Jozi Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Waldeczku aleś go sponiewierał, jak granat ćwiczebny na poligonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 To jak już jesteśmy przy Quickach: Czeka na moją wenę żeby go wyczyścić i ładnie przesmarować. Od maja będzie ze mną latał za szczupakami na małych rzeczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam.Ja posiadam coś takiego.PZDR Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 dam ten temat na czolowke bo lubie do niego wracac a nie moge go znalezc tak daleko sie przemiescil w otchlan Jerkbaita ...a nie moze to byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Słusznie, ja też lubię tu zaglądać. Od pół roku przymierzam się do Penna 710 lub 712z, też piękna maszynka chociaż nie aż tak retro...jak się dorobię to wrzucę foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 712Z pasuje tutaj pasuje jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 To wstawię moje combo na pławik.W sezonie letnim służy do obławiania opasek mini wobkami-ABU 54 sparowany z wędką Silstar Boron Royal match. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Też fajny młynek Tomku - 54 też są na ślimaku, prawda?A jak to wygląda ze 154, 754 i innymi wynalazkami?I czym się różnią - rozmiarem tylko? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Też fajny młynek Tomku - 54 też są na ślimaku, prawda?A jak to wygląda ze 154, 754 i innymi wynalazkami?I czym się różnią - rozmiarem tylko? Pozdrawiam, No a jak że 54 jest na ślimaku dodatkowo jest on podparty w tej konstrukcji z 2stron!!!.Druga dobra strona to że Product Of Sweden 154 podobny optycznie-różnice:prawy panel z tworzywa,srebrne napisy-to taka uboższa wersja 54rki.754-na przekładni pryzmatycznej ze Znalu mejdin dżapan-nie warty uwagi.Do ABU 54 można kupić szpule metalową tuningową na e-bay-lokalizacja-Japan-.Bardzo istotne jest to że modele z tej serii praktycznie są pozbawione bolączekjak pękające sprężynki itp.no i nawój żyłki czy plecionki jest wzororwy co w przypadku młynków na przekładni ślimakowej NIE JEST oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Hehe, Wiedziałem do kogo uderzyć z pytaniem Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zdaje się, że modele z 1 na początku nie miały spowalniania ruchu szpuli, przez co nieco mniej dokładnie nawijały żyłkę(o plecionkach nikt wtedy nie słyszał). Tomek będzie wiedział. U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 W system wolnej oscylacji szpuli były wyposażone 55 i 57.Modele 52 i 54 nie miały tego ale mimo to nawijały świetnie plećki i żyłki.ABU 152,154,155,157 nie miały wolnej oscylacji w żadnej wielkości no i ogólnie gorzej nawijały choć bez tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Szkoda, że wątek ciągle spada na dalsze strony Czyżby miłośnicy stylu vintage nie powiększali swoich zasobów? Ten ABU pochodzi prawdopodobnie z drugiej połowy lat '50. Abu nie stemplowało wtedy jeszcze numerów na stopkach. Zresztą sam się o tym dowiedziałem dopiero, gdy zacząłem szukać info o tym młynku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 No bo trudno przebić taką kolekcję Ambassadeur'ów Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Mówisz o mnie? Moja kolekcja jest skromna i bardzo płynna, bo nie stać mnie na zbieranie młynków na półkę. Ot, kupię coś czego jeszcze nie miałem, rozbiorę, wyczyszczę, połowię, a potem puszczam dalej.Chociaż ten powyżej na pewno zostanie u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Niech i będzie płynna, ale szalenie oku miła Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Dzięki. Jak mam coś ciekawego to zawsze staram się pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 To podbije trochę wątek do góry.ABU 44 Cardinal który właśnie do mnie doszedł.Stan co się tam będę przechwalał-widać.Mistrz Mekamil będzie patyk pod niego zbroił.Narazie nam wyszło z 1200zł na komponenty tak że dobrze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 No miło, że ktoś jeszcze ma chęci coś tu dorzucać. A jeszcze milej, że Abu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 No miło, że ktoś jeszcze ma chęci coś tu dorzucać. A jeszcze milej, że Abu No to jeszcze fotki serducha . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Alez ciekawa konstrukcja. Dzieki Tomy za foty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 No prosty w budowie prawie jak muchowy no i to działa.Tu link do stronki w tych klimatach.Myślę że tam nie zapinają tych konstrukcji do wędek z braku gotówki .Fotki ABU są na dole stronkihttp://www.club-casket.com/column/toukou10/06/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Jedyne co mnie wnerwia, to fakt, że na każdym zdjęciu, kołowrotek musi być koniecznie pieprznięty do wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Jedyne co mnie wnerwia, to fakt, że na każdym zdjęciu, kołowrotek musi być koniecznie pieprznięty do wody... no bo MUSI i juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi