Gość trilung Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) ...z kluczykiem 12.04.63 stempelek w oryginalnym,nitowanym pudełku i w bonusie instrukcja Forelle. Edytowane 29 Listopada 2019 przez trilung 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eluska Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Ciekawa jestem Robercie ile mogli wyprodukować tych multiplikatorów suma . No ale jeżeli nawet Ty nie wiedziałeś o ich istnieniu to nie sądzę by ich było więcej niż 20 -50 szt. Ja jakoś nie mogę się do multików przekonać . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Ja nie mam pojęcia i myślę, że nawet Cezary, który chyba najwięcej wie o historii polskiego a przede wszystkim warszawskiego wędkarstwa nie umiał by odpowiedzieć na to pytanie. Nie ma nawet przekazów na temat tego multika. Podobno jest jakieś amatorskie zdjęcie gdzie widać trzy egzemplarze.A co do przekonania się do multików to już o tym gadaliśmy. Spotkamy się nad "łatwą" wodą w miłych okolicznościach przyrody i może złapiesz bakcyla? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Ciekawa jestem Robercie ile mogli wyprodukować tych multiplikatorów suma . No ale jeżeli nawet Ty nie wiedziałeś o ich istnieniu to nie sądzę by ich było więcej niż 20 -50 szt. Ja jakoś nie mogę się do multików przekonać . Jeżeli potrafisz zaprojektować tak nietuzinkowe przynęty, to castingowanie będzie dla Ciebie "piece of cake". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Niestety....muszę przyznać Robertowi rację w temacie braku wiedzy co do ilości wytworzonych multiplikatorów jednak z pełnym przekonaniem stwierdzam że tą tajemnicę Bronisław Radwański zabrał do grobu. Wszelkie dostępne materiały źródłowe potwierdzają jedynie istnienie multiplikatora SUM natomiast nie potwierdzają informacji co do ilości powstania. W latach 70 w WW pojawiła się wzmianka o przekazaniu multiplikatora SUM Warszawa przez Okręg Lublin do nowo powstającego muzeum wędkarstwa w domu wędkarza. Upadek ustroju komunistycznego spowodował iż większość eksponatów muzealnych znalazła prywatnych właścicieli, pozostałości przekazane zostały do muzeum regionalnego w Toruniu gdzie można je zobaczyć do dnia dzisiejszego. Pomimo wiedzy i przekazaniu multipikatora ślad po kołowrotku zaginał. Znalezisko jest prawdziwym "białym krukiem" wśród krajowych kołowrotków 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Czarku, wedle Twojej wiedzy w Toruniu i Słupsku nie ma SUMa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Czarku, wedle Twojej wiedzy w Toruniu i Słupsku nie ma SUMa?Robert z cała pewnością w zbiorach muzeów w Toruniu jak i w Słupsku nie ma multiplikatora z wytwórni Sum Warszawa. Stąd moje stwierdzenie"........pod kontem wartości historycznej Robert jest już dwa poziomy wyżej porównując oba zbiory" W mojej wiedzy jaką posiadam na dzień dzisiejszy w prywatnych zbiorach znajdują się wyłącznie dwa sygnowane kołowrotki SUM-a, wspomniany już multiplikator oraz kołowrotek o szpuli stałej z numerem katalogu 2000. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 (edytowane) Ciekawa jestem Robercie ile mogli wyprodukować tych multiplikatorów suma . No ale jeżeli nawet Ty nie wiedziałeś o ich istnieniu to nie sądzę by ich było więcej niż 20 -50 szt. Ja jakoś nie mogę się do multików przekonać . … to może trzeba więcej ćwiczyć technik castingowych i przekonanie przyjdzie. Tu nie brakuje chętnych do roli nauczyciela, nie wspominając o sprzęcie, np. dobierając multik do koloru paznokci... Edytowane 2 Grudnia 2019 przez bob74 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eluska Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 … to może trzeba więcej ćwiczyć technik castingowych i przekonanie przyjdzie. Tu nie brakuje chętnych do roli nauczyciela, nie wspominając o sprzęcie, np. dobierając multik do koloru paznokci... Ciężko będzie mnie przekonać do tej metody. Lubię lekko łowić lekkimi przynętami i precyzyjnie je podawać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 ...czyli casting Eluśka jest la Ciebie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) (…) Ja jakoś nie mogę się do multików przekonać . Ciężko będzie mnie przekonać do tej metody. Lubię lekko łowić lekkimi przynętami i precyzyjnie je podawać. Też miałem opory, ale casting to choroba nieuleczalna. Po pierwszych trzech godzinach z zestawem Black Rock 10-35 + Tatula CT 100HSL wessało mnie ze wszystkimi 4-rema kopytkami. Teraz mam 7 zestawów, w tym najlżejszy to jednoczęściowy, pełny @Mekamil 182cm/1-7g/6lb +Tatula ze szpulą 5,6g, obsługuje zupełnie przyzwoicie przynęty już od 1,8g, a puszczane z prądem nawet 1g.Warto spróbować. Edytowane 12 Grudnia 2019 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Pięknej końcówki roku 2019 cd Wczoraj przyjechał z Holandii Adam i przywiózł mi wspaniały zestaw mojego kochanego ARJON'a. Zakup na giełdzie starego sprzętu w Hertogenbosch. Dziękuję Kolego serdeczny Koniecznie muszę napisać, że jest to prezent dla mnie na 60-te urodziny od mojej kochanej żony! Arjon Champion 1952-55 oraz nowe przynęty Arjona w moich zbiorach Konstrukcja charakterystyczna dla Arjona...jedyna taka Arjon Bassy Arjon Same Czegoż chcieć więcej?! 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Kolejnego Arjon'a? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 ... te łopatki to jak w kole młyńskim... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Nazwali to "hamulec powietrzny" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Nie pozostaje nic innego, jak życzyć Ci w Nowym Roku pięknych nabytków wypełniających zacny mebel. O lepszy od 2019 pewnie będzie ciężko ale...może się uda. Kolekcja zacna i końca nie widać. Tak to już jest ze zbieractwem. Ponieważ forum wędkarskie, to złów też jakąś ładną rybkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Nazwali to "hamulec powietrzny" Eee tam, to chyba wiatrak do chłodzenia łożysk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apisfisha Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Dlaczego te starocie są takie piękne? Dobrze, że trafiają w dobre ręce.???????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Pięknej końcówki roku 2019 cd Wczoraj przyjechał z Holandii Adam i przywiózł mi wspaniały zestaw mojego kochanego ARJON'a. Zakup na giełdzie starego sprzętu w Hertogenbosch. Dziękuję Kolego serdeczny Koniecznie muszę napisać, że jest to prezent dla mnie na 60-te urodziny od mojej kochanej żony! Arjon Champion 1952-55 oraz nowe przynęty Arjona w moich zbiorach Konstrukcja charakterystyczna dla Arjona...jedyna taka Arjon Bassy Arjon Same Czegoż chcieć więcej?! Robert, Toż to mechaniczno użytkowa kwintesencja piękna, a żony, to już zupełnie zazdroszczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Nowy dar 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 ... Robert, to na głowacie? ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Tak ...na głowacze Prezent od pierwszego właściciela. Wielce zacnego wędkarza, jego pierwszy kijek spinningowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 (edytowane) Może nie tak bardzo stary (1984), ale to kolejna ciekawa konstrukcja. Wciśnięcie spustu powoduje nie tylko zwolnienie szpulki, ale i "uwalnia" wodzik Edytowane 12 Stycznia 2020 przez BOB 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 ...duży w tym udział Wojtka (@Bułka) dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 ... to już da radę na grubą rybę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi