teethar Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 No to ładne rzeczy koledzy. .. nigdy bym nie pomyślał. Może kolega tego amerykana złowił? W Warcie ich dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 No to ładne rzeczy koledzy. .. nigdy bym nie pomyślał. Może kolega tego amerykana złowił? W Warcie ich dużosą albo były , w granicach 150cm , były także łowione w maju , czerwcu , najgorsze że większość tych ryb jest beretowana , niezależnie od wymiaru czy okresu łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 No to ładne rzeczy koledzy. .. nigdy bym nie pomyślał. Może kolega tego amerykana złowił? W Warcie ich dużo Nie nie, to był nasz - POLAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylanoga Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Mam pod domem taki kaczy dołek znaleziony miedzy polami jest fajny okoń ale niestety "dzieci z czworaków" moczą żywca cały rok i szczupaki na tarle podrywkami targają, woda zapomniana kiedyś gminna, dobrze że amatorów na tej wodzie jest tylko pięciu i ja jako nowy. Auto mam całe krzywo nie patrzą ale beretują wszystko co wyjedzie z wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylanoga Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Okonie ciągle są i to spore, ale już solidnie przetrzebione. Hańba ci zatem Jak tu nie zajrzeć z wędą nad tak urokliwą wodę, możemy się kiedyś ustawić i wspólnie połowić, chętnie podzielę się tym co wiem na temat tych wód.Możemy się jakoś tam ustawić ale nie preferuje bocznego troka...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 panowie dzieje się coś teraz na szachtach ponieważ niedługo bede w poznaniu to chce się tam wybrać na okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 A ja nad Szachtami (Staw Baczkowski) stawiałem swoje pierwsze wędkarskie kroki. Mam sentyment do tych akwenów. @teethar - warto tam zajrzeć z muszką - są wzdręgi! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) kilka fotek z przyujściowego odcinka Samicy , ryb ni widu, Edytowane 19 Marca 2015 przez robas 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 i jeszcze dwie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał263 Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 panowie dzieje się coś teraz na szachtach ponieważ niedługo bede w poznaniu to chce się tam wybrać na okoniałdzieje się duużo. Zawsze mi była obojętna ta woda, to był błąd.. Warto poświęcić trochę czasu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 dzisiaj po dłuższej przerwie odwiedziłem Warcinke , po poprzedniej wyprawie gdzie złowiłem kilka kleni , dzisiaj przyszedł czas na żerujące bolki , złowiłem dwa plus zębol , kleniom dałem spokój -są na tarle , co mnie przeraziło to mocno spadająca woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Samica Kierska, bo tak się nazywa ta rzeka o której Robas piszesz, jest niestety stale podtruwana przez pola, drogi znajdujące się w górze rzeki, wszystko tam spływa A do tego mało tlenu (za mało, żeby utrzymał się jakikolwiek gatunek z płetwą tłuszczową). A szkoda, bo odcinek przyujściowy jest przepiękny, ale jak piszesz - niestety kompletnie bezrybny. Parę razy próbowałem i odpuściłem sobie... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Samica Kierska, bo tak się nazywa ta rzeka o której Robas piszesz,nie jest to ta Samica ,a Samica Stęszewska przy przyujściowym odcinku , gdzie bębnie jest nazywana Kanałem Mosińskim , a to jej naturalne ujście i rybnie dość dobrze wygląda tylko ta niska woda , powoduje zwrotna migrację do Warty , i jeszcze dość niedawno jakiemuś bucowi wpadło do łba aby ją wyczyścić z drzew bo kajakarze będą mieć problem ze swobodnym spływem , na szczęście powoli się odradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioSan Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Od siebie mogę polecić j. Lusowskie - trzeba nabyć zezwolenie (60zł na rok z brzegu) trafiają się tam piękne okonie, niestety ostatnio spora warstwa glonów niemal uniemożliwia połów od strony pomostów w Lusówku, no i rzecz jasna polecam Szachty - piękne glinianki pełne niespodzianek Proponuję jakiś mikrozlocik na Szachtach, zapraszam chętnych popołudniami czy też w jakiś weekend, są chętni?? Edytowane 1 Czerwca 2015 przez MarioSan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 nie jest to ta Samica ,a Samica Stęszewska przy przyujściowym odcinku , gdzie bębnie jest nazywana Kanałem Mosińskim , a to jej naturalne ujście i rybnie dość dobrze wygląda tylko ta niska woda , powoduje zwrotna migrację do Warty , i jeszcze dość niedawno jakiemuś bucowi wpadło do łba aby ją wyczyścić z drzew bo kajakarze będą mieć problem ze swobodnym spływem , na szczęście powoli się odradzaA to sory, piszemy o innej rzeczce zatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Koledzy, łowił ktoś z was nad jeziorkiem Bnińskim? Szukam jakiegoś jeziorka w okolicy gdzie można popływać na spalinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylanoga Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Na Bninskim to chyba strefa ciszy kiedyś była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Koledzy, łowił ktoś z was nad jeziorkiem Bnińskim? Szukam jakiegoś jeziorka w okolicy gdzie można popływać na spalinie.http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/42/cms/szablony/7551/pliki/poznanski_dz207_2007_poz4908.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Witam.Odwiedził ktoś może w ostatnim czasie Święconkę koło Radzewic? Interesuje mnie stan wody po suszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Na samej Swieconce nie wiem, ale w polaczeniu starorzecza z Warta tydzien temu przy przechodzeniu bylo wody ponizej kolan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Czyli raczej słabo. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mordeo Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 patrzcie, przybędzie wody ;-) http://epoznan.pl/news-news-61023-Przybedzie_wody_w_Warcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 od kilku lat na jesień spuszczają , a na wiosnę przymykają , ma to związek z ochroną ptaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiteface Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Witam,koledzy na Bnińskie chce sie wybrać za szczupakiem, okoniem... Dwa pytania gdzie się najlepiej zwodować z pontonem ? I czy ma ktoś może mape batymetryczną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Niestety kolego na Bnińskim pontonem nie popływasz. Też miałem zamiar tam zwodować ponton. Na wodach dzierżawionych przez Gospodarstwa rybackie jest zakaz wędkowania z pontonu poniewasz nie obejmuje ich ubezpieczenie. Tak zostało mi to wytłumaczone w siedzibie PZW w Poznaniu gdzie można nabyć zezwolenie. To chyba jeszcze jakieś komunistyczne przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi