Krzysiek_W Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 @Tomy, ale przygrzałeś mocarnie . Piękne maszynki, pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Fajnie że na forum są ludziska którzy czują klimacik i serca im miękną na widok starych rupieci o których swego czasu można było śnić.W czasach komuny sprzęcior ten kosztował niebotyczne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Użyte materiały+minimalizacja ilości części=trwałośc i niezawodność 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 To na początek kijek cormoran powergrip 2,40m do 40gr z lat 90tych i jego piękna praca pod bolkiem Kołowrotek Dam Quick 220N a jak się ten quick sprawuje? zastanawiałem się nad 330tką pod szczupakowy spinning... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Spisywał się b.dobrze,dobra mocna maszynka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czez Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Po weekendzie postaram się wkleić kilka swoich staroci A tak przy okazji dwie fajne aukcje na allegro ze starociami ABU http://allegro.pl/abu-cardinal-44-i1191108726.htmlhttp://allegro.pl/abu-garcia-cardinal-755-i1191109441.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 A czy ktoś się orientuje do którego modelu abu miały przekładnię ślimakową?Bo mnie się coś zdaje, że ten 755 to już nie jest to samo co wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Mnie niestety, albo stety, kręci sprzęt oldschoolowy, ale tylko podchodzący pod casting. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 ABU 71 + Ambassadeur 2500C 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 A tu 1500C z 77' roku, ale maksymalnie 'natchnione' technicznie pod lekki casting. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Też piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Starocie pod casting też piękne,ten piekny blask metalu bez badziewiastego plastiku.Cieszy że wątek sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Abu Zebco 3 perełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 A czy ktoś się orientuje do którego modelu abu miały przekładnię ślimakową?Bo mnie się coś zdaje, że ten 755 to już nie jest to samo co wcześniej...755 to już jest ABU Japan i miał przekładnie pryzmatyczna ze znalu.Ślimaka miały ABU z serii:33,44,66,77 odpowiedniki ich Zebco 3,4{Sweden}itd. na USA.ABU C3,C4,C5 {Japan}.ABU 52,54,55 i 57 i wersja tańsza 152,154,155,157{Sweden} i ich odpowiedniki Zebco 152,154 itd na USA.Jeszcze wersje specjalne jak Admirały z Serii C3,C4 itd.To było na ślimaku i to się liczy w świecie kolekcjonerskim o ile jest oczywiście fabrycznie nowe i nie dokręcane do wędki z kompletem papierów i z oryginalnym pudełkiem i co najważniejsze z numerem seryjnym cyfrowym na stopce,który nie może mieć dopisków w postaci liter np.CN bo to choć wygląda identycznie jest reaktywacją starych młynków i nie ma wartości takiej jak oryginał.A to Zebco and67 jest o de mnie jest to wersja z białym paskiem i jest to ważny szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 @Tomy - ty masz tam bunkier cały ze sprzętem Ja ostatnio siedzę na niemieckim ebayu i poluję na Stare Damy (jakkolwiek dziwnie to brzmi), ale kołowrotki w stanie fabrycznym (takie jak twoje) osiągają niebotyczne wręcz ceny. Piękna kolekcja, pozazdrościć! Dawaj więcej, wszystkim się tu oczy świecą jak przeglądają wątek!No dość tak kosztują obecnie i jeszcze często jest tak że młynek niby nowy a ślady dokręcenia do kija ma,a to już go dyskwalifikuje jeśli chodzi o poważną kolekcję.Najdroższy zawsze jest najmniejszy z serii.Mekamil ten UL ABU śliczny Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Tomy, a czemu te najmniejsze najdrozsze ? Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Tomy, a czemu te najmniejsze najdrozsze ? GuzuBo najładniejsze a po za tym najmniej ich jest na rynku.Na fotkach mój sprzęt na karpie i inne mułojadki.Co prawda już go nie mam bo się uparł taki jeden co by kupić choć sprzedać nie chciałem,ale wszystko ma swoją cenę.Parę lat wstecz jak łowiłem też na grunt miałem w rękach sprzęt karpiowy współczesny i powiem szczerze że te stare Cormorany z Quickami 3000 biły to wszystko na łeb.Po za tym były bardzo fartowne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Najmniejsze najdroższe bo było ich najmniej na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Dzwoniłem kiedyś do Tomy'ego -pytam masz jakieś kręcioły z poprzedniej epoki,e nie mam rzucił od niechcenia, a zaraz potem pyk mi zdjęcie na skrzynkę, aż mi się żołądek skurczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 no bo nasz tomy to nad wyraz skromny chłopina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Ja pierniczę. Nie otwieram tego wątku więcej. Nowinki mnie najczęściej śmieszą bardziej niż zachwycają, ale te retro... mmmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Ja pierniczę. Nie otwieram tego wątku więcej. Nowinki mnie najczęściej śmieszą bardziej niż zachwycają, ale te retro... mmmmmmmE no co ty oglądaj ogladaj,zawsze to jakaś odskocznia od nowinek i masówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Multik fot1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 multik fot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 No, ABU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi