rower26 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Jbc to Orzysz jest cały idealnie zrobiony na maximapie północ, dla Lowrance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Noclegi tam to trudny temat o tej porze roku, do końca października jeszcze MOSiR działał, a jeśli chodzi o sleep to fajny i z parkingiem jest właśnie na plaży miejskiej MOSiRu. Jezioro piękne tylko przereklamowane jeśli chodzi o ryby. Połamania ...dokładnie tak jezioro piękne ale przereklamowane jeśli chodzi o ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) Siemianówka też Radbraw - ile razy byłeś w tym roku na orzyszu ? rozumiem że sporo i wiesz że zbiornik jest przereklamowany Edytowane 29 Listopada 2020 przez Darnok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Tak, dobrze rozumiesz sporo razy, ostatnio w połowie października jak były zawody lokalnego koła gdzie kilkudziesięciu zawodników złowiło 6 szczupaków i ok 30 okoni na zatoce wierzbińskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkonrad Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Siemianówka nie była przereklamowana, poprostu reklama tak szybko zadziałała ze już jest standard. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 To albo ci zawodnicy łowić nie umieli:) albo ryba nie brała tego dnia , znajomy był tam w pod koniec pazdziernika pierwszy raz i złowił 4 szczupaki 3 maluchy jeden plus 70 i kilka okoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 Skoro nic nie łowili na wierzbinach to czemu na jezioro nie popłynęli ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasstaman Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Siemianówka też Radbraw - ile razy byłeś w tym roku na orzyszu ? rozumiem że sporo i wiesz że zbiornik jest przereklamowanyJedź, nałów i się pochwal, bardzo Ci kibicuję, ja byłem w każdy weekend października i niestety przekonałem się że marny że mnie łowca. Ale lubię to jezioro bo fajnie się po nim pływa ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 I pewnie że się przejadę jak pogoda jeszcze pozwoli i nie tylko ryby się liczą chcę zobaczyć jezioro bo podobno jedne z najpiękniejszych na mazurach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasstaman Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 I pewnie że się przejadę jak pogoda jeszcze pozwoli i nie tylko ryby się liczą chcę zobaczyć jezioro bo podobno jedne z najpiękniejszych na mazurach.Ja już spasowałem, zimno, ale w przyszłym sezonie znów popływam po tym bezrybiu ????Jezioro przepiękne, woda czysta, wyspy, a jak jeszcze na pobliskim poligonie strzelają to i efekty Dolby digital pro, jak na dobrze nagłośnionym koncercie basy po brzuchu chodzą ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 To albo ci zawodnicy łowić nie umieli:) albo ryba nie brała tego dnia , znajomy był tam w pod koniec pazdziernika pierwszy raz i złowił 4 szczupaki 3 maluchy jeden plus 70 i kilka okoniDarnok czy 4 szczupaki i kilka okoni to taki wspaniały wynik ? Nie mówię że tam nie ma ryb ale jezioro jest reklamowane jako konkurencja dla Szwecji czy Norwegii wiec na taaaakiej wodzie 3 pistolety i jedna 70–tka brzmi mizernie. Żeby była jasność jestem wielkim fanem tego zbiornika i działań na nim prowadzonych jednak na chwilę obecną do szwedzkiej wody jeszcze troszkę brakuje. Trzymam kciuki by za kilka lat było tak jak teraz jest reklamowane. Skoro nic nie łowili na wierzbinach to czemu na jezioro nie popłynęli ??? Bo zawody były na Wierzbinach, nietrudno się chyba domyślić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasstaman Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Darnok czy 4 szczupaki i kilka okoni to taki wspaniały wynik ? Nie mówię że tam nie ma ryb ale jezioro jest reklamowane jako konkurencja dla Szwecji czy Norwegii wiec na taaaakiej wodzie 3 pistolety i jedna 70–tka brzmi mizernie. Żeby była jasność jestem wielkim fanem tego zbiornika i działań na nim prowadzonych Ja też, bardzo podziwiam gospodarzy jeziora, i kibicuję im. Taka powinna być normalność na naszych wodach. Natomiast jeszcze trochę czasu minie zanim się rybostan odbuduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darnok Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Bardziej zależy mi na zobaczeniu i poznaniu zbiornika bo mam zamiar go odwiedzać a ryby jak to ryby raz są raz nie ma dla mnie to tylko miło spędzony czas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 (edytowane) Bardzo słuszne podejście jestem przekonany że maga spodoba Ci się ten akwen. Daj znać jak wrócisz, ja za pierwszym razem byłem zachwycony urokami tej krainy polecam wypłynąć na patelnie w okolice wioski Odoje - nieprzeciętny krajobraz. Edytowane 30 Listopada 2020 przez Radbraw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 mam tak samo, byliśmy raz, dużo popływaliśmy, efektów nie było, ale jezioro przepiękne i ludzie, którzy się nim opiekują godni zaufania; na pewno tam wrócimy, za rok, dwam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Tak ciekawostka...https://www.google.pl/amp/s/wiadomosciwedkarskie.com.pl/artykul/jezioro-orzysz--lowisko/1131614 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Tak ciekawostka...https://www.google.pl/amp/s/wiadomosciwedkarskie.com.pl/artykul/jezioro-orzysz--lowisko/1131614I napisał to nie kto inny a YouTuber pozostałych wyzywając... Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Współczuję tylko miejscowym z Orzysza którzy zrobili mega robotę... W podzięce mają najazd jak to ładnie nazwano hunów... A youtubery to też dobre ananasy... generalnie liczą się lajki, suby itd. Ryby to tak może gdzieś pod koniec stawki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Lubię filmy Sebastiana Kowalczyka i tym bardziej cenię jego artykuł ze stycznia bo to on jako pierwszy mocno ruszył medialną machiną Orzysza w 2019r. Rozbujało się na tyle mocno że wszystkie działki w pobliżu tego jeziora są wykupione.(Sam od prawie 2 lat szukam, nie tylko z powodów wędkarskich ) Co do najazdów hunów oto wlasnie działaczom z Orzysza chodzi. Idzie kasa z pozwoleń, imprez itp na ochronę i sprzątanie jeziora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cub# Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Zabawne jak jeden tzw wedkarsko internetowy celebryta najeżdża na innych, swojego pokroju. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Co do najazdów hunów oto wlasnie działaczom z Orzysza chodzi. Idzie kasa z pozwoleń, imprez itp na ochronę i sprzątanie jeziora.Ja właśnie nie mogę zrozumieć o co chodzi działaczom. No powiedzmy,że mają posprzątane i ochronione jezioro. Poświęcają też swój czas. Robią dobrze innym. A sami co z tego mają? Najazd hunów i kolejkę do slipu. Takie projekty w Polsce nie mają najmniejszego sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 (edytowane) Spokojnie, mam wrażenie ze to głębsza myśl, za jakiś czas ceny pozwoleń będą na tyle wysokie że kasa będzie się zgadzać a ludzi na jeziorze będzie znacznie mniej. (To tylko moje domysły )Edyta: ciekawe jak inne jeziora z tego projektu ? zwłaszcza Roś bo jest po sąsiedzku Edytowane 3 Maja 2021 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 (edytowane) Już dawno pisałem że jak ktoś chce korzystać z pracy innych powinien za to zapłacić. Jak ludzie są w stanie dać 100-ówe za łowienie szczupaków w burdelu bez możliwości zabrania ryby to tym bardziej zapłacą 50 za dniówkę za możliwość łowienia w dzikim jeziorze i to chyba z możliwością zabrania ryb. Tylko muszą być duże ryby w wodzie. Edytowane 3 Maja 2021 przez wujek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Ja właśnie nie mogę zrozumieć o co chodzi działaczom. No powiedzmy,że mają posprzątane i ochronione jezioro. Poświęcają też swój czas. Robią dobrze innym. A sami co z tego mają? Najazd hunów i kolejkę do slipu. Takie projekty w Polsce nie mają najmniejszego sensuTo również "projekt" Lokalnych Władz nie zapomnij. Lokalne biznesy, turystyka (nie tylko wędkarska) się mocno rozwija, są ludzie-Wędkarze są pieniążki zostawione....Co tu rozumieć Woda świetnie chroniona przez chłopaków, na pewno będą kolejne kroki aby jeszcze polepszyć zasobność wody.Fajnie aby było więcej takich projektów, to presja by się rozłożyła na większą ilość wód.Roś,Dadaj i na pewno wiele innych opcji jest w zanadrzu.Trzeba tylko poparcia Lokalnych władz i chęci lokalnych wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Dalej nie rozumiem, co miejscowi wędkarze mają z tego, ale jak im tak pasuje to ok. Chyba,że to wędkarze mają te pensjonachy i u nich zostawia się hajs. W sumie to dobrze,że jest taki Orzysz - przynajmniej na innych jeziorach jest luźniej i spokojniej 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi