Konstanty Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 a taki zestaw Kolega ma w kolekcji? ruska stal - nie gniotsa, nie łamiotsa;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 owszem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mottle Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Tak na prawdę, to zastanawiam się czy ten piękny abulec powinienem klasyfikować już jako obiekt w "mojej szafie"? (kupiłem bardzo niedawno tuta od Aleksandra @rush111) P1090811a.jpg Zajebista fota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 (edytowane) oj tam... jakoś tak mi wyszło (na tyle dobrze, że Marek wrzucił do artykułu o naszym zlocie do WŚ 10/2017 )A tak się ładuje pod 50-cioma gramami Steez Flogegger do 1oz. Edytowane 21 Września 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Tak na prawdę, to zastanawiam się czy ten piękny abulec powinienem klasyfikować już jako obiekt w "mojej szafie"? (kupiłem bardzo niedawno tuta od Aleksandra @rush111)Choć na pewno zasługuje aby znaleźć w niej stałe miejsce, pomiędzy innymi "flagowcami" ABU._IGP3336a.jpg_IGP3338a.jpg A bajerów, przełączników ... po prostu XXI wiek _IGP3346a.jpg Na niedawnym zlocie na Żarnowcu, MS zapytał mnie czy nie mam jakiegoś multika na prawą rękę (wszak to zlot castingowy a Marek używa multików właściwie tylko to trolla a i to sporadycznie )Więc dałem mu ten multik (zaznaczam, że nie poddawałem go jakiemukolwiek serwisowi) w zestawie z kijkiem Steez.Zestaw dał radę ... Marek z resztą też P1090803a.jpgP1090811a.jpgi chmury nawet są ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 a ma Kolega w kolekcji takie cudo?stary szklak, dwuskład, ręczna robotanie wiem, co to za materiał nad korkiem (kość słoniowa? kamień?) i nie wiem, co to za czerwone wewnętrzne wyściółki przelotek... (wygląda jak rubin) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Oczywistym jest Kolego, że skoro jest to ręczna, jednostkowa robota to nie mogę takiego kija mieć. To jasne "fore" to zapewne plastik, blank/szkło to najbardziej dostępne i popularne włóko szklane a przelotki mają wkłady z czerwonego tworzywa plastikowego lub bardzo bliskiego w zachowaniu jak szkło (bardzo kruche). Z użytych materiałów mogę ocenić kij na lata 70/80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 plastik i tworzywo sztuczne - niemożliwe;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Piszę na podstawie tego co widzę na małej fotce. Natomiast czemu nie możliwe? Mam ABU Recorda z lat 40-tych gdzie knoby są z tworzywa a wyglądają jak z kości. W latach 50-tych elementy a nawet całe konstrukcję z "najnowocześniejszego" wynalazku XX-go wieku to duma wielu firm produkujących sprzęt wędkarski. Mam wiele takich egzemplarzy w swoich zbiorach. W latach 60-tych stały się powszechnie dostępne nawet w PRL i robiły furorę jako "nowe cudo" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 niemożliwe, bo wierzyłem w szlachetność materiałów użytych do zrobienia tego kijaszka;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Mógłbys się zdziwić, jesli to nie przezbroika, że blank wyszlifowany z "pastucha" ;-)Przelotki takie "agatowe" były kiedyś dostępne i choć to sztuczny "szklany" agat to bywały drogie z racji trudności do zdobycia i stosowane czasem klejonkach :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 (edytowane) Dla Azteków, metal, który nazywamy "złoto" był niczym nadzwyczajnym, w renesansie pigment zwany "ceruleum" był cenniejszy od złota. Dla Indian północnoamerykańskich, lusterko było warte więcej niż własne terytorium plemienne a wyprodukowane w latach 40-tych XX-go wieku, włókno z którego produkowano pończochy i jego odkrycie było bliskie Nobla ... więc co to jest "szlachetny materiał"? Edytowane 22 Września 2017 przez BOB1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 o nie ;-) nie znam plemienia, które oddawało tereny za lusterkaco innego taki barter: biorę lusterko za skórę z bizona;-)ps: jakie oni mieli wtedy ryby w strumieniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Panowie, przepraszam za lekki offtop ale poszukuję Esek od Polspingu. Im starsza, tym lepiej....? Jakby ktoś miał, i był skłonny się podzielić.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Panowie, przepraszam za lekki offtop ale poszukuję Esek od Polspingu. Im starsza, tym lepiej....? Jakby ktoś miał, i był skłonny się podzielić.... uzupełnienie kolekcji?ps: coś tam mam... trzeba by było poszukaćproszę o wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Panowie, przepraszam za lekki offtop ale poszukuję Esek od Polspingu. Im starsza, tym lepiej....? Jakby ktoś miał, i był skłonny się podzielić.... Wrzuć to pytanie tutajhttp://jerkbait.pl/topic/44512-%C5%82owcy-w%C4%99dkarskiej-historii-%C5%9Bladami-namacalnych-dowod%C3%B3w/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Dzieki, ale juz kolega pomogl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 owszem _IGP0721a.jpga gdzie Kolega nabył?i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 A znalazł się taki jeden pomocny forumowicz Co do kosztu nabycia...za cenę niższą niż wartość historyczna, ale wyższą niż rynkowa także mam nadzieję że dla obu stron uczciwą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 A co to tu się tak nic nie dzieje? Nie wierzę, że nic Ci w Szafie nie przybywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Jest co nie co Właśnie miałem zrobić fotki i dorzucić ... masz nosa chłopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Kilka dni temu odebrałem bardzo bogaty zestaw przynęt. Polskie, Francuskie, Czeskie i inne oraz takie, których nie identyfikuję. Do tego Radziecki kołowrotek, zestaw prima lux... nie używany zestaw sklepowy. Kołowrotek prima sort!!!A wszystko to w prezencie od @Godzio. Stefan, zapraszam jak to przystało kolejnemu sponsorowi, na gratisowe zwiedzanie "mojej szafy" . Dzięki za piękny zestaw Oraz niecierpliwie wyczekiwany kijek ABU Duet. Zestaw z dwoma szczytówkami: do 15 i 30 gr. Piękny stan 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Piękny zestaw, odjeło mi mowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Cześć,Robert, dziękuję za zaproszenie. Przy okazji pobytu w Warszawie nie omieszkam "luknąć" do Twojej szafy. Jeżeli uda mi się jeszcze coś wygrzebać z wędkarskich "mchu i staroci", to podeślę. A szafa.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Kilka dni temu odebrałem bardzo bogaty zestaw przynęt. Polskie, Francuskie, Czeskie i inne oraz takie, których nie identyfikuję. Do tego Radziecki kołowrotek, zestaw prima lux... nie używany zestaw sklepowy. Kołowrotek prima sort!!!A wszystko to w prezencie od @Godzio. Stefan, zapraszam jak to przystało kolejnemu sponsorowi, na gratisowe zwiedzanie "mojej szafy" . Dzięki za piękny zestaw Oraz niecierpliwie wyczekiwany kijek ABU Duet. Zestaw z dwoma szczytówkami: do 15 i 30 gr. Piękny stan Robert piękne skarby zdobyłeś! Dwie obrotówki z tego zestawu spędzają mi sen z powiek... Jak będziesz chciał się "machnąć", to daj znać na priv! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi