and67 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Cześć Koledzy.Mam pytanko, czy taki dział Sprzęt retro miałby szansę przeżycia na tym forum.Wzmianki z połowów na kultowy sprzęt,zdjęcia starego sprzętu w akcji podczas walki z rybami itd.Takie zdjęcia niejedno oko by ucieszyło ,no i tych wspomnień czar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Pomysł na wątek bardzo fajny, bo nie wiem, czy na dział nie byłoby za mało materiału. Sam bym coś na pewno dorzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Może być wątek, nie ma problemu.Pytanie tylko czy będzie jakieś zainteresowanie w tym temacie.Dla wielu osób kultowy sprzęcior to chrust.Prosimy o więcej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Mnie bardziej kręci temat old school, np. wędki, kije kręcone w klimatach rodem z 20to lecia międzywojennego ( drewno, pierścienie mosiężne itp). Łowienie na przysłowiowy chrust kojarzy mi się z potokiem przekleństw. No chyba, ze ktoś naprawdę lubi taką zabawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Słowem chrust określił ktoś gdzieś kiedyś wędki produkowane w czasach świetności firm Cormoran, Dam, Balzer, Shakespeare z czym się nie mogę zgodzić.A lata międzywojenne jak to ująłeś do tego wątku pasują jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 To na początek kijek cormoran powergrip 2,40m do 40gr z lat 90tych i jego piękna praca pod bolkiem Kołowrotek Dam Quick 220N 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 A ja tak sprzętowo.Dam Quick 1202 nóweczka.Łowiłem swego czasu sporo na taką sama maszynkę i uważam że jest klimatowo i komfortowo i najmniejszy z serii 4 cyfrowych 1001 w porównaniu do dzisiejszych to taki rozmiar 500{podlodowy} 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Piękny ten Quick. Stare Mitchelle też mi się podobają wyjątkowo. No i wszystkie stare ślimaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 No Tomy zapodałeś z grubej rury.Toż to perełka .Pikna maszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Pod klimacik fotka,pełne skupienie podczas walki z wyrośniętym bolasem,chrust niezle się napracował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Piękny ten Quick. Stare Mitchelle też mi się podobają wyjątkowo. No i wszystkie stare ślimaki.Tak zwłaszcza Mitchelle z serii 300PRO były urodziwe ale nie były one na ślmaku ogólnie mitchelle miały przekładnie pryzmatyczną z fosforobrązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Lepiej nie podpuszczajcie Tomka! On ma całe szafy tego towaru wiekszość nówki. Można zwariować U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 No to najwyższy czas porobić ładne zdjęcia i pokazać swoją kolekcję! Dawaj Tomy, chętnie nacieszę oczy czymś sprzed lat. To jedno z moich marzeń - mieć kolekcję fajnego sprzętu retro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Były pełne szafy,ale poszło do ludzi głównie do Szwecji zwłaszcza ABU z serii 33,44,66,77 i ich wersje na USA Zebco 3,4 itd.fabrycznie nowe oczywiście z kompletnymi papierami,pudełkami ale coś tam jeszcze zostało.To co sprzedałem to fotki też wywaliłem bo żal serce ściskał.To na początek-tak wygląda cała kompletna seria DAM QUICK 4 cyfrowych-1001,1202,2002,3002,3001,4001 i 5001 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Seria DAM QUICK ROYAL M-D-S.Młynki z magnetycznym hamulcem walki,który w niskich temperaturach nie działał.Szpula i co niektóre części kryte złotem{wg.katalogu}.Cicha blokada biegu wstecznego.Przekładnia oczywiście ślimak-fosforobrąz i stal nierdzewna.Cena w latach 90ntych ok.500 Marek.Kompletna seria 2500,3500,4500 i 5500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Perełka na rynku z lat 60-70ntych.DAM QUICK Microlitte.Mini młynek na ślimaku o mocarnych bebechach i z systemem wolnej oscylacji szpulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 A wędki też chcecie .Jedna z kilku Jahresrute limitowanych wędek z przelotkami w ramkach {Golden} 2500egzemparzy na świat Certyfikat itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 On naprawdę chce, żeby starsi panowie zawału dostaliU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Bardzo fajny wątek muszę przyznać. Mam nadzieję że Tomy ma jeszcze jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Lepiej nie podpuszczajcie Tomka! On ma całe szafy tego towaru wiekszość nówki. Można zwariować U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Dawaj Tomy dawaj ,najwyżej będziesz miał pare zawałów na sumieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Ok.Wykupione egzemplarze ze sklepu Hobby Markt-Cormoran Black Star CM Multirolle Cast-Salmon-3,00m 40-100g akcja łososiowa{nie pały}.Przelotki SIC.Cena katalogowa ok.590Marek.Nadają się jak najbardziej do łowienia{nówki,korek w folii} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Firma wypuściła na rynek tylko dwie wędki castingowe.Cormoran Black Star CM 3,00m 10-40g Multirolle Cast Merforelle.Dość ciekawa konstrukcja casting z bardzo czułą szczytówką{wklejka}.Przelotki SIC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Pstrągowa betoniareczka.Shakespeare 2062NL.Przekładnia Ślimak i naprawdę praca jak zegarek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 @Tomy - ty masz tam bunkier cały ze sprzętem Ja ostatnio siedzę na niemieckim ebayu i poluję na Stare Damy (jakkolwiek dziwnie to brzmi), ale kołowrotki w stanie fabrycznym (takie jak twoje) osiągają niebotyczne wręcz ceny. Piękna kolekcja, pozazdrościć! Dawaj więcej, wszystkim się tu oczy świecą jak przeglądają wątek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi