Skocz do zawartości

Poznań - jeziora

tomek_w

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za info. człowiek się uczy całe życie. Doczytam sobie resztę ;). Nie zmienia to faktu, że jest to element sieci. Nic dobrego to nie oznacza.

A widzisz, niekoniecznie. Żaki w wodzie w tym okresie mogą oznaczać przyżyciowe sztuczne tarło szczupaka.

• 4 tygodnie później...

Cześć Panowie.

Z racji że moje majówkowe łódkowe plany wzięły w łeb(na Jerzynie będzie więcej żyłek i karpiarzy niz wody :angry: )poratujcie proszę jakimś pomysłem.

Nie pytam o namiary na metrówki czy tego typu bzdety.Chodzi mi o mety w okolicach Poznania gdzie można połazić z przyzwoitym dostępem do brzegu i mieć szanse na jakieś kontakty z rybami-szczupak,okoń.Dodam że moje ryby już od lat wszystkie wracają z powrotem do wody.Ze względów oczywistych ewentualna pomoc pewnie lepiej na priv B) .

Może być także jakaś fajna sprawdzona komercja,byleby nie była to kałuża którą można obejść w dziesięć minut.Bardzo będę wdzięczny bom w desperacji.

Z góry dzięki,pozdrawiam

Drag, lubisz łowić na Jerzynie? Przyznał, że byłem raz i niezbyt podobała mi sie ta woda. Taki basen ze sporymi głębokościami.

Może nie jakoś przesadnie lubię ale ma ta woda swoje zalety-stosunkowo niedrogo,dla mnie bardzo blisko,nienajgorsze łódki.Byłem kilka razy,szału nie było ale nie było też tragedii.A to już w naszych warunkach coś :) .

Minus-karpiarstwo.Nie samo w sobie oczywiście,choć ja nie uprawiam.Musieliby się na coś zdecydować bo cięzko reklamować łowisko jako fajną metę na drapieżniki a jednocześnie okazuje się że łódka jest dostępna ale de facto nie ma po co przyjeżdżać bo woda obstawiona karpiowymi zestawami tak, że nie ma gdzie pływać.

Edytowane przez drag

Cześć Panowie.

Z racji że moje majówkowe łódkowe plany wzięły w łeb(na Jerzynie będzie więcej żyłek i karpiarzy niz wody :angry: )poratujcie proszę jakimś pomysłem.

Nie pytam o namiary na metrówki czy tego typu bzdety.Chodzi mi o mety w okolicach Poznania gdzie można połazić z przyzwoitym dostępem do brzegu i mieć szanse na jakieś kontakty z rybami-szczupak,okoń.Dodam że moje ryby już od lat wszystkie wracają z powrotem do wody.Ze względów oczywistych ewentualna pomoc pewnie lepiej na priv B) .

Może być także jakaś fajna sprawdzona komercja,byleby nie była to kałuża którą można obejść w dziesięć minut.Bardzo będę wdzięczny bom w desperacji.

Z góry dzięki,pozdrawiam

Andrzej, jedź na Wartę  , boleń powinien być już dość dobrze aktywny , wybierz miejsce z brakiem dojazdu autem i powinieneś  mieć spokój  - chociaż z tym  spokojem  to tak nie do końca , bo coraz więcej w weekendy różnych pseudo motorowodniaków posuwa po rzece :angry:     , ja przynajmniej tak chyba zrobię ( jak znajdę czas ) , a nad jeziora to jak się ma czas , to lepiej w środku tygodnia uderzyć , ciszej i spokojniej 

• Like 1

Ta... a co z tarlakami później się stało? Napewno więcej ikry już nie złożą.

wiadomo...

Mniam, mniam... pyszne tarlaczki! Zbyyyyszek!!!! Weź powiedz Prezesssowwiii niech k**** poda szczupaka w galarecie boooo wóddkiii nieee mam czym zakąąąsić...

Edytowane przez Jano
  • Like 3

• 3 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...

Mają uprawnienia SEP grupa pierwsza.

Jedyne uprawnienia SEP jakie znam, to dla elektryków  ;) . Możesz coś więcej napisać o nich? Chciał bym po prostu zrozumieć, dlaczego na wodzie, która zarybiana jest ze składek PZW, jest jakaś grupa ludzi bardziej uprzywilejowanych? :unsure:

Jak poszły agregaty w ruch w okresach ochronnych ... a dowódcą łodzi z agregatem był ponoć sam Prezes Zarządu Okręgu PZW w Poznaniu ...

to co tu pisać ... może tylko "...co można wojewodzie to nie Tobie smrodzie ..."

Edytowane przez SlawekNikt

• 7 lat później...

Hej, odkopuje temat po.... wielu latach. Zastanawiam się, czy coś w okolicach zmieniło się na lepsze? Możecie aktualnie polecić jakieś jeziorko? Jestem ze wschodniej części Poznania, może są jacyś chętni na wspólne spinningowanie?

Coś tam wiem, choć nie jestem z Poznania