zetika16 Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Ten ostatni ma wypas knoby. Drewno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Ten ostatni ma wypas knoby. Drewno ?No co Ty?! Najprawdziwszy plastik !!!...zapewne największy bajer tamtych lat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) Witajcie,zdobyłem DAM QICK Royal MDS 2500 szukam dodatkowej szpuli może ktoś ma lub wie gdzie dokupić można? Model MADE IN WEST GERMANY.Idealnie dopasowany do Talona VI+ Salmon & Stelhead LT2 9'6" z lat 1998/99 tworzą idealną całość jak zrobię fotki z nad wody wstawię... Powoli realizuję marzenia sprzętowe. Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez Fred Arbogast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) PENN No 85. Obudowa i szpula z bakelitu (waga szpuli ok 65g ) Wnętrze tylko stal i brąz. ok. 1940-42 oraz ABU Svängsta 165cm 2-15g. ok. 1970-75Pełne szkło z pięknie pracującą szczytówką i mocnym dołem, nie do złamania (waga 277g ). W tamtych czasach nie było lekko Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 O, mój kijek, to wiem od kogo go masz, chyba, że po drodze zdążył już zmienić właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zdecydowałem się na multik ABU, o który Cię pytałem. Będzie ładna parka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 O tym mowa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 No wypisz wymaluj ten! I weź tu człowieku utrzymaj jakąś tajemnicę co by potem była niespodzianka!? (świat to naprawdę wiocha globalna )Choć ten mój wydaje mi się jakiś ładniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Robercie pousuwam te znaki tłustych paluchów i będzie jak nowy W poniedziałek leci do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 I oczywiście już od kilku dni "Czerwony Baron 5000" już u mnie. Teraz czeka go wizyta w SPA i pięknie uzupełni moją skromną kolekcję Dzięki Tomku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Igor, zdaje się, już znakomicie opanował techniki renowacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Rileh nr 2 ok. 1955 (tak, tak w tej samej Lipskiej fabryce robiono Rexy i inne cuda NRD) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Lekka polerka i będzie miodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Myślę, że tym razem to kolejna perełka a nawet dwie. Dzisiaj odebrałem zestaw: Shakespeare Wondero (ok. 1950) 200cm opisywany do 1/2oz 6'6" (puste szkło) + Arjon Commander (Malung- Sweden) ((ok 1950). Wszystko sprawne i 100% oryginalne. Rozwiązania techniczne w multiku np. mechanika wodzika wyprzedza innych o 20 lat! Jeszcze brak spustu zwolnienia szpulki ale za to sprawny hamulec i regulacja docisku. Waga 280g-szpulka 30g. Kij 260g o delikatnej,okoniowej szczytówce. Blank dwuczęściowy, montowany w zacisku dolnika. Zapłaciłem tak symboliczne pieniądze, że nawet nie ma co porównywać z cenami tego sprzętu na szwedzkich i amerykańskich aukcjach ale to jest najmniej ważne. Rewelka! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 No co się nie chwalisz kolejnymi nabytkami, hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 No bo ja taki skromny jestem... Ale skoro zostałem wezwany do tablicy:-sympatyczny komplecik z lat 60-tych w idealnym stanie (poza brakiem jednego bloczka ale już mam obiecany oryginał). Dodać należy że w podjęciu decyzji o kupnie utwierdził mnie Kamil...dzięki - niezidentyfikowany "japończyk" (on też ma swoje lata)Mam sygnał, że w domu już czeka kolejna przesyłka. To będzie ciekawy materiał dla łowiących z przelotkami do dołu. Jak tylko zrobię foty to się pochwalę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Dwa Francuskie kołowrotki: RU Sport de Lux ok 1940 i PRATIC ARCA ok 1960.Kij DAM 3m do 130g (puste szkło) i obrotówka DAM Damyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) Witam , dzisiaj stałem się posiadaczem dwóch kołowrotków.Pierwszy z nich to Abu Cardinal 600 Series 658BW z wolnym biegiem.Drugi To Shimano MIG 600.Sprawa spadła na mnie dosyć niespodziewanie ponieważ kołowrotki zakupiła dla mnie moja żona w sklepie w gablocie z używanymi ''przydasiami'' za cenę ... 2 zł za sztukę !Myślałem, że przyniesie jakiś podrobiony bazarowy badziew a tutaj ... szczęka opadła Do tego kołowrotki są w bdb stanie (lekko przybrudzone) , pewnie będą wymagały wyczyszczenia i przesmarowania bo diabli wiedzą jak długo zalegały komuś w piwnicy , ale tym się zajmę później.Mam tylko pytanie bo o ile ABU jest mi znany i wiem doskonale jak go sobie zagospodaruje to ten kołowrotek Shimano to dla mnie zagadka i nie wiem zbytnio co to za model ...Jako coś wiecie to będę bardzo wdzięcznyCo do ABU to czy prawdą jest , że ten model jest jednym z pierwszych ich kręciołów wyprodukowanych w Japonii ? Wyczytałem takie info na zagranicznych forach ... Edytowane 27 Września 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Ten Shimaniak powinien być mocny skoro klasyfikowany jest jako "surf casting"Fajna parka. Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Taki "trochę" kołwrotek spinningowy bo w czasie rzutu szpulka się nie obraca. Australijska firma Alvey produkuje ten sprzęt od 1920 do dzisiaj! Stosowany jest przede wszystkim do Surf Castingu.(i my i rosjanie mieliśmy się na czym wzorować) Sprzęt nie należy do klasy UL 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 To i moja cegiełka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Witam. Interesuje sie troche zabytkowym, kultowym, sprzetem wedkarskim. Mam pomysl aby zainteresowanie wprowadzic w zycie) Chodzi mi glownie o spinning. Mianowicie wedki, kolowrotki, przynety. Moze jakies spotkania, zawody, wspolne wypady na ryby dla milosnikow starszego sprzetu? Lubie nowinki techniczne, lekkie wedki itp. Starszy sprzet ma jednak to cos. Czy ktos z kolegow ma podobne wizje?) Sa milosnicy starej motoryzacji, jest i retro MTB, kasety wracaja do lask) Dlaczego nie sprzet uzywany przez naszych ojcow i dziadkow... Edytowane 16 Listopada 2015 przez Tomasinio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 http://jerkbait.pl/topic/65671-moja-szafa/?hl=%2Bmoja+%2Bszafa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Uwielbiam łowić starym Silstarem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi