Ugly Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 ABU Atlantic 443 S ZOOM (...)(...) Nie ma takiej ryby w Polsce i Szwecji, której nie dał rady ten kij Zgadzam się ! Miałem 443 w spinie, sparowany z Cardinalem 66. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jake Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Piekne rzeczy,szczegolnie ten atlantik z aluminiowym uchwytem pistoletowym,fajnie ze sa ludzie,ktorzy zbieraja to dziedzictwo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jake Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Piekne rzeczy,szczegolnie ten atlantik z aluminiowym uchwytem pistoletowym,fajnie ze sa ludzie,ktorzy zbieraja to dziedzictwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Śliczny ABU-MATIC i coś do czytania i oglądania z lat 1930/40 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apisfisha Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 To szafy zawsze warto zajrzeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 (edytowane) Taki oto prezent od Kolegi Tomka ... (dzięki Tomku bo trafiło mi się jak ślepemu psu na obcej ulicy )Cena wtedy 121 zeta (kiedy? a w sumie to tak jak dzisiaj ) Kolor ... jeszcze nie znalazłem Zrobiony aby łowił, ale podobno wody nie widział i tak wygląda choć rozgięta kotwica może świadczyć o tym, że o coś zaczepił. Ale pewnym jest, że wody nie zobaczy! Skazany na "szafę" Edytowane 19 Maja 2021 przez BOB 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Kultowy wątek jerka. I tyle. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Myślę że tu dowiem się coś więcej o tych przynętach. Lata produkcji i jaką maja wartość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 (edytowane) Jest na foru dział: jaka to przynęta Może wrzuć tam? Musiał bym przerzucić kilka katalogów aby sensownie zadatować. A co do ceny? no cóż ... wartość "płynna" Ja do szafy chętnie dorzucę Edytowane 24 Maja 2021 przez BOB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Te woblery Robert to początek produkcji, lata 90-te ubiegłego wieku.Mam pare tych salmiaków,niestety bez pudełek(pstrągowe kilery),o ile pamięć mnie nie myli wszystkie napisy na pudełku w języku angielskim.Były sprzedawane na specjalnej pięknej firmowej tablicy.Gdybyś taką zdobył lub dostał byłaby gradka,mógł Byś powiesić obok szfy.Czego Ci życze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apisfisha Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 (edytowane) WitamDzięki szafie i jej eksponatom, a przede wszystkim dzięki wątkowi założonemu przez Roberta i jego pasji wracają wspomnienia.Oczywiście te miłe. Przypominają mi się czasy z jaka fascynacją oglądałem te prospekty wędkarskie. Jak marzyłem żeby zostać posiadaczem, czy to wędki, czy kołowrotka. Miałem znajomego rodziców co miał ten taki sprzęt i uwielbiałem przeglądać jego zasoby. Czasami coś tam dostałem, ale nie to co najbardziej bym chciał. Niestety nikt z najbliższych nie miał pasji do wędkarstwa . Nawet swojego starszego brata to ja zaraziłem tą pasją. Mimo wszystko te czasy wspominam bardzo miło., było w tym wszystkim coś ... coś takiego magicznego, że mnie ciągnęło i wciągnęło Edytowane 26 Maja 2021 przez Apisfisha 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Nie podam tutaj nr. telefonu. Zapraszam na privRobert,Gdzie da się kupić Abu 1500c? W Japonii szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 (edytowane) Niekoniecznie, ale pewnie najprędzej. W USA i w Europie też trafiszhttps://www.ebay.pl/sch/i.html?_nkw=abu+1500c Edytowane 29 Maja 2021 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Możesz polecić jakiś pewny sklep z Japonii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Ja nie. Może zapytaj @mekamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 W drodze do szwedzkiej Laponii, spotkaliśmy się z naszym człowiekiem w Szwecji, Rafałem (tutaj @Termos)Na drodze wymiany bezgotówkowej pozyskałem prześliczny zestaw podlodowy A do tego, cała moja ekipa dostała w prezencie zestaw podlodówych błystek autorstwa Rafała (już nie do szafy ) Dzięki Rafale 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Fantastyczne zbiory!Robert, kiedy otwierasz muzeum? Bardzo chętnie przypomnę sobie swoje dzieciństwo wędkarskie. Zbijesz fortunę na biletach! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Wywolano Mnie do tablicy.Naprawde milo bylo Was poznac. Ciesze sie zasile nie slynna a wrecz legiendarna szafe BOBa. Pozdrawiam serdecznie Rafal 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Rafał, nawet nie przypuszczałem że dojdzie do tego spotkania a przecież umawialiśmy się ponad rok temu (pandemia wszystko zjebała)W tej chwili multik od Cibie jest już elegancko umyty. Zniknęły oleiste zachlapania po dawnym "smarowaniu", śmiga aż miło Wrzuć tutaj jak możesz te piękne odlewy z formy. Jestem zaskoczony! ... i te Twoje trzy paski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 (edytowane) Sama forma wyglada mi na ponad 50cio letnia. Zakladam ze tyle ma i szczeka Mi opada. Na wszystkich mullwadach od kilkunastu lat mam 3 paski. Jakos tak Sobie to doczepilem. Nigdy nikogo nie zkopiowalem. Natchnieniem pierwszych modeli podlodowek Mullwada byly REPY stare Mazurskie oblanki siejowe. Tam paskow jednak nie bylo. Na formie od Ciebie sa. Nie wierze w reinkarnacje ale wierze w to ze nie byl to przypadek. Ciekawe jest to ze jedyny wytworca REPY miesiac wczesniej poprosil Mnie o zrobienie tego modelu i nowej formy poniewaz stara ledwo zipala.Nie wiedzielismy jak rozwiazac problem zeby od razu odlewac z chakiami. Nagle zjawiasz sie Ty i dokladnie z tym czym Ja sie bawilem jak mialem 8 lat Dajesz nam cos czego tak naprawde poszukiwalem zeby pomoc koledze. Brak Mi slow. PS.Pozwol Robert ze wykonam je dla Ciebie ze spejalnego stopu o wlasciwosciach podobnych do srebra. Niech zasila szafe i zatoczka krag. Do kolekcji dozoce mazurska REPe rowniez z prawie czystego srebra. Edytowane 24 Czerwca 2021 przez TERMOS 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Super sprawa!Słuchajcie, historia jak z Caringtonów!!!Formę dostałem od naszego kolegi forumowego Wiesława (@Dokuś) i od początku wiedziałem, że jest stworzona po to. aby trafić do Rafała. Długo czekaliśmy na spotkanie na parkingu w Szwecji podczas mojej eskapady do Laponii. Rafał nie do końca nie wiedział co mam dla niego, ale uwierzcie mi, jego mina była bezcenna a ja byłem w szoku, że mogę sprawić mu taka frajdę. Super uczucie warte wszystkich pieniędzy Rafale, moi koledzy są pod wrażeniem spotkania z obcym i serdecznym od pierwszej sekundy gościem PS te trójkątne prezenty od Ciebie też były skutecznie używane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 (edytowane) Tym razem nietypowo. Wspomnienie z niedawnego wyjazdu do Laponii.Oto co nie zasiliło moich zbiorów. Niestety cena zaproponowana mi w tamtejszym sklepie wędkarskim była zdecydowanie zaporowa i mocno przesadzona. Chyba trochę na pocieszenie, dostałem w prezencie ciekawą przynętę (myślę, że nie tylko podlodową).Ciekawostką jest to, że jest to przynęta wytwarzana ręcznie tylko w tym regionie. ...i dowiedziałem się "jak to się robi" Edytowane 4 Lipca 2021 przez BOB 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 Bardzo fajna blaszka i mega fajne ,,dzieło,, rapali zapewne będzie kiedyś potrzebowało renowacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Dzisiaj odebrałem taki oto prezent od @kondzio77 ... dzięki Kolego za fantastyczny zestaw Może nie są bardzo stare, ale w historii dość mocno zaznaczyły swoją obecność Pamiętacie te gumy? Reklamy? i piękne bassy wyciągane z pomiędzy korzeni i głębokich burt brzegowych?Ja na nie nigdy nie łowiłem. Tylko reklamy bujały moja wyobraźnią. A Wy macie jakieś doświadczenia? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nevis Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Za dzieciaka, jeszcze przed internetami, w telewizji nie leciało nic lepszego niż Wędkarskie Przygody Rexa Hunta i reklama tych gum 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi