BOB1 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 (edytowane) Wszystkie te blachy maja czapelkę (oczywiście po za tą niemiecką ) Edytowane 27 Stycznia 2021 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Super uzupełnienie mojej całkiem sporej kolekcji CORADO oraz ... trochę AQUA, trochę ABU KILLER 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Dzisiaj odebrałem przesyłkę od Arka @trout master z nowiutkim ABU Toro Beast 51 (multik jeszcze nie załapuje się do szafy )... a do tego taka niespodzianka. Ruska wataha 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 piękne, w końcu muchowe!może wataha potrzebuje dowódcy z Anglii? ;-)chętnie bezkosztowo wesprę zbiór 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Robert, kurczę zazdroszczę Tobie tylu adoratorów . Zbieram stare polskie woblery. Jak myślisz, może powinienem założyć wątek: Moja skrzynia . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Było by super, ale z ruskimi się nie dogada Za to znalazło by się dla niego miejsce pomiędzy innymi angolami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Robert, kurczę zazdroszczę Tobie tylu adoratorów . Zbieram stare polskie woblery. Jak myślisz, może powinienem założyć wątek: Moja skrzynia . Powinieneś zrobić to już dawno. Myślę, że będzie to prawdziwa " ilustrowana encyklopedia polskich woblerów". Wielu forumowiczów czeka na coś takiego 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Robert z Twojej ruskiej watahy mam jeden kołowrotek do dziś. Z tych większych ,który można obrócić na stopce i pocisnąć przynętą/zestawem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Niewiele os wie, że ten patent "zapożyczyli" od australijskiej firmy Alvey. Australijczycy zaczęli je produkować od 1922 i robią to do dzisiaj. Stosuję je do łowienia z plaży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Niewiele os wie, że ten patent "zapożyczyli" od australijskiej firmy Alvey. Australijczycy zaczęli je produkować od 1922 i robią to do dzisiaj. Stosuję je do łowienia z plaży.Bawiłem się tym kołowrotkiem za małolata i widocznie coś robiłem nie tak bo po kilkunastu rzutach miałem skręconą żyłkę. Trochę prostowania i dalej zabawa była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 ... tu Kolega Sławek wspomina o skrzyni, tak coś nieśmiało. Coś wydaj mnie się, że ma już swoje ,, sanktuarium". Ciekawe, co stoi na ołtarzu głównym ?... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Było by super, ale z ruskimi się nie dogada Za to znalazło by się dla niego miejsce pomiędzy innymi angolami w takim razie podaj proszę adres do wysyłkina priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Twoja skrzynka nie przyjmuje wiadomości (pewnie jest przepełniona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Powinieneś zrobić to już dawno. Myślę, że będzie to prawdziwa " ilustrowana encyklopedia polskich woblerów". Wielu forumowiczów czeka na coś takiego Dobrze Robert prawi, zakładaj Sławku już dziś 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Powinieneś zrobić to już dawno. Myślę, że będzie to prawdziwa " ilustrowana encyklopedia polskich woblerów". Wielu forumowiczów czeka na coś takiego Dobrze Robert prawi, zakładaj Sławku już dziś Boję się, że jak wstawię zdjęcia woblerów, to internet zdecydowanie zwolni . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Boję się, że jak wstawię zdjęcia woblerów, to internet zdecydowanie zwolni .Jestem pewien, że zainteresowani zniosą tą chwilową niedogodność 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Niewiele os wie, że ten patent "zapożyczyli" od australijskiej firmy Alvey. Australijczycy zaczęli je produkować od 1922 i robią to do dzisiaj. Stosuję je do łowienia z plaży.Robert śmiem twierdzić że patent "obrotu szpuli" wcześniej tzn. pod koniec XIX wieku zaczęła stosować firma MALLOCH’S Scotland produkująca jedne z najpiękniejszych kołowrotków w historii (https://antiquefishingreels.com/spinning-reels/malloch/). W Polsce ten patent zastosowano w wielu przeróżnych konstrukcjach m.in kołowrotkach Huko Alfa które na rynku kolekcjonerskim osiągają wysokie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Czarku, zawsze można liczyć na Twoją dociekliwość i wiedzę (nie napisałem, że Alvey był pierwszy z tym patentem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Czarku, zawsze można liczyć na Twoją dociekliwość i wiedzę (nie napisałem, że Alvey był pierwszy z tym patentem )Nikt nie mówi że MALLOCH’S był pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Zawsze mogło być coś wcześniej U mnie jest jeden Alvey więc też nieźle 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Zawsze mogło być coś wcześniej U mnie jest jeden Alvey więc też nieźle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Jak Konstanty obiecał tak zrobił. Bardzo interesujący Milbro już u mnie. Mam w planach oddanie go do SPA, na pewno jest tego wart i zyska więcej krasy Dodatkowo otrzymałem fajnego popperka. I tutaj mam wątpliwość czy jest on od tego pudełka? Ktoś sie spotkał z takim ruskim wyrobem?Wygląda super, fajna grzechotka i luminescencja w UV przesyłce był jeszcze uszkodzony, ebonitowy PENN 85 (dawca)Kolego Konstanty, głębokie ukłony 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 (edytowane) my pleasure ;-) nie wiedziałem, że skurczybyk ze śmigiełkiem na zadzie... świeci ;-) Edytowane 12 Lutego 2021 przez Konstanty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 I to jest zajebiste. Ktoś nie wiedział, ktoś wie, a w rezultacie wiemy wszyscy teraz. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 "Milbro" rozebrany, umyty, nasmarowany ... stanął obok innych angoli... Nottingham i Farlow 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi