Skocz do zawartości

Moja szafa

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

ty Bob się nie tłumaczy narkotykami, przyznaj się przed nami wszystkimi że masz po prostu najnormalniejszego pierdolca i już :) a z  wędkarstwa uczyniłeś sobie odmianę typu zbieractwo.... są różne odmiany/sposoby wędkowania... spining, wędkarstwo spławikowe, gruntowe, niektórzy poszli dalej i wymyślili sobie wędkarstwo karpiowe i inne specjalizacje w zakresie poławianych gatunków.....ale nie TY....o nie, to było by zbyt łatwe zbyt pospolite, ba tak pokręcony i "nienaturalny" baitcasting jest za mało dla ciebie wysublimowany...... i nie dość że masz rudą w domu co ci woblery i inne ustrojstwa zakupuje to se jeszcze "wykopaliska" musiałeś wymyślić....nikt nawet bo grubej dawce dragów by czegoś takiego nie wymyślił.... jesteś świr i tyle  :lol:

• Like 5

ty Bob się nie tłumaczy narkotykami, przyznaj się przed nami wszystkimi że masz po prostu najnormalniejszego pierdolca i już :) a z  wędkarstwa uczyniłeś sobie odmianę typu zbieractwo.... są różne odmiany/sposoby wędkowania... spining, wędkarstwo spławikowe, gruntowe, niektórzy poszli dalej i wymyślili sobie wędkarstwo karpiowe i inne specjalizacje w zakresie poławianych gatunków.....ale nie TY....o nie, to było by zbyt łatwe zbyt pospolite, ba tak pokręcony i "nienaturalny" baitcasting jest za mało dla ciebie wysublimowany...... i nie dość że masz rudą w domu co ci woblery i inne ustrojstwa zakupuje to se jeszcze "wykopaliska" musiałeś wymyślić....nikt nawet bo grubej dawce dragów by czegoś takiego nie wymyślił.... jesteś świr i tyle  :lol:

hahah w punkt :)

• Like 3

• 2 tygodnie później...

Jak to w życiu. Nigdy nie wiadomo co, gdzie i kiedy. Więc wcale nie byłem zdziwiony, że za nim dojechałem pociągiem na Rybomanię do Poznania, moja szafa wzbogaciła się o dwa ciekawe multiki. Victoria ... tak się nazywają :P Victoria 55 i Victoria A50 (zapewne z 1953 na co może wskazywać numer na stopce)

post-52107-0-54658000-1487525352_thumb.jpg

post-52107-0-46190800-1487525433_thumb.jpg

post-52107-0-42852200-1487525456_thumb.jpg

post-52107-0-75871700-1487525759_thumb.jpg

Tak na szybko, mogę przypuszczać, że były w latach 50/60 produkowane w Szwecji przez AB Uhrfabriken (czyli przyszłe ABU) i eksportowane do USA pod nazwa Victoria (zapewne dla jakiegoś dystrybutora). Wskazuje na to napis na panelu A50

post-52107-0-65209600-1487525784_thumb.jpg

A i na samych targach przybyły ciekawostki...mordercze , Szwajcarskie systemiki do fileta lub martwej rybki

post-52107-0-74945000-1487525897_thumb.jpg

I prezencik od Wieśka (@Dokuś) ... ukłony Wiesiu :)

post-52107-0-63283300-1487525967_thumb.jpg

Edytowane przez BOB1
  • Like 9

Na trzy kotwiczki! :) :) :)

Takie zbrojenie jest obecnie normą w przynętach np. Megabassa. A czy będziemy je stosowali zgodnie z Polskim regulaminem? Decyzja zależy od każdego z nas ;)

Wiem, wiem... :) Zaczepiam z premedytacją po naszej targowej dyspucie!... :)

• Like 2

No, staram się na miarę możliwości głównie finansowych. Czasem udaje się znaleźć coś fajnego ale i odpaść w licytacji (jak to ostatnio miało miejsce na aukcji Szwedzkiej).

Zabawa nie może przekroczyć ... poziomu zabawy ;)  :D

(kolejne obiekty już są w drodze do mnie więc proszę o odwiedzanie "szafy" :) )

• Like 1