TomeKogut Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Mały przyłów, na zestaw ultra lekki - sandaczyk 60+ ... Po szybkiej focie, rybka wraca do wody... Na tego brzydala... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Powiem krótko, jeśli chodzi o pracę, wykonanie oraz jakość użytych komponentów - excellent przez duże EPozdrawiam, w końcu przetestowałem na wodzie :-) U Tomka nie ma lipy, koguty zrobione solidnie z klasą, użyte bardzo dobrej jakości materiały oraz nie żałuje materiału na pierzaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeKogut Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Złowiony dziś chwilę po zachodzie słońca... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeKogut Opublikowano 29 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Wczorajszy wypad na Wróblową - dopisał w okonie,... kilkanaście złowionych i trzy największe na fotkach... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Okonie fajnie synek, ale kiedyś muszę wpaść i gdzieś nad rzekę uderzyć na klenie lub pstrągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeKogut Opublikowano 3 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Okonie fajnie synek, ale kiedyś muszę wpaść i gdzieś nad rzekę uderzyć na klenie lub pstrągi Wpadaj kiedy masz ochotę wiesz, że u mnie mówisz i masz... ^_^ Dawno nie byłem nad płynącą wodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Wpadaj kiedy masz ochotę wiesz, że u mnie mówisz i masz... ^_^ Dawno nie byłem nad płynącą wodą...Trzeba wpaść coś połowić Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Co tutaj taki zastój Panie kierowniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeKogut Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Co tutaj taki zastój Panie kierowniku? Wiesz jak jest, ciągłe wizyty kontrolne u lekarzy, jedna operacja za chwilę druga... Mało czasu by usiąść przed kompem... A i z kręceniem ostatnio u mnie posucha... Muszę się wykurować na dobre, wtedy będę kręcił... I wrzucał coś na bieżąco... :blush: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeKogut Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 taki mały grzdylek na jaskółkę... lunker fin-s fish I 36 cm. szczęścia, tym razem keitech easy shiner trzy cale... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Fajne koguty i watek.Dopiero dzisiaj znalazlem.Dawaj,bo musze cos dokrecic i brakuje pomyslow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeKogut Opublikowano 12 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 w pogoni za perch'em... sandacz 70+ i szczupły 80 cm. nasze wody, rybki w pełnej kondycji wróciły do swego domu i zestaw ultralight, kijek do 7gr. c.w. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeKogut Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 w.w. rybki złowione niestety nie na koguta, lecz na zupełnie nowy nabytek... Sakura która była nr. uno w pogoni za perch'em stoi w szafie i nie wiem kiedy ujrzy światło dzienne... Kije choć tańsze ( 2/3 ceny Sakury ) to o niebo lepsze... Nie zawsze cena idzie w parze z jakością... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 (edytowane) Cześć Tomek... No i pomogłeś w wyborz kija...Sakura chodziła za mną...powiedz tylko. jaka długśc i cw podpasowały Tobie?Te wąskie gumki...to Mikado? PozdrawiamAlek Edytowane 29 Lipca 2017 przez platynowłosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeKogut Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) Cześć Alek.. Kije które ostatnio zakupiłem to 2,30 do siedmiu gr. do niego podpięta okuma inspira 30 wyważone na maksa..-- Z tym zestawem chodzę brzegiem...Drugi to 1,90 m. do 15 gr. i pod nim inspira 20 też mistrzowsko spasowane. --Ten z myślą Sieniawa, Solina... Łajba i woda kilkanaście metrów... Myślę jeszcze o 1,90 m. do siedmiu gr. na łajbę tak do 4-ech metrów max... delikatny opad główka max. 3 gr. i guma do siedmiu cm. lub kogut do 6 gr. Kije warte swojej ceny... Choć macałem i przewaliłem przez łapy dziesiątki kijów w tych się zakochałem... A gumy to Fish Arrow kupiłem na próbę 30szt. w tym roku i powiem Ci, że robią robotę... pozdrawiam Tomek Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez TomeKogut 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Cześć Alek.. Kije które ostatnio zakupiłem to 2,30 do siedmiu gr. do niego podpięta okuma inspira 30 wyważone na maksa..-- Z tym zestawem chodzę brzegiem...Drugi to 1,90 m. do 15 gr. i pod nim inspira 20 też mistrzowsko spasowane. --Ten z myślą Sieniawa, Solina... Łajba i woda kilkanaście metrów... Myślę jeszcze o 1,90 m. do siedmiu gr. na łajbę tak do 4-ech metrów max... delikatny opad główka max. 3 gr. i guma do siedmiu cm. lub kogut do 6 gr. Kije warte swojej ceny... Choć macałem i przewaliłem przez łapy dziesiątki kijów w tych się zakochałem... A gumy to Fish Arrow kupiłem na próbę 30szt. w tym roku i powiem Ci, że robią robotę... pozdrawiam Tomek Które zbrojenie gumek FA lepsze - klasyczna główka czy hak z wolframem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomeKogut Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Które zbrojenie gumek FA lepsze - klasyczna główka czy hak z wolframem? Moim skromnym zdaniem główka... Osobiście stosuję 1,5 - 2 Oczywiście mowa o wodzie 3-4 metry i zabawa w pół toni... Do FA flash-j shad i flash-j wolframy jeszcze będą,ale do flash-j split ,,ni dy rydy,,... Mowa tu o gumach 3''...Guma jest za wąska, wolfram mimo iż średnica nie jest wielka, rozpycha gumę mocno... stąd nie pracuje jakbym sobie tego życzył... Mało tego,- guma jest w środku pusta, w przedniej części jest bardzo mało miejsca na kotwienie tego wolframu... I miałem przypadek,że flash-j split, dociążony wolframem 1,4 gr. ten przeleciał przez gumę i wyleciał tylnym otworem, od d... strony... Myślę,że lepszym rozwiązaniem będzie umieszczenie śruciny 10-15 cm. na fluorocarbonie przed gumą... Jeśli myślimy o haku jig'owym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Moim skromnym zdaniem główka... Osobiście stosuję 1,5 - 2 Oczywiście mowa o wodzie 3-4 metry i zabawa w pół toni... Do FA flash-j shad i flash-j wolframy jeszcze będą,ale do flash-j split ,,ni dy rydy,,... Mowa tu o gumach 3''...Guma jest za wąska, wolfram mimo iż średnica nie jest wielka, rozpycha gumę mocno... stąd nie pracuje jakbym sobie tego życzył... Mało tego,- guma jest w środku pusta, w przedniej części jest bardzo mało miejsca na kotwienie tego wolframu... I miałem przypadek,że flash-j split, dociążony wolframem 1,4 gr. ten przeleciał przez gumę i wyleciał tylnym otworem, od d... strony... Myślę,że lepszym rozwiązaniem będzie umieszczenie śruciny 10-15 cm. na fluorocarbonie przed gumą... Jeśli myślimy o haku jig'owym...Mam to samo zdanie.Flash-j na haku jigowym i wolframie bywa naprawdę świetny. Choć mam kolegę który zbroi split tail w wolframy i z powodzeniem łowi tak pstrągi , a ja w ten sposób chyba ryby nie złowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi