cyprys19 Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Przemku A czy Ty nie należałeś do stowarzyszenia opiekującego się Dadajem? Temat znasz i wiesz co miejscowi mogą stracić, a ile mogą zyskać!Jedyny problem, to mała ilość takich zbiorników. No i wiadomo, że jak przestanie się ''chcieć '' wjadą rybacy i przez sezon zrobią studnię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Chyba za wizję zabierania. Ja nie zabieram, ale odniosłem się do przepisów i wiem jakie są realia. Za dniówkę 25 to powinien być bezwzględny zakaz zabierania. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Spokojnie, mam wrażenie ze to głębsza myśl, za jakiś czas ceny pozwoleń będą na tyle wysokie że kasa będzie się zgadzać a ludzi na jeziorze będzie znacznie mniej. (To tylko moje domysły )Edyta: ciekawe jak inne jeziora z tego projektu ? zwłaszcza Roś bo jest po sąsiedzku drogie zezwolenia to mało wędkarzy, mało wędkarzy to mniejszy ruch w sklepach wędkarskich i u wędkarskich producentów, czyli mniejsza kasa. Mniej zarobią też żyjący z wędkarzy właściciele pensjonatów nad wodą, wypożyczalnie łódek itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudi21 Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Witam."O co chodzi działaczom z Orzysza"Projekt ten powstał parę ładnych lat temu zanim jeszcze"celebryci" wiedzieli gdzie jest Orzysz. Założenie było takie, że walczymy o kilka jezior w okolicy. Niestety jak wyszło wszyscy wiemy. Orzysz bez siatek-to się udało dzięki pracy, determinacji, pomocy burmistrza. Mimo obietnic z ZG PZW reszta jezior jest nadal czesana przez rybaków.Co my z tego mamy-Satysfakcję ???? i sporo roboty społecznej. Pokazaliśmy, że można trzeba rozmawiać i działać.Jak z rybami na Orzyszu, to trudne łowisko ale ryby są przyklad:rybak po podniesieniu paru przestaw do odlowu tarlaka ok 400kg przez 3 dni w różnych rocznikach, z małego odcinka zat. Wierzbinskiej.Na całe szczęście nie zawsze ryby biorą ????Pozdrawiam.Krzysztof B. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 Jak wyglądała majówka na Orzyszu? Dużo było łódek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Dość Panowie.Po pierwsze, nie ten wątek, po drugie portal promuje wypuszczanie złowionych ryb, a nie zrzesza wyłącznie tych, którzy to robią.Celem jest przekonywanie nieprzekonanych, a nie obelżywe ich traktowanie. Więcej szacunku dla Kolegów i Koleżanek proszę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 ???? Prosze Cię.. do kogo.. to jest ciemnogród nowoczesny. Założyłbym zrzeszenie "nie męcz ryb skoro ich nie jesz". Łowienie w tych czasach i warunkach to tylko egoistyczna przyjemność.. Dajmy im żyć w spokoju, skoro tacy święci wszyscy. To jest trochę tak jak myśliwy.. strzele se obok.. ale wytropiłem..???????? Najwyżej padnie na serce, ale raczej spier...???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Polecam lekturę - http://jerkbait.pl/topic/3698-regulamin-jerkbaitpl/Kolejny obraźliwy wpis zostanie "nagrodzony" ostrzeżeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 podobno na Orzyszu mają w niedługim czasie odbyć się jakieś zawody spinningowe - czy ktoś coś wie, może brał udział we wcześniejszych edycjach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Jutro są zawody spinningowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 kto je organizuje? gdzie można znaleźć jakąś stronkę z informacjami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mons Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Orzysz.pl/Sport/MOSiR , facebook - wedkarskiorzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudi21 Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Jutrzejsze zawody organizujemy tylko dla członków kola.Otwarte zawody Spinningowe odbędą się 5-6 czerwca. Wszelkie informacje na ten temat znajdują się na Facebooku stronaWędkarskiorzysz.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kret000 Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Czy na tym akwenie także jest mocny zakwit glonów w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Co tak cicho o Orzyszu ? Ktoś wędkował ostatnio ? Ja byłem w weekend, dopiero o zmierzchu ruszył się szczupak.. ale obławiałen tylko wodę do 4-5 m głębokości. Bez rewelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 (edytowane) Bardzo dobrze,że cicho - lepiej dla jeziora. Wpisz sobie na jutubach PREDATOR GAME 3 i zobacz co zostało z jednego z "najlepszych" jezior szczupakowych w Polsce . Przykre, ale to było do przewidzenia. Edytowane 4 Października 2021 przez golenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Może kiepaki ze mnie łowca.. ale 12 godzin trola i rzutów w zatokach każdą możliwą przynętą, na wszelkie sposoby prowadzoną, i dwa małe szczupaczki, potwierdzają moją teorię, sprawdzoną zresztą wynikami, że najwięcej ryb jest nie w jeziorach typowo "wędkarskich", ale np. w Mikołajskim, gdzie ludzi tłum, motorówek zatrzęsienie, ale.. nikt nie łowi !???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Bo niestety .W Polszy musiały by być wszędzie noukil zrobione i jeszcze kontrola na brzegu łajby i wętkarzy bo tam gdzie morzna zabierać zabrane wszystko będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intro Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Bo niestety .W Polszy musiały by być wszędzie noukil zrobione i jeszcze kontrola na brzegu łajby i wętkarzy bo tam gdzie morzna zabierać zabrane wszystko będzieJesso... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozik Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 Ty chyba zamiast do szkoły to na ryby chodził. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beny Opublikowano 14 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Orzysz pusty, bezrybny. Nie ma sensu przyjeżdżać ! powietrze złe, woda zła, tory złe... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Czesc, macie do polecenia gdzie najlepiej wypożyczyć łódkę na Orzyszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Czesc, macie do polecenia gdzie najlepiej wypożyczyć łódkę na Orzyszu?Plaża miejska w Orzyszu 501 439 165 , dzwoń i sprawdź czy jeszcze wypożyczają Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najtek556 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 cześć,czy w północnej części jeziora (gdzieś w obszarze zaznaczonym na zielono) znajdę jakiś slip, miejsce do zwodowania pontonu i pole namiotowe? Wiem, że jest slip przy plaży miejskiej w Orzyszu ale chciałbym coś znaleźć w drugiej części jeziora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi