platynowłosy Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Witam Panowie.A może taka nostalgia? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.usPozdrawiam.AlekOj sorry, chciałem podpiąć ten wątek pod sprzęt retro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Bajeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 jest okey ...zaraz to wstawia gdzie trza ...mamy tu ludzi od tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Dobra renowacja . Zabezpieczasz jakoś powierzchnię po polerowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 jest okey ...zaraz to wstawia gdzie trza ...mamy tu ludzi od tego Tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Dobra renowacja . Zabezpieczasz jakoś powierzchnię po polerowaniu?Nie, po oczyszczeniu zostawiłem go w stanie obecnym. Ma tylko swoje pudełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Dobra renowacja . Zabezpieczasz jakoś powierzchnię po polerowaniu?Nie, po oczyszczeniu zostawiłem go w stanie obecnym. Ma tylko swoje pudełko. To było pytanie do @boczka, odnośnie uchwytów. Nie było zdaje się fotek tego młynka, kiedy to pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Ok, sorry, zapędziłem się.PozdrawiamAlek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boczek Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Czołem, Zabezpieczasz jakoś powierzchnię po polerowaniu? Zależy od stopu z jakiego jest wykonany. South Bend ma bardzo miękkie stopy aluminium więc przydało by się utwardzić powierzchnię ale skoro ma to wyglądać jak nówka i oryginalne wykonanie (do tego dążę) to kończę na polerce. Moja praca polega na renowacji całkowitej. Czasami trzeba spiłować jakąś niedolewkę, jakiś ząb materiału. Te zabawki mają zazwyczaj po kilkadziesiąt lat. Przetrzymywane w średnich warunkach, malowane farbami kilka razy. Po kilkunastu czasami godzinach pracy z wrak przepoczwarza się w coś niezwykle praktycznego a na dodatek estetycznie pięknego. Polecam spróbować PS.: Jeden uchwyt mam do użytku na co dzień i oprócz małych rysek na czubku pazura nie dzieje się nic paskudnego. Jak to mówił Św.p. big_m to inny rodzaj masła łowić takim sprzętem co niesie za sobą szczególne tryby obchodzenia się z nim. Ale frajda jest bezcenna. To tego jakaś przynęta z epoki lub rekonstrukcja i wio na przebłyszczone wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 OK, dzięki za instrukcje. Właśnie mam takich kilka różnych, ale jak do tej pory leżą i czekają, bo ciągle coś pilniejszego mam w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Może już taki był model, wydanie ... ale ten ... z historią ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 I jeszcze takie ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Ach to są młynki!!!U mnie kolekcja też się powiększyła o Quicka 3000 kupiony w tzw.graciarni :)za 60pln!!!!Stan bardzo zadawalający Remek co to za historia???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Ojciec prosił żebym mu znalazł kołowrotek bezobsługowy i bezawaryjny to mu znalazłem taką tysiącczterysetkę Obsługa de facto będzie, bo w środku jest straszny gnój. Na ogół w tych kręciołkach jest smar jeszcze 'od nowości', ale tu jakiś geniusz dołożył coś od siebie nie usuwając oryginalnego i się zważył...do tego sprężynkę muszę wymienić i będzie cycuś. Pytanko - co reguluje ustawienie sprężyny pod szpulą na L M lub H? Czy ktoś się orientuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Piękny i jeszcze metka ..będzie Pan zadowolony... ,ta regulacja pod szpulą to jeśli się nie mylę od regulacji wysokości nawoju na szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Piękny i jeszcze metka ..będzie Pan zadowolony... ,ta regulacja pod szpulą to jeśli się nie mylę od regulacji wysokości nawoju na szpuli. Metka jest fakt, ale kołowrotek jest niestety obstukany. Pewnie masz rację z tym nawojem, dzięki. A z tym 'Pan' to masz na myśli mojego staruszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Na fotkach nie wygląda strasznie ,nio a z tym Panem to dokładnie tak jak piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 To i ja coś wstawię i link do dalszych fotek;http://www.fotosik.pl/u/konspex2/album/1061365 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hobbyspin78 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 a to mój rodzynek muchowy jeszcze z Pewexu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 U.P.S.:Paskudne zdjęcie, po nowym roku wlepie lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Z tych sześciu powyżej prezentowanych zielonych Cardinali ABU 4 szt tj 2x C-66 i 2x C-44 obslugiwały całe moje wędkarstwo spiningowe a więc pstrągi, trocie i szczupaki od 1976 do 2006 gdy zaczęła się dla mnie era mulitiplikatora. Jak trwałe to były konstrukcje, jakiej jakości plastiki(wtedy - 1976 ) niech świadczy ponizsze zdjęcie - wyrobiona metalowa zapadka, plastik nie ruszony. Warunek - raz w roku rozebranie na części pierwsze, kąpiel w benzynie ekstrakcyjnej (poza krytym łożyskiem) złożenie i nasmarowanie, co zawdzięczam mojemu niezrównanemu koledze Janowi L.U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Najpierw cytat z posta powyżej; Warunek - raz w roku rozebranie na części pierwsze, kąpiel w benzynie ekstrakcyjnej (poza krytym łożyskiem) złożenie i nasmarowanie Czyli zgodnie z zasadą, kto smaruje ten jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiek Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 WItam,Jestem młodziak na forum, chociaż na JB zaglądam regularnie. Piszę w tym wątku ponieważ jakiś czas temu wylicytowałem kręciołek, który zabieram dla zasady do bambusa 1-2x w roku (jest oczywiście 'fartowny' - na niego brań jest zdecydowanie więcej). Chodzi o to, że jestem ciekawy co to za firma produkowała takie cacka. Jest drewniany - prawdopodobnie orzech, z drugiej strony widoczne logo - coś jak pancerna ręka rycerza z podniesionym krótkim mieczem.. może ktoś coś wie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Niezle cacka - szczegolnie ten DAM fajowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Kręciołek (ten drewniany) robi wrażenie! Może to z wyposażenia kwatermistrzostwa wojsk krzyżackich A.D. 1410 A poważnie, cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi