Skocz do zawartości

jez. Orzysz

kruszyn

Rekomendowane odpowiedzi

Przemku A czy Ty nie należałeś do stowarzyszenia opiekującego się Dadajem?

Temat znasz i wiesz co miejscowi mogą stracić, a ile mogą zyskać!

Jedyny problem, to mała ilość takich zbiorników.

No i wiadomo, że jak przestanie się ''chcieć '' wjadą rybacy i przez sezon zrobią studnię!

Spokojnie, mam wrażenie ze to głębsza myśl, za jakiś czas ceny pozwoleń będą na tyle wysokie że kasa będzie się zgadzać a ludzi na jeziorze będzie znacznie mniej. (To tylko moje domysły )

Edyta: ciekawe jak inne jeziora z tego projektu ? zwłaszcza Roś bo jest po sąsiedzku

drogie zezwolenia to mało wędkarzy, mało wędkarzy to mniejszy ruch w sklepach wędkarskich i u wędkarskich producentów, czyli mniejsza kasa. Mniej zarobią też żyjący z wędkarzy właściciele pensjonatów nad wodą, wypożyczalnie łódek itd

Witam."O co chodzi działaczom z Orzysza"

Projekt ten powstał parę ładnych lat temu zanim jeszcze"celebryci" wiedzieli gdzie jest Orzysz. Założenie było takie, że walczymy o kilka jezior w okolicy. Niestety jak wyszło wszyscy wiemy. Orzysz bez siatek-to się udało dzięki pracy, determinacji, pomocy burmistrza. Mimo obietnic z ZG PZW reszta jezior jest nadal czesana przez rybaków.

Co my z tego mamy-Satysfakcję ???? i sporo roboty społecznej. Pokazaliśmy, że można trzeba rozmawiać i działać.

Jak z rybami na Orzyszu, to trudne łowisko ale ryby są przyklad:rybak po podniesieniu paru przestaw do odlowu tarlaka ok 400kg przez 3 dni w różnych rocznikach, z małego odcinka zat. Wierzbinskiej.

Na całe szczęście nie zawsze ryby biorą ????

Pozdrawiam.Krzysztof B.

• Like 9

Dość Panowie.

Po pierwsze, nie ten wątek, po drugie portal promuje wypuszczanie złowionych ryb, a nie zrzesza wyłącznie tych, którzy to robią.

Celem jest przekonywanie nieprzekonanych, a nie obelżywe ich traktowanie. Więcej szacunku dla Kolegów i Koleżanek proszę.

• Like 4

???? Prosze Cię.. do kogo.. to jest ciemnogród nowoczesny. Założyłbym zrzeszenie "nie męcz ryb skoro ich nie jesz". Łowienie w tych czasach i warunkach to tylko egoistyczna przyjemność.. Dajmy im żyć w spokoju, skoro tacy święci wszyscy. To jest trochę tak jak myśliwy.. strzele se obok.. ale wytropiłem..???????? Najwyżej padnie na serce, ale raczej spier...????

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Bardzo dobrze,że cicho - lepiej dla jeziora.

Wpisz sobie na jutubach PREDATOR GAME 3 i zobacz co zostało z jednego z "najlepszych" jezior szczupakowych w Polsce . Przykre, ale to było do przewidzenia. 

Edytowane przez golenia
  • Like 1

Może kiepaki ze mnie łowca.. ale 12 godzin trola i rzutów w zatokach każdą możliwą przynętą, na wszelkie sposoby prowadzoną, i dwa małe szczupaczki, potwierdzają moją teorię, sprawdzoną zresztą wynikami, że najwięcej ryb jest nie w jeziorach typowo "wędkarskich", ale np. w Mikołajskim, gdzie ludzi tłum, motorówek zatrzęsienie, ale.. nikt nie łowi !????

• 1 rok później...
  • 5 miesięcy temu...