amfot Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Moim zdaniem to jezioro nie wytrzyma presji i najazdu wędkarzy z różnych zakątków polski.W tygodniu można naliczyc kilkadziesiąt łódek.Nie mówiąc o weekendach. Sądząc po tym, że wiesz ile i kiedy pływa tam łódek, to byłeś i widziałeś. Czyli też dokonałeś "najazdu z różnych zakątków" Polski. Hipokryzja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Orzysz to jest to. Byłem tam w wojsku w 1992 r. Takich ryb jak tam złowiłem nigdy już w życiu nie ujrzałem. W tym roku wakacje. Orzysz. Macie jakies mety ?W tamtych czasach to był teren poligonu i mało kto z wędkarzy miał tam wstęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupiniak Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Witam kolegów. Orientuje sie czy można na jeziorze wypożyczyć łódkę z silnikiem? Będę bardzo wdzięczny za namiar. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Witam kolegów. Orientuje sie czy można na jeziorze wypożyczyć łódkę z silnikiem? Będę bardzo wdzięczny za namiar. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu TapatalkaJak masz dostęp do FB to wbijaj na WędkarskiOrzysz.PL napewno pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupiniak Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Dzieki. Tak zrobiłem i pomogli. Pozdro. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Sądząc po tym, że wiesz ile i kiedy pływa tam łódek, to byłeś i widziałeś. Czyli też dokonałeś "najazdu z różnych zakątków" Polski. Hipokryzja. Niesamowita umiejętność czytania ze zrozumieniem.Brawo ! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Bardzo ciekawy materiał na temat jeziora. https://www.youtube.com/watch?v=et3pspbuzZM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheli Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Brawo Panowie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mons Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Decathlon Polska coś organizuje w związku z ochroną wód, można zagłosować to nic nie kosztuje https://www.facebook.com/wedkarskiorzysz/ https://straznicylowisk.decathlon.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Póki co wygrywa zarybienie, widac jakie są oczekiwania tłumu. Nawrzucać ryb które szybko beda mogli wyłapać, a kontrole tylko w tym przeszkodzają. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Póki co wygrywa zarybienie, widac jakie są oczekiwania tłumu. Nawrzucać ryb które szybko beda mogli wyłapać, a kontrole tylko w tym przeszkodzają. Dziwi mnie takie podejście, moim zdaniem zdecydowanie lepiej postawić na ochronę wody.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 W Polszy większość wętkaży zabiera rybki tak prawda i 2 szczupłe na dzień można walnąć w łeb sandały ,okonie też .I co z kontroli jak na wodzie w weekend 100czy 200 lodzi ile to jest ryb musiała by być woda noukill albo jakieś widełki 50 -70 jedna sztuka i tyle i codziennie kontrola bo inaczej nie ma szans .Pracuje w Nl od 12 lat tu prawie zarybienia nie istnieją a ryb w każdym kanale ,kanaliku tyle ze głowa boli nie mówię o biało rybie wogule bo tego jest tyle że masakra. Ale tu nikt praktycznie ryb ze śródlądzie nie zabiera i tyle u nas to dużo wody jeszcze musi upłynąć niestety. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 W tamtych czasach to był teren poligonu i mało kto z wędkarzy miał tam wstępto nie to jezioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnow Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 (edytowane) Wiecie może skąd mogę wziąć mapę batymetryczną jeziora na telefon? Edytowane 13 Lipca 2020 przez Marcinnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Witam na urlopie chciałbym się wybrać nad orzysz. Nie znam tego miejsca w związku z tym mam parę pytań. Jest jakieś pole biwakowe gdzie mogę zwodować łódkę, zaparkować samochód i zdrzemnąć sie pod namiotem ze 2 noce. Jak było można jeszcze na miejscu zjeść obiad i wypic zimne piwko było by świetnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Jak chcesz mam bardzo fajna male batymetryczna Orzysza podaj emaila to przesle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 mam mapę połączoną z dostępnych "częściowych" map. w miarę przejrzysta i można śmiało wydrukować daj mejla na priv to podrzucę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Witamma ktoś jakieś namiary na nocleg i jak ze slipowaniem łodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasstaman Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Witamma ktoś jakieś namiary na nocleg i jak ze slipowaniem łodzi ?Noclegi tam to trudny temat o tej porze roku, do końca października jeszcze MOSiR działał, a jeśli chodzi o sleep to fajny i z parkingiem jest właśnie na plaży miejskiej MOSiRu. Jezioro piękne tylko przereklamowane jeśli chodzi o ryby. Połamania ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Ze strony FB Wędkarski Orzysz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Spokojnie nie mam ciśnienia ze musi byc ryba chce zobaczyć inny zbiornik popływać złapie cos ok nie złapie tez dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Był ktoś ostatnio dzieje się coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 A jakieś namiary gdzie szukać szczupaka o tej porze roku chcę się wybrać nigdy tam nie byłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 (edytowane) A jakieś namiary gdzie szukać szczupaka o tej porze roku chcę się wybrać nigdy tam nie byłem?Zacząłbym od trolligu ze szczególnym uwzględnieniem głębokich toni. Edytowane 27 Listopada 2020 przez Pumba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Dzięki za radę tak też i planowałem trolling i trochę z echo poznać zbiornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi