deejaybialy Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Apropo, mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale ostatnio drogą kupna stałem się posiadaczem takiego wahadełka...trochę się boję wrzucać do wody, narazie leży na półeczce...[emoji3] Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 (edytowane) I niech leży na półeczce...tam lepiej wygląda niż w wodzie ładny damik z lat 80/90 PS a poza wszystkim miałeś mi przesłać "wyliczenie" i potwierdzenie danych Edytowane 28 Października 2019 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 (edytowane) I niech leży na półeczce...tam lepiej wygląda niż w wodzie ładny damik z lat 80/90 PS a poza wszystkim miałeś mi przesłać "wyliczenie" i potwierdzenie danych [emoji14] Masz priv [emoji3] Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Edit: a wydawał mi się starszy ten damik hymm chyba zapach tekturowego blistra mnie zmylił [emoji52] Edytowane 28 Października 2019 przez deejaybialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 We wcześniejszych katalogach DAM tego nie widziałem. Zwróć uwagę na nadruk (nie malowanie) To tzw nowoczesność masowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Znowu dzięki uprzejmości kolegi forumowego, nabyłem katalog mojego ulubionego ARJON z 1963 (dzięki Czarku ). Uzupełni skromny stan posiadania i jest najstarszy z dotychczasowych. Cieszy tym bardziej, że na okładce jest jedyna póki co przynęta Arjon'a jaką posiadam.(piszę to z naciskiem na "póki co" bo już za momencik stan posiadania sygnowany przez tę firmę znacznie się wzmocni ... ale to jeszcze tajemnica ) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 ... z fińskich garażówek czy innych pchlich...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Różnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Pomysłowe wynalazki w tym ARJON-ie mają. Przeglądając stare katalogi firm wiele różnych prezentowanych patentów można by po małym współczesnym liftingu wcielić w życie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Mam w swoich zbiorach wędkę 705 Aristokrat z tego katalogu. Blank zakończony stalową skuwką wkłada się w uchwyt i zaciska przez dokręcenie "fore". Bardzo sprytny jest uchwyt multika Speedfix. Szybka, prosta zasada podpięcia kołowrotka, rewelacyjnie mocno i pewnie utrzymuje multik. Konstrukcja jest tak fajna ... że jakiś czas temu widziałem współczesne wędki, sygnowane przez pana Ito, w których zastosował dokładnie to rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) Od wczoraj mocno powiększył się stan posiadania w mojej szafie (chyba wszystkie nabytki nie zmieszczą się w jednym wpisie )Niby nie zbieram sprzętu muchowego, ale taki ? ... grzechem byłoby odpuścić Wędka mojego ulubionego Arjon'a z lat 70-tych w komplecie z ABU Delta 5 z lat takich samych. Wszystko w rewelacyjnym stanie. Kolejny zestaw z lat 1950/60. Wczesny kijek ABU 40 w komplecie z amerykańskim Pflueger no. 1944 (to pierwszy, "złoty" model tej firmy w mojej kolekcji) Niby też nie zbieram kołowrotków z nieruchomą szpulką ... ale czy czemuś takiemu można odpuścić?! RECORD 600 A.B. Urfabriken w zestawie firmowym! Pudło, szpula zapasowa Stan fantastyczny. Kabłąk i hamulec szpuli działa idealnie Zwróćcie uwagę na klips na szpuli do zapinania żyłki i system składania korbki. CDN... Edytowane 24 Listopada 2019 przez BOB 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Teraz kolejne multiki i to nie byle jakie RECORD 1600 Model C. Zestaw fabryczny w pięknym stanie. Pudło, papiery - schemat, instrukcja używania a nawet kwit zakupowy ze sklepu dzięki temu wiem, ze został zakupiony w kwietniu 1956 ... starszy ode mnie A na koniec UWAGA ! ... wśród sprzętu polskiego w mojej (i chyba nie tylko mojej kolekcji) to perła w koronie! biały kruk! Nie sądzę abym zdobył kiedykolwiek coś wspanialszego w tej kategorii Multiplikator SUM Warszawa z lat 50-tych. Nigdy wcześniej nie widziałem takiego nawet na zdjęciach a teraz jet u mnie ...cały czas jestem w szoku!!! Fantastyczne zakończenie roku kolekcjonerskiego ... początek przyszłego roku też będzie piękny 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Możesz konkurować ze zbiorami muzeum w Słupsku. Jak zobaczyłam to ABU Delta 5, pomyślałem, że jest to waga. Brawo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Możesz konkurować ze zbiorami muzeum w Słupsku.Jak zobaczyłam to ABU Delta 5, pomyślałem, że jest to waga. BrawoPrawdę mówiąc pod kontem wartości historycznej Robert jest już dwa poziomy wyżej porównując oba zbiory 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Prawdę mówiąc pod kontem wartości historycznej Robert jest już dwa poziomy wyżej porównując oba zbiory Dla mnie jako mój kolega (chyba mogę go tak tytułować) pod wieloma względami jest o co najmniej dwa poziomy wyżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Panowie, błagam .... nie łechtajcie mojej próżności! ale dziękuję za miłe słowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Odpowiednie przedmioty trafiły do odpowiedniej osoby[emoji123][emoji3] gratuluję [emoji2]Podejrzewam, że wyraz Twojej twarzy był bezcenny jak przyniosłeś nowe nabytki do domu [emoji2956]. Co chciałbyś znaleźć pod choinką w tym roku [emoji848]? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Już wiem co dostanę od żony na urodziny ... a to ta sama data Znowu będzie się czym pochwalić, ale dopiero w styczniu Jak przyjechałem do domu z tym towarem i po tym co zobaczyłem jeszcze u sprzedającego to powiedziałem do żony:- najpierw się napiję i dopiero wtedy pogadamy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Człowiek zawsze znajdzie powód żeby się napić [emoji23][emoji23] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Robercie,Twoje szafy wydają się nie mieć dna...Jak z gumy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 To tylko jedna szafa ... i drugi pokój 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 "SUM" chyba zasługuje na taką ekspozycję... 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Normalnie jajko Faberge 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Wechikuł czasu w klatce Faradaya. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) Robert dasz pokręcić w grudniu? [emoji39] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Listopada 2019 przez MarCinFin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Nie tylko pokręcić. Mam specjalny plan wobec Ciebie w grudniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi