Skocz do zawartości

Retro Fishing

and67

Rekomendowane odpowiedzi

:huh: :huh: Kręciołek (ten drewniany) robi wrażenie! Może to z wyposażenia kwatermistrzostwa wojsk krzyżackich A.D. 1410 :unsure: :lol: :lol:

A poważnie, cudo!

Fakt, nie wiedziałem, że coś takiego można gdzieś znaleźć poza muzeum, ba! Do kija przypiąć! :huh:

Wrzucę niedługo fotki bebechów DAMa po wyczyszczeniu...

WItam,

Jestem młodziak na forum, chociaż na JB zaglądam regularnie. Piszę w tym wątku ponieważ jakiś czas temu wylicytowałem kręciołek, który zabieram dla zasady do bambusa 1-2x w roku (jest oczywiście 'fartowny' - na niego brań jest zdecydowanie więcej). Chodzi o to, że jestem ciekawy co to za firma produkowała takie cacka. Jest drewniany - prawdopodobnie orzech, z drugiej strony widoczne logo - coś jak pancerna ręka rycerza z podniesionym krótkim mieczem.. może ktoś coś wie..

http://www.shutterstock.com/pic-2854703/stock-photo-vintage- wooden-fishing-reel-isolated-on-white.html

Poszukaj w googlach: vintage wooden fishing reel. Pokazuje kilku możliwych producentów. Obrazka nie jestem w stanie odczytać. Drewno to mahoń :D

• 2 tygodnie później...

Ano przypinam go do bambusa i tak 1-2x w roku idziemy razem na rybi ;)łowi płotki , leszcze ( ładne), certy.. na jesieni Policja podczas kontroli miała niezły ubaw widząc mnie z 2 bambusami z takim sprzętem.. hehe

Szacun dla retro wędkarza B) A policjantom powiedz, że najnowszy model w wersji EKO. ;)

:lol:

WItam,

Jestem młodziak na forum, chociaż na JB zaglądam regularnie. Piszę w tym wątku ponieważ jakiś czas temu wylicytowałem kręciołek, który zabieram dla zasady do bambusa 1-2x w roku (jest oczywiście 'fartowny' - na niego brań jest zdecydowanie więcej). Chodzi o to, że jestem ciekawy co to za firma produkowała takie cacka. Jest drewniany - prawdopodobnie orzech, z drugiej strony widoczne logo - coś jak pancerna ręka rycerza z podniesionym krótkim mieczem.. może ktoś coś wie..

Tosiek.Jak na moje oko to jest to Millwards.

http://www.antiques.com/classified/1108841/Antique-Wooden-fi shing-reel-made-by-Millwards

• 3 tygodnie później...

Widziałem tą kolekcję już gdzieś, na nieco innych fotach.

Piękna sprawa.

Jakoś tak się złożyło, że abu w łapach nie miałem - jechał do mnie jeden 6X ze Stanów, ale nie dojechał. Za to Quicków różnej maści przerzuciłem już trochę. Cały czas mnie rozwala trwałość tych kołowrotków. Nie widziałem jeszcze zajechanego/popsutego/rozwalonego.

Widziałem tą kolekcję już gdzieś, na nieco innych fotach.

Piękna sprawa.

Jakoś tak się złożyło, że abu w łapach nie miałem - jechał do mnie jeden 6X ze Stanów, ale nie dojechał. Za to Quicków różnej maści przerzuciłem już trochę. Cały czas mnie rozwala trwałość tych kołowrotków. Nie widziałem jeszcze zajechanego/popsutego/rozwalonego.

Abu bije Quicka kulturą pracy.Dobre są też stare Penn'y z serii Z na ślimaku.Jakościowo tak między ABU a Quickiem.Tu akurat bydlaki nóweczki :D

post-1204-1348916547,6631_thumb.jpg

post-1204-1348916547,9368_thumb.jpg