MarasR Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Robert ,wiesz ,że inaczej mierzymy temp. wody powiedzmy przy tafli wody a inaczej na 15 metrach . Bardzo fajny wędkarski gadżet . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Co znaczy "inaczej"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Chyba tylko to, iż będzie inna. Tam już promienie słoneczne niekoniecznie docierają. Ale przeźroczystość wody też się liczy. To tak jak z powietrzem. Człowiek, chcąc lecąc wysoko, musi założyć maskę tlenową. Chcąc zejść głęboko w wodzie musi zrobić to samo. Tu dół, tam góra. Obydwie okoliczności są zabójcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Chodzi o błąd pomiaru. Należy zrobić tak aby był jak najmniejszy. Tuż pod taflą jest banalnie proste ,zanurzamy, czekamy, wyciągamy i odczyt. Ale na tych wspomnianych 15 metrach należy termometr wsadzić w jakiś pojemnik powiedzmy w małe wiaderko i całość zatapiamy na wspomnianej głębokości. Zanurzamy ,czekamy i wyciągamy.Chodzi o to aby wyciągnąć termometr razem z wodą aby przez różne warstwy wody- gdzie mamy zawsze różne temperatury- temp. nie spadła lub wzrosła na podziałce termometru.Wyciągając cały taki zestaw nie ma praktycznie skoków temperatury w tym własnie pojemniku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Faktycznie, ma to sens. Ideałem byłoby umieścić czujnik na głębokości, która nas interesuje, i dokonać odczytu bez wynurzania go. Ale to wszystko jest poza tematem i na pewno pojemnością szafy Boba. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 (edytowane) W tym termometrze, końcówka umieszczona jest w tej bordowej, pustej bańce. Jak mierzyłem temperaturę wody w wiadrze, pomiar zatrzymał się na jakimś poziomie i już tak pozostał. Chyba właśnie pomyśleli o tym o czym piszesz Marku Edytowane 18 Maja 2020 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 W tym termometrze, końcówka umieszczona jest w tej bordowej, pustej bańce. Jak mierzyłem temperaturę wody w wiadrze, pomiar zatrzymał się na jakimś poziomie i już tak pozostał. Chyba właśnie pomyśleli o tym o czym piszesz Marku Pewnie tak. Z fotki ciężko to zobaczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Nie dopisałem, że ta bańka wypełnia się wodą...faktycznie ciężko to wypatrzeć Cieszę się z tego oryginalnego bajerku. Coś nowego i innego w zbiorach i do tego w takim wzorowym stanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 W "szafie" mam już dwa Pflueger'y AKRON. Teraz dołączył trzeci. Trzy multiki o tej samej nazwie bardzo się różnią tak detalami budowy jak i numerami patentowymi. Multik w pięknym stanie tak wizualnym jak i technicznym. Szpulka pięknie lata, podparta agatowymi łożyskami ślizgowymi. Dziękuję Rogerowi i Czarkowi za pomoc w pozyskaniu tego fajnego egzemplarza 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Prawdziwa rewelka! ABU 3000 (rocznik 1971)Fantastyczny stan techniczny jak i wizualny, niczym nówka.Pełen zestaw fabryczny: pudło, kluczyk, olej, podstawowe części zamienne, skórzany pokrowiec :)' Fajnie wpisuje się w całość 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 To abu 3000 naprawdę świetne. Papierki jak widzę są to może schemat wrzuciłbyś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 (edytowane) To nie jest książeczka ze schematemAle proszę tutaj https://www.reelschematic.com/wp-content/uploads/schematics/Abu%20Garcia/Round%20Baitcast/3000/Ambassadeur%203000%20%281969%29.pdf Edytowane 2 Czerwca 2020 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 (edytowane) To nie jest książeczka ze schematemNiedobrze ... ???? Robert ten link, który podrzuciłeś kojarzę. Miałem nadzieję na oryginał z pudełka. Edytowane 2 Czerwca 2020 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Nie problem znaleźć. Podałem link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Prawdziwa rewelka! ABU 3000 (rocznik 1971)Fantastyczny stan techniczny jak i wizualny, niczym nówka. Piękności Robert, coś mi tu nie pasuje.Ja mimo tego samego rocznika, to wcale nie jestem rewelka, czy fantastyczny, a o niczym nówka nawet nie wspomnę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Niedobrze ... Robert ten link, który podrzuciłeś kojarzę. Miałem nadzieję na oryginał z pudełka.W tym zestawie nie ma fabrycznie książeczki ze schematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Prawdziwa rewelka! ABU 3000 (rocznik 1971)Fantastyczny stan techniczny jak i wizualny, niczym nówka. Piękności Robert, coś mi tu nie pasuje.Ja mimo tego samego rocznika, to wcale nie jestem rewelka, czy fantastyczny, a o niczym nówka nawet nie wspomnę. Bo jesteś często używany, przechodzony, nieodpowiednio konserwowany. Ciesz się, że nikt cię nie rzucił i nie jesteś poobijany 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Piękny !Robert , skąd ty takie ślicznotki wyrywasz ? Pozdrawiam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Często dzięki Waszej czujności i namiarom, które mi przesyłacie (tak było i w tym przypadku a ten cudny egzemplarz kupiłem w Polsce) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Robert, kiedy otwierasz oficjalnie muzeum wędkarstwa? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Nowe w "szafie" dzięki koleżeńskiemu cynkowi Sprzęt Wędkarski Kraków 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) A teraz ciekawostka i zagadka ... możne pomożecie ją rozwiązać. Ktoś spotkał się już z takim wynalazkiem?. Wykonane z tekstolitu, drewna, aluminium i stali. Pięknie pracuje a włączana terkotka ma sympatyczny dźwięk. Ergonomicznie zaprojektowane z wycięciem na palec (sam się tam układa ) Jescze nie zaglądałem do środka, ale już widać po sporych zabrudzeniach, że był intensywnie użytkowany. Całość ma 36cm. Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez BOB 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek63 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 http://allegro.pl/kolowrotek-rileh-nr-2-i5799018294.html Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Przesyłasz ofertę, której już nie ma i mogę się tylko domyślać, że chodzi o ten sprzęt Jednak niczego to nie wyjaśnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 wygląda na dolnik do podlodowej wędeczkiw żeńską część jakaś szczytówka i na okonie ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi