godski Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Szukam czegoś budżetowego do popperów. Raczej dwuskład.Ma być krótki i sztywny ale nie pałowaty. Max. 185 cm. Do 300 PLN.Jak mi to popperowanie wejdzie w krew poszukam czegoś z górnej półki.Zastanawiam sie nad Dragon Express Cast 1,83 20-60.Używa ktoś? Edytowane 16 Listopada 2015 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 http://jerkbait.pl/topic/65465-paaanie-chce-kij-ale-nie-wiem-jaki/?p=1770825 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Andrzeju, mam takiego Jaxona Inspiral Power Spin 190cm 30-60g. Realnie, chyba nieco lżej. Fajne, szczytowe ugięcie "testowe".Raczej sporo tańszy byłby http://www.irofishing.pl/118,Inspiral-Spinning--Power-Spin-1-90m-30-90gI nieużywany. Kupiony na wypad do Szwecji. Nie dojechałem Edytowane 16 Listopada 2015 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Mam nowego Jaxona xt-pro jerk do 90 g (realnie ok 75). Dlugosc 195 cm. Nie jest to pala, fajnie pracuje.Oddam tanio ;-)Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Tu masz recenzje tego kijka może pomoże w podjęciu decyzji http://blog.pleciona.pl/recenzja-wedki-dragon-express-jerk-183-20-60g/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Andrzeju, mam takiego Jaxona Inspiral Power Spin 190cm 30-60g. Realnie, chyba nieco lżej. Fajne, szczytowe ugięcie "testowe".Raczej sporo tańszy byłby http://www.irofishing.pl/118,Inspiral-Spinning--Power-Spin-1-90m-30-90gI nieużywany. Kupiony na wypad do Szwecji. Nie dojechałem Zapomniałem napisać że casta szukam. Mam nowego Jaxona xt-pro jerk do 90 g (realnie ok 75). Dlugosc 195 cm. Nie jest to pala, fajnie pracuje.Oddam tanio ;-)AndrzejZa długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/65465-paaanie-chce-kij-ale-nie-wiem-jaki/?p=1770825Trafiłeś jak kulą w płot. Czy moje założenia co do kijka są ogólne jak poniższe w artykule? - jaki kij na sandacza,- jaki kij na wszystko,- jaki kij do 100 zł,- jaki kij do 120 zł itd... Edytowane 16 Listopada 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Piszesz "raczej" dwuskład to zaproponuje. Mikado ma w ofercie casta 30-60g długości 160cm tyle że właśnie w jednym kawalku. Nie uzywalem ale miałem kupić, stał kilka tygodni w sklepie a kiedy jechałem z kasa po niego to się już sprzedał. Ogladałem go kilka razy i wydał mi się ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Dlaczego nie jerkówka, przecież to dobrze lata i daje się prowadzić nawet ciut dłuższym kijem niż 2m a tak kolejny grat na łódkę. Sam nad tym myślałem i stwierdziłem, że nie ma sensu dokładać kolejnego kija, który ostatecznie ma mieć parametry jerkówki bądź bardzo zbliżone. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Jaxon Grand Virtuoso Jerk Cast 1,80m/20-80g - 160zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Już kupiłem . Posłużę za królika doswiadczalnego. Za 120 zł to nie żal - najwyżej jako chrust do kominka posłuży. Dragon Express Cast 1,83 20-60 . Waga 137 g i odpowiednia długość. Przy okazji potrzebowałem trochę dobrych krętlików AFW do wahadłówek z tego sklepu. I kilka wahadłówek Posipngu trudno osiągalnych u innych zakupiłem. Kijkiem ponad 2 metry ciężko poprowadzic dobrze popperka z łódki. Tak mi się wydaje. Edytowane 16 Listopada 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) . Edytowane 16 Listopada 2015 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) .Dzięki, ale to spin. Wyszło nie dobrze. Coma polecił wedkę i w trakcie pisania posta przeze mnie to usunął.Tutaj podany przez Niego link: http://jerkbait.pl/topic/65723-wędka-dragon-millenium-fatso-jerk-18025-60g/ Edytowane 16 Listopada 2015 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Na czystej wodzie to i metrowym pochlapiesz ale w takim "lesie mangrowym" i 2,5 m nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Na czystej wodzie to i metrowym pochlapiesz ale w takim "lesie mangrowym" i 2,5 m nie zaszkodzi To jezior na w.... ? Wygląda znajomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Trafiony...na w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 I weź tutaj miej branie metrówki na popperka. Kijek 50 lb do siłowego holu niezbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Zaliczyłem tam metrówkę na spona Rapali na skraju tego "lasu". Kij chyba do 30g (wtedy jeszcze korba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 I weź tutaj miej branie metrówki na popperka. Kijek 50 lb do siłowego holu niezbędny.Oprócz oszczędności nadmiaru gratów na łódce to kolejny powód, aby ogarniać popki dobrą jerkówką Zaliczyłem tam metrówkę na spona Rapali na skraju tego "lasu". Kij chyba do 30g (wtedy jeszcze korba)Od razu skojarzyło mi się to miejsce, krajobraz jest specyficzny Kiedyś trzeba się tam wybrać, bo miejsce sądzę, że ma potencjał, ale po ostatnim wypadzie tam na wariata bez dobrego planu i na wątpliwą pogodę, która dała mi się we znaki miałem przez chwilę dosyć wędkarstwa co mi się nie zdarzyło jeszcze nigdy wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Już kupiłem . Posłużę za królika doswiadczalnego. Za 120 zł to nie żal - najwyżej jako chrust do kominka posłuży. Dragon Express Cast 1,83 20-60 . Waga 137 g i odpowiednia długość. Przy okazji potrzebowałem trochę dobrych krętlików AFW do wahadłówek z tego sklepu. I kilka wahadłówek Posipngu trudno osiągalnych u innych zakupiłem. Kijkiem ponad 2 metry ciężko poprowadzic dobrze popperka z łódki. Tak mi się wydaje.Macałem kiedyś ten kijek, całkiem przyjemny. Lekki, nie wydaje się być kołkiem. Nawet nosiłem się z zakupem ale finalnie kupiłem coś innego. W sumie Andrzej idziesz w dobrym kierunku, zamiast zmieniać przynętę zmieniasz wędkę, zawsze to szybciej i 1,5 rzutu więcej w trakcie wyjazdu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Macałem kiedyś ten kijek, całkiem przyjemny. Lekki, nie wydaje się być kołkiem. Nawet nosiłem się z zakupem ale finalnie kupiłem coś innego. W sumie Andrzej idziesz w dobrym kierunku, zamiast zmieniać przynętę zmieniasz wędkę, zawsze to szybciej i 1,5 rzutu więcej w trakcie wyjazdu... To nie tylko to. Długość. Poppera jednak trochę inaczej się prowadzi niż jerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Miałem kiedyś Express Casta 1,83 20-60 i bardzo fajny kijek. Będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Kijem ponad 2 metry faktycznie bardziej się namęczysz, ale masz przecież jerkówki krótsze niż 2m, no i niestety do popków właśnie kołek będzie lepszy a przynajmniej sztywny szczyt, najlepiej coś o charakterystyce ciężko-kogutowej pracujące środkiem jak z tańszych kijów abu veritas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 To nie tylko to. Długość. Poppera jednak trochę inaczej się prowadzi niż jerka.Dużo o osób pewnie o tym nie wie, ale przynętą bezsterową można również szarpać w górę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi