Skocz do zawartości

Retro Fishing

and67

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki za dane.

No ambitny mam plan kiedyś,gdyby nie krzywe wiercenie w starym ruskim orionie 102 z terkotka to bym se takie coś zmajstrował.ale młody byłem i nie bawiłem się jeszcze w Cad-zie i 3d teraz jestem w stanie zrobić sobie do kołowrotka każdą część więc( to tylko kwestia wycięcia na CNC , ramie wodzika do C4 można wyprofilować w programie tak by weszła duża łożyskowana rolka zrobić je z alu oxydowanego i już.

no mam takie plany.

Mifas ba no jacha ,że ładny mail :mellow: trochę podróba bo ożeniony z wp

Ostatnio znalazłem gdzieś opinię, że stare kołowrotki ABU, po przeksztalceniu firmy i zmianie nazwy na ABU Garcia, to już nie to... Że jakość wykonania i trwałość to już nie było to itd. Że wśród kolekcjonerów bardziej cenione są ABU niż Abu Garcia. Prawda to czy fałsz? Pytanie do tych, którzy siedzą w temacie :D .

Jak dla mnie to tylko Abu.Garcia to już nie to,nawet kulturą pracy się różnią.Kręciłem trochę Abu Garcia i człek ma wrażenie jakby czegoś brakowało.Ale każdy ma swoje widzimisie :mellow: .Za to Abu Zebco to już maszynki którym nie można było nic zarzucić.Praca,dopasowanie to po prostu miodzio.

• 2 tygodnie później...

duce13 to już prędzej w Polsce dostaniesz taniej tego typu sprzęt np.są teraz na allegro praktycznie nowe ABU Cardinal 33 po 5stówek do kolekcji może i się nie nadają bo przykręcane do wędki były ale do łowienia pod UL to na całe życie młynki.Wygląda na to że ktoś kupił nie spodobało się łowienie klasykiem z terkotką{choć bardzo miękka i cichutka}teraz sprzedaje z wyglądu to na rybach one może były z parę razy albo i nie.Suweran to samo nówkę fabryczną można zdobyć ale to dość droga impreza jest.Czy mi żal-nie!bo wiem co sobie za to kupię :mellow: .Napisz jakiego Suwerana szukasz w ciągu tygodnia mogę Cie skontaktować z gościem o ile jesteś gotowy na zakup fabrycznej nówki.

Wygląda na to że ktoś kupił nie spodobało się łowienie klasykiem z terkotką{choć bardzo miękka i cichutka}teraz sprzedaje ....

No właśnie , własnie nabyłem sobie na półke takiego 33

Kołowrotek ten , na ustawieniu z blokadą wstecznych obrotów ma załączoną terkotkę, dlaczego tak jest ???, zbytnio mi to nie przeszkadza , bo kupiłem dla ozdoby , ale ciekawi mnie co to za pomysł żeby z tym łowic ?!, dlaczego fabryka tak robiła?

post-1703-1348914973,94_thumb.jpg

ok! wszystko mi sie już rozjaśniło , dziękuję , pewnie taka gwiazdka po której skacze zapadka, przerabiał to może ktoś z was na łożysko oporowe? mam jeszcze 44 i jest to samo , ale ten młynkiem chciałem połowic od czasu do czasu , jednak z tą terkotką zajoba mozna dostac...