BOB1 Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Nowe. Czy ta "VICTORY" ma coś wspólnego ze Szwedzką firma o tej samej nazwie, wysyłającej swoje produkty na rynek amerykański? (mam ich dwa multiki) Edytowane 13 Maja 2017 przez BOB1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Może nie jest baaardzo stary (ten z 1992) i jakoś specjalnie cenny ale kompletny zestaw jest najmilej widziany przez kolekcjonerów.Dzięki Piotrze (TOFIX99) Muszę jeszcze na wszelki wypadek dodać, że ja BOB, nie mam nic wspólnego z tą konstrukcją Edytowane 18 Maja 2017 przez BOB1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spini Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Gratulacje,nie mogłem sie napatrzeć na te cudeńka.Zbiór piękny i okazały oby tak dalej!!! Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Miło usłyszeć dobre słowo od ziomala z Łowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spini Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Czyżbyś znał moje okolice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Urodziłem się w Łowiczu. Spędziłem tam pierwsze trzy lata a potem każde wakacje, święta itd. Mam tam jeszcze trochę rodziny Jestem Księżak i jestem z tego dumny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spini Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) yhym,miło słyszeć.Nas tu raczej nie wielu na jerku Edytowane 23 Czerwca 2017 przez spini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Nie ważna ilość ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spini Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 No jasne że tak. Pewnie przez to że w moim rejonie PZW działa jak w latach 80" , wkoło na brzegach same dziadki a i wody mało obiecujące.Wszędzie zakazy,rzeki zrujnowała Natura2000 a w reklamówkach z nad wody wywozi się filety podrostków.Smutne to i prawdziwe. Ale nie zaśmiecam Ci już zacnego wątku;-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) Jakiś czas temu odebrałem od naszego forumowego kolegi Aleksandra (@Alexspin) fajny zestaw różności. W tym najbardziej ucieszył mnie kolejny multik rodem z ZSRR, kolejna podróba NRD-owskich Rileh. Tym razem w wersji czarnej. Dzięki Aleks Dosłownie w czasie pisanie tego posta, znajomy przywiózł mi "biblię" Wędkarstwo jeziorowe z dedykacją Tadeusza Andrzejczyka dla mechanika samochodowego z miejscowości Lutek, który był stałym serwisantem jego auta ... dołączy do trzech pierwszych wydań tej książki Edytowane 24 Czerwca 2017 przez BOB1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spini Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Proszę spojrzeć myślę że fajny https://www.olx.pl/oferta/stary-kolowrotek-kolekcjonerski-wojtek-made-in-poland-warszawa-okazja-CID767-IDiw2ll.html#e3f24a0b4c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Proszę spojrzeć myślę że fajny https://www.olx.pl/oferta/stary-kolowrotek-kolekcjonerski-wojtek-made-in-poland-warszawa-okazja-CID767-IDiw2ll.html#e3f24a0b4cDzieło sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spini Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Tylko do " Szafy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Fajny ... po za ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Robert,Przecież to cena jednego jerka , albo dwóch dużych gum... