie wymyśliłem tylko jeszcze, jaką rolę miał spełniać ten ruchomy "kabłąk" przed wodzikiem?Może ktoś ma jakiś pomysł? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Nie wymyśliłem tylko jeszcze, jaką rolę miał spełniać ten ruchomy "kabłąk" przed wodzikiem?Może ktoś ma jakiś pomysł? Może to jakiś pierwowzór TWS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 anti backlash baitcaster zdaje się tak to się nazywa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Możesz wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) System antysplątaniowy coś takiego jak na zdjęciu. Część konstrukcji miała takie wynalazki służące teoretycznie nie plątaniu plecionki przy rzucie ,lub gwałtownym wypuszczaniu przynęty w pionie.Któryś okrągły abu też miał oznaczenie ab , czytałem o tym na którymś zamorskim forum. Edytowane 21 Stycznia 2017 przez welpa1809 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Tak na szybko znalazłem http://www.ebay.com/itm/South-Bend-No-350-B-Anti-Back-lash-Leveling-Fishing-Reel-/142246926415?hash=item211e93d84f%3Ag%3AjlAAAOSwiDFYLHp4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 To super ciekawa informacja Pawle. Może w tym moim multiku, mamy bardzo wczesną wersję tego rozwiązania? W innych multikach tej firmy, które znalazłem w necie, nie powtarzają tego patentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Patent znany i używany w multikach z prymitywnymi hamulcami rzutowymi. Używany też współcześnie raczej z ukierunkowaniem na melepety nie potrafiące opanować technik baitcastingowych. South Bend Style No 1200 zdj.internet. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Jest też taki multiplikator ,jak Abu Garcia Ambassadeur Anti-Backlash 5601 AB : http://multiplikator.pl/artykuly/102-abu-garcia-ambassadeur-5601-abSuper zdobycz Robert 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Dzięki linkom, jakie Paweł wysłał mi na priv mogę dokładnie datować ten multik ... 1925r (fajnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 (edytowane) Dzięki linkom, jakie Paweł wysłał mi na priv mogę dokładnie datować ten multik ... 1925r (fajnie ) Złamasy czasami na coś się przydają . W tym linku jest niezła kopalnia wiedzy. No i wiesz jak wygląda oryginalna śrubka. Edytowane 21 Stycznia 2017 przez welpa1809 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 ...bezcenne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 To na prawdę znaczący obiekt w mojej kolekcji. AB Urfabriken Record 75 z 1960r. Przez kilka lat od premiery, nr jeden w katalogu ABU 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 BOB1, nie zazdroszczę Ci zawartości Twojej szafy, no może troszeczkę zazdroszczę Zazdroszczę Ci samozaparcia w poszukiwaniu kolejnych eksponatów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 To faktycznie wciąga. Jak narkotyki i wędkarstwo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi