Gruzin Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Kręciołek (ten drewniany) robi wrażenie! Może to z wyposażenia kwatermistrzostwa wojsk krzyżackich A.D. 1410 A poważnie, cudo! Fakt, nie wiedziałem, że coś takiego można gdzieś znaleźć poza muzeum, ba! Do kija przypiąć! Wrzucę niedługo fotki bebechów DAMa po wyczyszczeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 WItam,Jestem młodziak na forum, chociaż na JB zaglądam regularnie. Piszę w tym wątku ponieważ jakiś czas temu wylicytowałem kręciołek, który zabieram dla zasady do bambusa 1-2x w roku (jest oczywiście 'fartowny' - na niego brań jest zdecydowanie więcej). Chodzi o to, że jestem ciekawy co to za firma produkowała takie cacka. Jest drewniany - prawdopodobnie orzech, z drugiej strony widoczne logo - coś jak pancerna ręka rycerza z podniesionym krótkim mieczem.. może ktoś coś wie.. http://www.shutterstock.com/pic-2854703/stock-photo-vintage- wooden-fishing-reel-isolated-on-white.html Poszukaj w googlach: vintage wooden fishing reel. Pokazuje kilku możliwych producentów. Obrazka nie jestem w stanie odczytać. Drewno to mahoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiek Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Ano przypinam go do bambusa i tak 1-2x w roku idziemy razem na rybi łowi płotki , leszcze ( ładne), certy.. na jesieni Policja podczas kontroli miała niezły ubaw widząc mnie z 2 bambusami z takim sprzętem.. hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Ano przypinam go do bambusa i tak 1-2x w roku idziemy razem na rybi łowi płotki , leszcze ( ładne), certy.. na jesieni Policja podczas kontroli miała niezły ubaw widząc mnie z 2 bambusami z takim sprzętem.. hehe Szacun dla retro wędkarza A policjantom powiedz, że najnowszy model w wersji EKO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Policjanci też czytają j.pl i łowią ryby. Niektórzy nawet znają się na sprzęcie... he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 WItam,Jestem młodziak na forum, chociaż na JB zaglądam regularnie. Piszę w tym wątku ponieważ jakiś czas temu wylicytowałem kręciołek, który zabieram dla zasady do bambusa 1-2x w roku (jest oczywiście 'fartowny' - na niego brań jest zdecydowanie więcej). Chodzi o to, że jestem ciekawy co to za firma produkowała takie cacka. Jest drewniany - prawdopodobnie orzech, z drugiej strony widoczne logo - coś jak pancerna ręka rycerza z podniesionym krótkim mieczem.. może ktoś coś wie.. Tosiek.Jak na moje oko to jest to Millwards. http://www.antiques.com/classified/1108841/Antique-Wooden-fi shing-reel-made-by-Millwards Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Policjanci też czytają j.pl i łowią ryby. Niektórzy nawet znają się na sprzęcie... he he Jasne, ale w swoim poście tych (kumatch) policjantów nie brałem pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Spoko luz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Dorwałem nie złą kobyłę na potężnym ślimaku.Nie wiem czy go nie przerzucę do Body Zebco 557.Swego czasu konstrukcje te służyły do połowu Łososi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 A czemu do 557? W czarnym mu do twarzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 ....ale 557 to unikat i szpan na maxa była to wersja ABU 57 na USA. Mam dwa takie młynki ten co trzymam z terkotką zostaje u mnie a wersja Silent do zgolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Ależ kloc , patenty z wymianą bebechów, są dobre. Można stać się posiadaczem, czegoś co w normalnych okolicznościach jest nie lada gratką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 .....ano tu wersja Silent stan przyzwoity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 .......i kilka kilo ślimaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Widziałem tą kolekcję już gdzieś, na nieco innych fotach. Piękna sprawa. Jakoś tak się złożyło, że abu w łapach nie miałem - jechał do mnie jeden 6X ze Stanów, ale nie dojechał. Za to Quicków różnej maści przerzuciłem już trochę. Cały czas mnie rozwala trwałość tych kołowrotków. Nie widziałem jeszcze zajechanego/popsutego/rozwalonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Kolekcja to inna bajka w niej są 100% nowe młynki w reklamówce bym ich nie trzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Ależ kloc , patenty z wymianą bebechów, są dobre. Można stać się posiadaczem, czegoś co w normalnych okolicznościach jest nie lada gratką. ....e tam kloc w porównaniu z Quickiem 5001 który waży blisko kilo to pchła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Widziałem tą kolekcję już gdzieś, na nieco innych fotach. Piękna sprawa. Jakoś tak się złożyło, że abu w łapach nie miałem - jechał do mnie jeden 6X ze Stanów, ale nie dojechał. Za to Quicków różnej maści przerzuciłem już trochę. Cały czas mnie rozwala trwałość tych kołowrotków. Nie widziałem jeszcze zajechanego/popsutego/rozwalonego. Abu bije Quicka kulturą pracy.Dobre są też stare Penn'y z serii Z na ślimaku.Jakościowo tak między ABU a Quickiem.Tu akurat bydlaki nóweczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Widziałem, śledziłem na ebayu sporo aukcji, przymierzałem się do 711...niestety inne priorytety się pojawiły. Piękne są, po prostu piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiek Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 o to to to , wielkie dzięki, a jednak warto pytać Tosiek.Jak na moje oko to jest to Millwards. http://www.antiques.com/classified/1108841/Antique-Wooden-fi shing-reel-made-by-Millwards Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Nowy nabytek ABU Cardinal 33.Kołowrotulek najmniejszy z serii.Fabrycznie nowy,nie zapinany nigdy do węduli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Taka malizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Tomek ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Super maluch Czuje ze do mnie kiedys trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Ladna sztuka Tomy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi