Mari8 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Witam, jezioro Bninskie należy do gospodarstwa Miłoslaw i można wedkowac z pontonu jak i z łodzi jeśli tylko są zarejestrowane. Kolego info dotyczące jeziora i możliwości wędkowania pod nr tel.781-975-632 605-601-043. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 No witam witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Też mam zamiar się wybrać nad to jeziorko. Szkoda, że na spinning można tam wędkować tylko do konca pazdziernika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiteface Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 A wędkował ktoś ostatnio na Bninskim ? Są tam jakieś efekty? Patrzyłem, że chyba najfajniej zwodować się na tak zwanej "gesiej szyji" (ocena na podstawie google maps) pytanie tylko gdzie dalej płynąć za rybą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiteface Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 ...z innej beczki zgodnie z zapowiedzią widziałem, że warta już rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Ja dopiero coś będę mógł powiedzieć w pazdzierniku bo wtedy planuje tam wyjazd. Gdybyś był szybciej możesz dać znać jak wyniki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 ...z innej beczki zgodnie z zapowiedzią widziałem, że warta już rośnie. Rośnie? Gdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Poniżej Jeziorska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playmo Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 A wędkował ktoś ostatnio na Bninskim ? Są tam jakieś efekty? Patrzyłem, że chyba najfajniej zwodować się na tak zwanej "gesiej szyji" (ocena na podstawie google maps) pytanie tylko gdzie dalej płynąć za rybą ? Witam.Wędkuje trochę na Bninie. Łódkę woduje koło rybaka (ul. Rybacka) na betonach. W tym roku miałem jeden dzień w którym naprawdę ekstra połowiłem dużych okoni. Głownie na nie się tam nastawiam. Zauważyłem też że okoń najlepiej bierze w czerwcu i do około połowy lipca. Śmigam tam zazwyczaj o świcie. Ostatnie wypady to cienizna. Jest więcej łódek niż w sezonie letnim ale każdy gdzieś pływa w tą i spowrotem, szuka ryb. Wydłubiesz 2 - 3 okonie i dalej szukasz... Jak świeci słońce to poszukaj drobnicy na płytkim w okolicach trzciny. Co któryś okoń wjedzie nawet ładny. Wypływając od rybaka w prawo, za zwężeniem nawrzucali gałęzi z przywiązanymi cegłami. trzeba tam uważać. Tak samo od rybaka w strone Biernatek na 2- 2,5 m blacie od groma nawrzucanych gałęzi. Ogólnie to mam wrażenie że gościu poprostu chce "ogołocić" tą wode i zostawić pustą. Słyszałem że w tym roku zarybił UWAGA - litrowym słoikiem wegorzy ! szaleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 te gałęzie to chyba krześliska dla sandacza , na Strykowie kiedyś podobnie robili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Kolego Playmo a jak ze szczupakiem i sandaczem na Bnińskim orientujesz się może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
playmo Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Ja połapałem krótkich sandaczy miedzy okoniami. Byłem pare razy bez okoniowki (zeby nie kusilo ) , ale bez efektow. Same króciaki. Łapią większe sandacze, ale głównie na żywca. Takie coś koło 60cm. Nie przypominam sobie o sandaczu dużo ponad normę. Szczupaka nigdy tam nie złapałem. Moze nie wiem gdzie, ale z pogawędek wędkarskich zasłyszałem że szczupaka tam poprostu nie ma... Jest pare płytszych obrośniętych blatów. Wyglądaja zacnie, ale każda próba złapania szczupaka kończyła się bez efektów i przesiadką na okoniowkę. Ogólnie to rozglądam się za innym łowiskiem... w tym roku jeżdżę tam chyba tylo z przyzwyczajenia i wygody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Poniżej Jeziorska Rośnie jak forma Lecha w tym sezonie... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Rośnie jak forma Lecha w tym sezonie... przez chwilę rosła , trochę tej wody dotarło ( spójrz na Śrem ) ,teraz rzeczywiście kurek przykręcili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Ciekawostka...Warta w okolicy Sierakowa... to nie cienie na wodzie, to widać dno przez całą długość rzeki... Edit: dziś odwiedziłem 3 różne miejsca, w zasadzie wszędzie to samo, lub podobnie. Chciałoby się za muchówkę chwycić i lipienie łowić. Jakość kiepska, bo przez polaroidy telefonem robiłem. Edytowane 11 Października 2015 przez AdasCzeski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 nowe zimowiska rybhttp://www.poznan.pzw.org.pl/wiadomosci/121566/60/zimowiska_i_ostoje_ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Witam! Szukam chętnego kolegi lub kolegów na wypad na spinning w okolicach Poznania.Jeśli ktoś ma czas w najbliższy weekend lub w święto niepodległości to chętnie się przyłącze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Jakby kto z Poznania/okolic był chętny poszukać sandacza na okolicznych jeziorach to zapraszam na priv. Ponton i silnik jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_poz Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Witam... spiningowal ktos moze na rusałce ? Czego mozna sie spodziewac..okon,szczupak,sandacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 tez sie zastanawiam co tam pływa...?patrząc na zarybienia powinnien być sandacz i to całkiem sporo, pytanie czy dziadki wszystkiego nie wyłowili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Witam, czy na j. Rusałka w Poznaniu można obecnie spiningować? Kiedyś był zakaz a chciałbym się dowiedzieć jak jest w obecnej chwili. Może ktoś tam wędkuje i podzieli się doświadczeniami z tej wody. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 A to w zezwoleniu wydawanym do karty nie ma żadnej informacji na temat Rusałki ? Moim zdaniem powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 masz coś tu:http://jerkbait.pl/topic/5443-pozna%C5%84-strzeszynek-lub/?hl=rusa%C5%82ka#entry1191742a najlepiej poprosić o przeniesienie tematu tu:http://jerkbait.pl/topic/41220-wody-w-okolicy-poznania/page-6?hl=rusa%C5%82ka#entry1771482 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ja w tym roku będę próbował się uganiać za okoniami na Strzeszynie z belly boat, zobaczymy czy jeszcze coś tam w głębinach siedzi bo z brzegu to same pistolety i małe okonki biorą, nawet w okolicach molo nic już nie chce dziabnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ja w tym roku będę próbował się uganiać za okoniami na Strzeszynie z belly boat, zobaczymy czy jeszcze coś tam w głębinach siedzi bo z brzegu to same pistolety i małe okonki biorą, nawet w okolicach molo nic już nie chce dziabnąć Też z sentymentem wspominam czasy kiedy z molo mozna bylo połowić naprawdę fajnych okoni.A jakie sztuki potrafiły za tymi holowanymi wyjechać do powierzchni...Pamiętam,jeszcze kilka sezonów temu widywałem piękne spektakle powierzchniowego żerowania okoni(w tej zatoczce,po lewej stronie molo).Wyglądało to jakby grubym żwirem po wodzie ktoś sypał.Jest szansa że są jeszcze czy podzieliły los na przyklad sandaczy z zaporówki w Środzie Wlkp....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi