Skocz do zawartości

Moja szafa

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

Tak na prawdę, to zastanawiam się czy ten piękny abulec powinienem klasyfikować już  jako obiekt w "mojej szafie"? (kupiłem bardzo niedawno tuta od Aleksandra @rush111)

Choć na pewno zasługuje aby znaleźć w niej stałe miejsce, pomiędzy innymi "flagowcami" ABU.

attachicon.gif_IGP3336a.jpg

attachicon.gif_IGP3338a.jpg

A bajerów, przełączników ... po prostu XXI wiek :D

attachicon.gif_IGP3346a.jpg

Na niedawnym zlocie na Żarnowcu, MS zapytał mnie czy nie mam jakiegoś multika na prawą rękę (wszak to zlot castingowy a Marek używa multików właściwie tylko to trolla a i to sporadycznie ;) )

Więc dałem mu ten multik (zaznaczam, że nie poddawałem go jakiemukolwiek serwisowi) w zestawie z kijkiem Steez.

Zestaw dał radę ... Marek z resztą też :D

attachicon.gifP1090803a.jpg

attachicon.gifP1090811a.jpg

i chmury nawet są ;-)

• Like 1

Oczywistym jest Kolego, że skoro jest to ręczna, jednostkowa robota to nie mogę takiego kija mieć. To jasne "fore" to zapewne plastik, blank/szkło to najbardziej dostępne i popularne włóko szklane a przelotki mają wkłady z czerwonego tworzywa plastikowego lub bardzo bliskiego w zachowaniu jak szkło (bardzo kruche). Z użytych materiałów mogę ocenić kij na lata 70/80

Piszę na podstawie tego co widzę na małej fotce. Natomiast czemu nie możliwe? Mam ABU Recorda z lat 40-tych gdzie knoby są z tworzywa a wyglądają jak z kości. W latach 50-tych elementy a nawet całe konstrukcję z "najnowocześniejszego" wynalazku XX-go wieku to duma wielu firm produkujących sprzęt wędkarski. Mam wiele takich egzemplarzy w swoich zbiorach. W latach 60-tych stały się powszechnie dostępne nawet w PRL i robiły furorę jako "nowe cudo" :P  ;)

• Like 2

Mógłbys się zdziwić, jesli to nie przezbroika, że blank wyszlifowany z "pastucha" ;-)

Przelotki takie "agatowe" były kiedyś dostępne i choć to sztuczny "szklany" agat to bywały drogie z racji trudności do zdobycia i stosowane czasem klejonkach :-)

• Like 1

Dla Azteków, metal, który nazywamy "złoto" był niczym nadzwyczajnym, w renesansie pigment zwany "ceruleum" był cenniejszy od złota. Dla Indian północnoamerykańskich, lusterko było warte więcej niż własne terytorium plemienne a wyprodukowane w latach 40-tych XX-go wieku, włókno z  którego produkowano pończochy i jego odkrycie było bliskie Nobla ... więc co to jest "szlachetny materiał"? ;)  :D

Edytowane przez BOB1
  • Like 4

Panowie, przepraszam za lekki offtop ale poszukuję Esek od Polspingu. Im starsza, tym lepiej....? Jakby ktoś miał, i był skłonny się podzielić....   :)

Wrzuć to pytanie tutaj

http://jerkbait.pl/topic/44512-%C5%82owcy-w%C4%99dkarskiej-historii-%C5%9Bladami-namacalnych-dowod%C3%B3w/

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Kilka dni temu odebrałem bardzo bogaty zestaw przynęt. Polskie, Francuskie, Czeskie i inne oraz takie, których nie identyfikuję. Do tego Radziecki kołowrotek, zestaw prima lux... nie używany zestaw sklepowy. Kołowrotek prima sort!!!

A wszystko to w prezencie od @Godzio. 

Stefan, zapraszam jak to przystało kolejnemu sponsorowi,  na gratisowe zwiedzanie "mojej szafy" :)  :D . Dzięki za piękny zestaw :)  :)  :)

post-52107-0-23944900-1509133493_thumb.jpg

post-52107-0-34966000-1509133517_thumb.jpg

post-52107-0-45984500-1509133533_thumb.jpg

post-52107-0-05535100-1509133552_thumb.jpg

Oraz niecierpliwie wyczekiwany kijek ABU Duet. Zestaw z dwoma szczytówkami: do 15 i 30 gr. Piękny stan :)

post-52107-0-36755500-1509133783_thumb.jpg

• Like 11

Kilka dni temu odebrałem bardzo bogaty zestaw przynęt. Polskie, Francuskie, Czeskie i inne oraz takie, których nie identyfikuję. Do tego Radziecki kołowrotek, zestaw prima lux... nie używany zestaw sklepowy. Kołowrotek prima sort!!!

A wszystko to w prezencie od @Godzio. 

Stefan, zapraszam jak to przystało kolejnemu sponsorowi,  na gratisowe zwiedzanie "mojej szafy" :)  :D . Dzięki za piękny zestaw :)  :)  :)

Oraz niecierpliwie wyczekiwany kijek ABU Duet. Zestaw z dwoma szczytówkami: do 15 i 30 gr. Piękny stan :)

Robert piękne skarby zdobyłeś! Dwie obrotówki z tego zestawu spędzają mi sen z powiek... ;) Jak będziesz chciał się "machnąć", to daj znać na priv! :)

• Like 1