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 (edytowane) Tak na prawdę, to zastanawiam się czy ten piękny abulec powinienem klasyfikować już jako obiekt w "mojej szafie"? (kupiłem bardzo niedawno tuta od Aleksandra @rush111)Choć na pewno zasługuje aby znaleźć w niej stałe miejsce, pomiędzy innymi "flagowcami" ABU. A bajerów, przełączników ... po prostu XXI wiek Na niedawnym zlocie na Żarnowcu, MS zapytał mnie czy nie mam jakiegoś multika na prawą rękę (wszak to zlot castingowy a Marek używa multików właściwie tylko to trolla a i to sporadycznie )Więc dałem mu ten multik (zaznaczam, że nie poddawałem go jakiemukolwiek serwisowi) w zestawie z kijkiem Steez.Zestaw dał radę ... Marek z resztą też Edytowane 27 Sierpnia 2017 przez BOB1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Multik niesamowity i szkoda że już takich nie robią :-( Wysłane z mojego YD201 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Przede wszystkim niesamowicie innowacyjny a "plastikowa" budowa to tylko jego zaleta a nie jak przy dzisiejszych konstrukcjach, wada. Nie na darmo był katalogowym nr.1Muszę tutaj dodać, że w zestawie z multikiem, kupiłem od Alka jeszcze bardziej kultowy i w tamtych latach nie dla wszystkich osiągalny z powodu ceny, kijek również przez kilka lat, katalogowy nr1. Kijek testowałem ja. W takim zestawie to prawdziwa frajda. Niestety trafił się tylko mały szczupaczek więc nie dane mi było w pełni go ocenić ... ale to jeszcze nie koniec sezonu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 (edytowane) Tegoroczny Żarnowiec zaowocował również nowymi pozycjami do "szafy"Krzysio "gżybek" ofiarował mi blaszkę ... z której wydłubał oczęta (wstyd Krzysiu ) Już jakiś czas temu, Darek (@Gadda) zapowiedział mi, że ma dla mnie prezenty, które da mi właśnie na żarnowieckim spotkaniu. Uprzedził mnie, że jeden z nich to prawdziwy "rodzynek" (?!)Kiedy spotkaliśmy się w Nadolu i dał mi to pudełeczko, byłem przekonany, że to właśnie taki rodzynek miał na myśli ... super! Za chwilę okazało się jednak, że to jeszcze nie to.... i wręczył mi prawdziwy rodzynek ??? A we wnętrzu ... Ja od razu wiedziałem, że to przynęta i to zapewne na tajmienie. Darek potwierdził ale dodał jeszcze historię, która dodaje smaku i wartości przynęcie. Otóż jest to oryginalny, Mongolski "szczur", najbardziej tradycyjna przynęta w Mongolii do wabienia tajmieni. Wykonany zapewne w latach 70-tych z drewna, obszytego sierścią szczura piżmowego. W latach 90-tych podczas jednej ze swoich wypraw wędkarskich do tego kraju, otrzymał go w prezencie od Mongoła, wędkarz, podróżnik, ichtiolog ... Bolesław Uryn. Pan Bolesław poinformował Darka (któremu sprezentował tę przynętę), że Mongolski przewodnik otrzymał ją od swojego ojca a ten zapewne od swojego (a więc kilka lat musi mieć ) A że Pan Bolesław był w Mongolii nie po to aby zbierać pamiątki, tylko łowić ryby więc łowił i na tego "szczura" ... i złowił na niego tajmienia 17kg !!!Może to ten z okładki? Jeszcze raz wielkie DZIĘKUJĘ Darku Edytowane 27 Sierpnia 2017 przez BOB1 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Roberci, nie ma za co - ale obiecaj mi, że choć raz "wpuścisz" go do wody... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 (edytowane) ...na Żarnowcu się nie odważyłem Ale na zakończenie tego sezonu, mam w planie Drużno ... więc może? Tam warunki optymalne na taką przynętę (oczywiście jeśli poziom wody nie będzie zbyt niski) Edytowane 27 Sierpnia 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 ...na Żarnowcu się nie odważyłem Ale na zakończenie tego sezonu, mam w planie Drużno ... więc może? Tam warunki optymalne na taką przynętę (oczywiście jeśli poziom wody nie będzie zbyt niski) Zawody klubu bez piżmaków Mam spakowanego "rekina"+ coś tam jeszcze/już niedługo / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Piżmak ze wspaniałym rodowodem! ...I na rodzynkach pasiony ...ja bym nie ryzykował rzutów mumią tak wybitnego gryzonia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 ...za to blaszką, tak!Ciekawi mnie jej praca.Bardzo ładny kawałek metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Robercik jak ślipki by były niebieskie to by zostały a że czerwone to się przydały.w zeszłym stuleciu bawiłem się troche w wirówki i brakowało komponentów ,najpierw wziełem kotwiczke,potem ślipki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi