Skocz do zawartości

Sudety Rods - Wędki z gór

Sandacz23

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,jest to może dokładnie model SP781-2 RX6...jeśli tak to fajny budżetowy ''parabolik'',realny komfort łowienia w zakresie 2,5 g - 5g (główki + malutkie gumki),pod rybką wzorcowe głębokie ugięcie,nie ma miejsca na ''spady''.

Hej,jest to może dokładnie model SP781-2 RX6...jeśli tak to fajny budżetowy ''parabolik'',realny komfort łowienia w zakresie 2,5 g - 5g (główki + malutkie gumki),pod rybką wzorcowe głębokie ugięcie,nie ma miejsca na ''spady''.

Tak jak Pawełku powiedziałeś, nic nie spada, bardzo dobry stosunek jakości do ceny.

Pracuje po całości. Sam blank nie jest ciężki, waga gotowej wędki 90 g, ale zastępując drewno korkiem i zbrojąc w minimy można śmiało odchudzić o ładnych parę g.

Wczorajszy test wypadł zadowalająco,po pierwszych 15 minutach chciałem go odnieść do auta ale chciałem zobaczyć jak pracuje pod rybą,pierwszy był teczak 33cm złapany w silnym nurcie,wielkie było moje zdziwienie kiedy błyskawicznie wylądował na brzegu,przynęta to ronin lipińskiego, po paru minutach potok 34cm n aobrotówke 1 Lipca,ryba błyskawicznie ląduje w podbieraku,łacznie 6 pstragów w przedziale 30-36cm,kij zrobił na mnie bardzo dobre wrazenie,bardzo lekki,obrotówki jedynki i dwójki lecą prawie na koniec swiata,piękna amortyzacja,zero spadów,razem ze stellą 2500 tworza fajny zestaw,Tomek,fajny kijek stworzyłeś,tak trzymaj

• Like 2

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Artur bardzo Ci dziękuję za dobre słowo, miło jest je usłyszeć szczególnie od profesjonalisty i osoby, która tworzy wspaniałe wędziska.

Elementy metalowe tj. pierścień, winding check i zakończenie kosztowały troszkę pracy.

Arko również dziękuję.

Nie przesadzaj , robisz przepiękne kijaszki i Design jest mi bardzo bliski .Lubię klasyki w jasnym korku i uchwyty w eleganckim egzotycznym drewnie .Niby klasyki ale wciąż cieszą oczy .Za dużo jest obecnie plastikowej chińskiej tandety i szkoda w nią ubierać klasowe blanki . Matagi styl jest już do zaakceptowania ale też nie wszystkie komponenty . 

• Like 1

• 2 tygodnie później...