Skocz do zawartości

Moje maleństwa (koguty) na zanderki i okonki...

TomeKogut

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem krótko, jeśli chodzi o pracę, wykonanie oraz jakość użytych komponentów - excellent przez duże E

Pozdrawiam, w końcu przetestowałem na wodzie :-)

U Tomka nie ma lipy, koguty zrobione solidnie z klasą, użyte bardzo dobrej jakości materiały oraz nie żałuje materiału na pierzaki :D

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Co tutaj taki zastój Panie kierowniku? :P

Wiesz jak jest, ciągłe wizyty kontrolne u lekarzy, jedna operacja za chwilę druga... Mało czasu by usiąść przed kompem... A i z kręceniem ostatnio u mnie posucha... Muszę się wykurować na dobre, wtedy będę kręcił... I wrzucał coś na bieżąco... :blush: :blush:

• Like 2

• 1 miesiąc temu...
  • 8 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

w.w. rybki złowione niestety nie na koguta, lecz na zupełnie nowy nabytek... Sakura która była nr. uno w pogoni za perch'em stoi w szafie i nie wiem kiedy ujrzy światło dzienne... Kije choć tańsze ( 2/3 ceny Sakury ) to o niebo lepsze... Nie zawsze cena idzie w parze z jakością...

be598432b4e2a227med.jpg

792aab0890df0f70med.jpg

6eee7d1f126b6d2dmed.jpg

• Like 3

Cześć Alek..

Kije które ostatnio zakupiłem to 2,30 do siedmiu gr. do niego podpięta okuma inspira 30 wyważone na maksa..-- Z tym zestawem chodzę brzegiem...Drugi to 1,90 m. do 15 gr. i pod nim inspira 20 też mistrzowsko spasowane. --Ten z myślą Sieniawa, Solina... Łajba i woda kilkanaście metrów... Myślę jeszcze o 1,90 m. do siedmiu gr. na łajbę tak do 4-ech metrów max... delikatny opad główka max. 3 gr. i guma do siedmiu cm. lub kogut do 6 gr. Kije warte swojej ceny... Choć macałem i przewaliłem przez łapy dziesiątki kijów w tych się zakochałem...

A gumy to Fish Arrow kupiłem na próbę 30szt. w tym roku i powiem Ci, że robią robotę...

pozdrawiam Tomek

Edytowane przez TomeKogut
  • Like 1

Cześć Alek..

Kije które ostatnio zakupiłem to 2,30 do siedmiu gr. do niego podpięta okuma inspira 30 wyważone na maksa..-- Z tym zestawem chodzę brzegiem...Drugi to 1,90 m. do 15 gr. i pod nim inspira 20 też mistrzowsko spasowane. --Ten z myślą Sieniawa, Solina... Łajba i woda kilkanaście metrów... Myślę jeszcze o 1,90 m. do siedmiu gr. na łajbę tak do 4-ech metrów max... delikatny opad główka max. 3 gr. i guma do siedmiu cm. lub kogut do 6 gr. Kije warte swojej ceny... Choć macałem i przewaliłem przez łapy dziesiątki kijów w tych się zakochałem...

A gumy to Fish Arrow kupiłem na próbę 30szt. w tym roku i powiem Ci, że robią robotę...

pozdrawiam Tomek

Które zbrojenie gumek FA lepsze - klasyczna główka czy hak z wolframem? 

Które zbrojenie gumek FA lepsze - klasyczna główka czy hak z wolframem? 

Moim skromnym zdaniem główka... Osobiście stosuję 1,5 - 2  Oczywiście mowa o wodzie 3-4 metry i zabawa w pół toni... Do FA flash-j shad i flash-j wolframy jeszcze będą,ale do flash-j split ,,ni dy rydy,,... Mowa tu o gumach 3''...Guma jest za wąska, wolfram mimo iż średnica nie jest wielka, rozpycha gumę mocno... stąd nie pracuje jakbym sobie tego życzył... Mało tego,- guma jest w środku pusta, w przedniej części jest bardzo mało miejsca na kotwienie tego wolframu... I miałem przypadek,że flash-j split, dociążony wolframem 1,4 gr. ten przeleciał przez gumę i wyleciał tylnym otworem, od d... strony... Myślę,że lepszym rozwiązaniem będzie umieszczenie śruciny 10-15 cm. na fluorocarbonie przed gumą... Jeśli myślimy o haku jig'owym...

Moim skromnym zdaniem główka... Osobiście stosuję 1,5 - 2  Oczywiście mowa o wodzie 3-4 metry i zabawa w pół toni... Do FA flash-j shad i flash-j wolframy jeszcze będą,ale do flash-j split ,,ni dy rydy,,... Mowa tu o gumach 3''...Guma jest za wąska, wolfram mimo iż średnica nie jest wielka, rozpycha gumę mocno... stąd nie pracuje jakbym sobie tego życzył... Mało tego,- guma jest w środku pusta, w przedniej części jest bardzo mało miejsca na kotwienie tego wolframu... I miałem przypadek,że flash-j split, dociążony wolframem 1,4 gr. ten przeleciał przez gumę i wyleciał tylnym otworem, od d... strony... Myślę,że lepszym rozwiązaniem będzie umieszczenie śruciny 10-15 cm. na fluorocarbonie przed gumą... Jeśli myślimy o haku jig'owym...

Mam to samo zdanie.

Flash-j na haku jigowym i wolframie bywa naprawdę świetny. Choć mam kolegę który zbroi split tail w wolframy i z powodzeniem łowi tak pstrągi :), a ja w ten sposób chyba ryby nie złowiłem.