robas Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Tutaj nie pomoge , mimo ze mieszkam w Poznaniu to łowie tylko poza miastem przeważnie powyżej , a i tak w tym roku bardzo rzadko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traperczłopa Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 A czy łowi ktoś w okolicach Wronek ? Chciałbym sprubować złowoć pierwszego w życiu sandacza ale nie mogę ich namierzyć ? Ewentualnie wybrac sie na wspólną wyprawę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Tutaj nie pomoge , mimo ze mieszkam w Poznaniu to łowie tylko poza miastem przeważnie powyżej , a i tak w tym roku bardzo rzadkono szkoda bo chce zrobić sobie nocny boleniowy spacer na betonach ale od strony katedry bo od drugiej strony zawsze jest pełno pijanej chołoty co się wydzierają i nie idzie tam łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 witam i wracam po chwilowej przerwie,za parę tygodni jade do poznania i chce się dowiediec co się dzieje na poznańskiej warcie w środku miasta,pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej smochy Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Witam Coś tam sie dzieje, rybki widać i słychać....\Byłem w niedziele w mega upał, dużo kajakarzy, statek pływał sobie plus jakieś motorówki zeby nie było cicho...Wedkarsko 2 okonki wymiar i tyle.Też czaje sie na wieczór i zmrok jakiś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 a bolenie się pokazują,żerują intensywnie w te upały?ostatnio jak byłem to połowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej smochy Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Pokazują sie w te upały, nie tylko tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 dzięki za info,pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobekfooto Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Witam,W związku z przeprowadzką z Wrocławia do Poznania chciałbym zapytać szanowną brać wędkarską o dobre łowiska szczupakowe/okoniowe w okolicach Poznania. Chodzi mi o łowiska w miarę zasobne w ryby i najlepiej takie które nie należą do PZW i można na nich wykupić pozwolenie jednodniowe. Kartę wędkarską na województwo Wielkopolskie będę opłacał dopiero w przyszłym roku. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Witam, W związku z przeprowadzką z Wrocławia do Poznania chciałbym zapytać szanowną brać wędkarską o dobre łowiska szczupakowe/okoniowe w okolicach Poznania. Chodzi mi o łowiska w miarę zasobne w ryby i najlepiej takie które nie należą do PZW i można na nich wykupić pozwolenie jednodniowe. Kartę wędkarską na województwo Wielkopolskie będę opłacał dopiero w przyszłym roku. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.PozdrawiamChoć od dziecka mieszkam i wędkuję w Poznaniu i okolicach, to tak jak kolega powyżej chętnie wejdę w posiadanie takich informacji... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) Witam, W związku z przeprowadzką z Wrocławia do Poznania chciałbym zapytać szanowną brać wędkarską o dobre łowiska szczupakowe/okoniowe w okolicach Poznania. Chodzi mi o łowiska w miarę zasobne w ryby i najlepiej takie które nie należą do PZW i można na nich wykupić pozwolenie jednodniowe. Kartę wędkarską na województwo Wielkopolskie będę opłacał dopiero w przyszłym roku. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.Pozdrawiammożesz Kolego łowić na jeziorach należących do Wielkopolskiego Parku Narodowego , Wielkowiejskie i Łódzko -Dymaczewskie mają jeszcze możliwość skorzystania z łodzi http://www.wielkopolskipn.pl/obrazy/file/zarz_%20nr%2014%28zasady%20wedkowania%29%20z%20aneksem.pdf a ...masz jeszcze jedno jeziorko prywatne w Baranówku , choć nigdy tam nie byłem Edytowane 24 Września 2014 przez robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobekfooto Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Choć od dziecka mieszkam i wędkuję w Poznaniu i okolicach, to tak jak kolega powyżej chętnie wejdę w posiadanie takich informacji... Naprawdę jest aż tak źle z miejscówkami ? a ...masz jeszcze jedno jeziorko prywatne w Baranówku , choć nigdy tam nie byłemDziękuję za informacje. Za pierwszy cel obiorę sobie właśnie to jeziorko w Baranówku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Jest jeszcze zukowo - miedzy Obornikami a Szamotulami - prywatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Witam, W związku z przeprowadzką z Wrocławia do Poznania chciałbym zapytać szanowną brać wędkarską o dobre łowiska szczupakowe/okoniowe w okolicach Poznania. Chodzi mi o łowiska w miarę zasobne w ryby i najlepiej takie które nie należą do PZW i można na nich wykupić pozwolenie jednodniowe. Kartę wędkarską na województwo Wielkopolskie będę opłacał dopiero w przyszłym roku. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.PozdrawiamJest jeszcze Jezioro Bytyń,można wykupić pozwolenia jednodniowe i wynająć łódż,nie pamiętam do kiedy(tzn.do którego miesiąca roku).To już większa woda,trzeba jej poświęcic troszkę czasu,ale czasami może miło zaskoczyc.Można połowić szczupaka,okonia.Bywałem tam kilka razy w roku,raczej o kiju nie schodziłem.Jest także ponoć sandacz,osobiście nie spotkałem.Eldorado to nie jest,ale zawsze jakaś alternatywa.Co do dokładniejszych i obszerniejszych informacji,nie oczekuj zbyt wiele.Forum przeglądają niestety także ludzie dla których wędkarstwo ma wymiar świniobicia,podawanie informacji o swoich wyszukanych miejscówkach może szybko oznaczać ich koniec.Miałem swego czasu całkiem przyzwoitą szczupakowo-okoniową wodę(o dziwo PZW).Nieduża,nietrudna do obłowienia,z całkiem sporą populacją niezłego szczupaka i okonia,niedaleko Poznania.Od momentu kiedy zaczęło się tam pojawiać więcej ludzi,starczyły dwa sezony by nie było po co tam jechać .Powodzenia w poszukiwaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobekfooto Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Co do dokładniejszych i obszerniejszych informacji,nie oczekuj zbyt wiele.Forum przeglądają niestety także ludzie dla których wędkarstwo ma wymiar świniobicia,podawanie informacji o swoich wyszukanych miejscówkach może szybko oznaczać ich koniec.Miałem swego czasu całkiem przyzwoitą szczupakowo-okoniową wodę(o dziwo PZW).Nieduża,nietrudna do obłowienia,z całkiem sporą populacją niezłego szczupaka i okonia,niedaleko Poznania.Od momentu kiedy zaczęło się tam pojawiać więcej ludzi,starczyły dwa sezony by nie było po co tam jechać .Powodzenia w poszukiwaniach Dziękuję za kolejne porady Oczywiście nie oczekuje dokładnych informacji i namiarów na konkretne miejsca. Odkrywanie nowych miejsc to jeden z elementów wędkarstwa. Chodzi mi głównie o to, żeby połowić na dość rybnym zbiorniku na którym właściciel prowadzi racjonalną gospodarkę rybacką. Początkowo za swój cel chciałem obrać jezioro Kiekrz jednak naczytałem się dużo o bardzo słabej populacji ryb wytrzebionej przez właściciela i postanowiłem zasięgnąć porady tutaj na forum w celu znalezienia jakiejś alternatywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 witam co do kiekrza to kiedyś to było rybne jezioro,dużo sandacza tam łowiłem okonia i szczupaka także,ale powiem Ci szczerze to najrybniejszą wodą z tego wszystkiego jest warta,piękna i niezawodna,zawsze niewiesz co Cie na niej spotka,pozdrawiam i połamania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Wojtek dobrze prawi...Warta - kapryśna, trudna,nie przewidywalna ale przy odpowiedniej dozie cierpliwości pozytywnie zaskoczy i wynagrodzi nie raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobekfooto Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 witam co do kiekrza to kiedyś to było rybne jezioro,dużo sandacza tam łowiłem okonia i szczupaka także,ale powiem Ci szczerze to najrybniejszą wodą z tego wszystkiego jest warta,piękna i niezawodna,zawsze niewiesz co Cie na niej spotka,pozdrawiam i połamania W pełni się z Tobą zgadzam Uwielbiam łowić na rzece i to jest moje 'naturalne' środowisko wędkarskie, jednak zabawę z Wartą zacznę od przyszłego roku po opłaceniu karty wędkarskiej na województwo wielkopolskie. W tym roku planuje jedynie kilka wypadów i z tego powodu za cel chciałem sobie obrać jakieś rybne jezioro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 to dobrego rybnego jeziora Ci niestety niedoradze,jest ich troche ale słabych,za rok startuj na warte,ja mieszkając w poznaniu prawie całe życie wychowałem się ze spinningiem właśnie na warcie,tam łowi się cały rok,poczynając od okoni,kleni i jazi puzniej boleni,skończywszy na puznojesiennych sandaczach i szczupakach na pierwszych przymrozkach szczególnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Dziękuję za kolejne porady Oczywiście nie oczekuje dokładnych informacji i namiarów na konkretne miejsca. Odkrywanie nowych miejsc to jeden z elementów wędkarstwa. Chodzi mi głównie o to, żeby połowić na dość rybnym zbiorniku na którym właściciel prowadzi racjonalną gospodarkę rybacką. Początkowo za swój cel chciałem obrać jezioro Kiekrz jednak naczytałem się dużo o bardzo słabej populacji ryb wytrzebionej przez właściciela i postanowiłem zasięgnąć porady tutaj na forum w celu znalezienia jakiejś alternatywy Kierskie było kiedyś fajnym łowiskiem,sporo fajnych ryb tam połowiłem.To już chyba historia...Co do Warty,zgadzam się z tym co koledzy piszą powyżej,nie proponowałem jej tylko ze względu na brak opłaconych składek.Faktycznie,nie znam w szeroko rozumianych okolicach Poznania wody,która mogłaby być konkurencja dla Warty.Prawie 100% mojego czasu nad woda to właśnie Warta.Przebieduj ten rok do końca,gdzie się da,a w przyszłym-rzeka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 W Kierskim oprócz okoni, sandaczy, szczupaków i sumów są jeszcze bolenie(2 szt dzisiaj). Jest to jedno z najlepszych łowisk w okolicy Poznania, a zimą łowisko nr 1 jeśli chodzi o okonie, ale na takich zbiornikach nie wystarczy machać wędką jak cepem, trzeba myśleć i to ostro. Bardziej na południe od Poznania jest małe jeziorko nieco ponad 20ha w którym pływają okonie na rekord kraju. Jest trochę dobrych łowisk, niezłe są też wody w okolicy Pniewy/Sieraków, ale przez kilka wypadów nie da się ich rozpracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Witam W Pobiedziskach jest wyrobisko pożwirowe, tak zwane "Łowisko Pstrąg"Należy do koła PZW, możesz wykupić pozwolenie czasowe.Jest to głównie łowisko świń ( karpi ) jednak kolega, który tam wędkuje, twierdzi że jest tam także trochę drapieżnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr123 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Coś się poprawiło na betonach, bo umnie pojedyńcze okonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 na betonach nie łowię , ale powyżej Poznania małe sandaczyki , powyżej 60cm w tym roku żadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sady Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 polecam jeziora w okolicach miedzychodu . Na Jaroszewskim piękne płocie latem na bacika brały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi