Tomek88 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Niestety popek szarpany w górę nie będzie chlapał, bo część zbierająca wodę będzie wyrywana ponad powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Dużo o osób pewnie o tym nie wie, ale przynętą bezsterową można również szarpać w górę. Niestety popek szarpany w górę nie będzie chlapał, bo część zbierająca wodę będzie wyrywana ponad powierzchnię.I o to właśnie chodzi. Z jerkiem łatwiej. Dlatego musi być króciak. Właśnie kurier przywiózł tego Dragona za 120 zeta. Idę macać . Jak będzie za miękki to nie żal kawałek szczytówki przyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 No nie koniecznie. Może w przypadku kiedy jest blisko wędkarza będzie wyskakiwał ale też takie "mlaskania" bywają skuteczne. Natomiast na dużym dystansie popperek cmoka aż miło (no chyba że jakaś specyficzna konstrukcja). Na łowisku, którego wrzuciłem fotkę w pierwszej fazie prowadzenia (w sumie tak 3/4 dystansu) kij trzymam do góry aby łatwiej przeprowadzić między sterczącymi patykami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 I o to właśnie chodzi. Z jerkiem łatwiej. Dlatego musi być króciak. Właśnie kurier przywiózł tego Dragona za 120 zeta. Idę macać . Jak będzie za miękki to nie żal kawałek szczytówki przyciąć.Ja wiem czy łatwiej, byle jak łatwiej, ale złapać fazę danej przynęty, aby na dystansie niepotrzebnie nie gasić slidów napiętą linką nie jest rzeczą prozaiczną, dobrze wyważonym popkiem, aby szarpnąć i od razu widać czy woda dobrze chlapie. Tak na marginesie to po macaniu częściej twardnieje to i ciąć szkoda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Ja wiem czy łatwiej, byle jak łatwiej, ale złapać fazę danej przynęty, aby na dystansie niepotrzebnie nie gasić slidów napiętą linką nie jest rzeczą prozaiczną, dobrze wyważonym popkiem, aby szarpnąć i od razu widać czy woda dobrze chlapie. Tak na marginesie to po macaniu częściej twardnieje to i ciąć szkoda Jeżeli twardnieje po macaniu wędki to chyba nie zmierza to w dobrym kierunku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Jeżeli twardnieje po macaniu wędki to chyba nie zmierza to w dobrym kierunku Zależy od kontekstu, ale lepiej nie idźmy tutaj i w ogóle tą drogą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Bez świństw proszę. Nie zaśmiecać wątku. Kijek po próbach w stawiku. Bardzo dobry. Nie jest za miękki. Pełne ugięcie. Lekki i przyjemnie się rzuca. 120 złociszów to darmoszka. Ale lepiej nie chwalić za wcześnie . Może trzasnąć pod pierwszą rybką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoto Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Bez obawy, kolega na niego łowi i jest ok. Ja także taki nabyłem -jutro moje testy na wodzie.Ale pod 100+ różnie może być. I takiego Tobie życzę- nie koniecznie na tego kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) 90 cm zaliczone na popperka i ten kijaszek pod koniec zeszłego roku. Kijaszek naholował się . Szczupak był owinięty przyponem i jeszcze poszedł w zielsko. Hol masakrycznie ciężki. Myślałem, ze 1,5 ma. Edytowane 7 Lutego 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi