Skocz do zawartości

Sudety Rods - Wędki z gór

Sandacz23

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu zacząłem zabawę z rodbuildingiem. W wolnych chwilach w ramach dobrej zabawy i oderwania się od szarej rzeczywistości, wtedy gdy nie mogę spędzić czasu nad wodą próbuję swoich sił w moim skromnym zapleczu". Od czasu do czasu podzielę się moimi wypocinami.

Batson SPG782 , z przeznaczeniem na kropki...

post-55580-0-82364200-1447688870_thumb.jpg

post-55580-0-52474900-1447688885_thumb.jpg

post-55580-0-98493800-1447688896_thumb.jpg

• Like 13

Ładnie wyszło, jaką stalówką i tuszem pisaleś, że wyszło takie fajne zróżnicowana grubość linii?

Dzięki za dobre słowo. Stalówka za 2.3 zł ze sklepu "szał plastyków", biały tusz Rotringa, a reszta jakoś tak wyszła....

Bardzo ładny , pokaż więcej np jak położony jest lakier ale rękojeść ładnie wyprofilowana , jednym słowem brawka :clappinghands: :clappinghands: :clappinghands: :clappinghands: :clappinghands:

Podeślę jutro jeszcze jedną fotkę, jak synuś 6-miesięczny pozwoli.... heh

Lakierowany jest chyba tylko butt cap,reszta korka najprawdopodobniej zaimpregnowana Cork Sealem,przy ''ostrym'' pstrągowaniu kijki lubią się moczyć ;) .

tak jak napisał Pavo. Lakier jest tylko na zakończeniu, reszta to Cork Seal ;-)

Ugięcie ok ,ale jak dla mnie za duża odległość między otwierającą a drugą a potem przelotki zagęszczone nadmiernie oraz ustawione w bardzo małej progresji .Miałeś jakiś ważny powód aby zrobić taki spacing ?

Edytowane przez mrWhite7

Bardzo ładna wędka. Ile realnie dasz jej cw i pod jakie przynęty ów blank był zbrojony? Lżejszy (781), lub dłuższy (842) może też sprawdzałeś? Chodzi mi po głowie lekka pstrągówka, która obsłużyłaby niewielkie wabiki, tak od lekkiego jiga, po niewielkie(6cm, z niewielkim sterem) woblerki.

Edytowane przez Kamil Z.
  • Like 1

Ugięcie ok ,ale jak dla mnie za duża odległość między otwierającą a drugą a potem przelotki zagęszczone nadmiernie oraz ustawione w bardzo małej progresji .Miałeś jakiś ważny powód aby zrobić taki spacing ?

Opisałem na pw.... ;)   

Kamil blank zbrojony pod niewielkie woblerki, obrotówki do max 2 i pstrągowe koguty na główkach do 6g.

Wg mnie bardziej 3-10 niż 4-14, ale to jest moja opinia.

Kijek "chodzi" jak trzeba... !

Edytowane przez SandaczSudety
  • Like 3

Opisałem na pw.... ;)

Kamil blank zbrojony pod niewielkie woblerki, obrotówki do max 2 i pstrągowe koguty na główkach do 6g.

Wg mnie bardziej 3-10 niż 4-14, ale to jest moja opinia.

Kijek "chodzi" jak trzeba... !

A od ilu zaczyna współpracować? Bo czasem trzeba sięgnąć po leciutkie jigi ;)

Czyli jest delikatniejszy, niż opisano? Bo 12lb robi wrażenie ;)